Atorox-novellit 2019 (4)

 • Jaragil hahmo Kirjoittaja
 • Jaragil
  Baronetti
  Tasolla 39
  39.90

05.04.2019 19:12 #1 :: Jaragil
Atorox-novellit 2019 (4)
Tämän osan käsittely alkaa maanantaina 29.4.2019.

Tämän lukupiirin on tarkoitus tarjota paikka tämän vuoden Atorox-ehdokkaista keskustelemiseen. Olemme jakaneet novellit kuudelle viikolle, jolloin yhdelle viikolle jää neljästä viiteen novellia. Äänestäminen päättyy 31.5., joten vielä lukupiirin kuudennen kerran jälkeen on viikko pari aikaa viimeistellä novellit. Olet lämpimästi tervetullut jakamaan mielipiteesi riippumatta siitä, oletko mukana Risingin virallisessa raadissa. Yleinen Atorox-ketju linkin takana.

Käsiteltävänä ovat seuraavat novellit:
Katri Alatalo: Särö
Taru Kumara-Moisio: Rauhaan
Anne Leinonen: Toiset kasvot
Mia Myllymäki: Noidasta polvi paranee

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Tasolla 57
  86.43

07.05.2019 13:04 #2 :: Emelie
Atorox-novellit 2019 (4)
Katri Alatalo: Särö

Kiehtova mysteerinainen, taas… Kauniit/komeat ja kiehtovat mysteeri-ihmiset eivät jaksa pitää minun mielenkiintoani yllä. Tarina oli parempi kuin mitä alku antoi ymmärtää, tässä ei menty siihen ilmeiseen suuntaan vaan tehtiin pieni poikkeama. Olisin kovin toivonut hahmojen välille kiinteämpää suhdetta, tai että suhdetta olisi rakennettua ajallisesti pidempään. Hahmot olisivat myös kaivanneet lihaa luidensa ympärille, nyt mies oli vaan surkuttelija ja nainen ahne. He tylpistyivät yhteen määrittelevään luonteenpiirteeseen.

Oli todella raskasta lukea “juoksin”, “juoksit”, “puhuin”, “puhuit”. Joiduin käyttämään todella paljon energiaa siihen, että keskityin sanojen oikein lukemiseen. En pidä tästä kielellisestä keinosta, sillä se vie huomion pois tarinasta.


Taru Kumara-Moisio: Rauhaan

Päähahmo makaa liikuntakyvyttömänä ja kuuntelee muiden murheita. Spefielementtinä kasvojen päällä olevat naamiot olivat kiinnostava yksityiskohta, mutta teini-ikäisten elämän vaikeuden ja niistä kitinät oli aivan liian päällekäyviä, että tarinan spefisyys kyllä uhkasi hukkua.


Anne Leinonen: Toiset kasvot

Mielenkiintoinen idea, toisen kasvojen sulauttaminen omiensa päälle ja se miten vaikuttaa. Aika simppeli juoni, olisin ehkä kaivannut jotain selitystä sille, mikä Arianna oli, oliko Shain mukana juonittelemassa, entäpä muut kasvot. Hyvin kirjoitettu, hyvin mukaansa vetävä. Taas mielenkiintoisia ideoita, joita ei kuitenkaan avata enempää. Oliko hän ainoa joka osasi tämänkaltaista taikuutta? Tiesivätkö muut tästä? Enemmän yksityiskohtia toisi enemmän syvyyttä tarinaan.


Mia Myllymäki: Noidasta polvi paranee

Hallitsevat isähahmot teemana tänä vuonna, taitaa olla jo kolmas novelli, jossa hahmon isä vaikuttaa merkitsevästi.

Hyvin kirjoitettu, mutta hajanaisen oloinen. Tapahtumat eivät linkkautuneet yhteen ja hahmotkin tuntuivat toisistaan erillisiltä. Miksi Hettan isän naamion poistaminen oli niin iso juttu? Eivätkö kyläläiset tienneet, että tällä on naamio miten se on voinut pysyä salassa? Jos kaikki tietää, missä noita asuu, mitä pointtia piilotella ulkonäköä? Tästä jäi enemmän kysymyksiä kuin mitä vastauksia tarjottiin, eikä oikeastaan edes hyvällä tavalla.