Hih, olen kehunut tätä kirjaa jo tosi monelle ihmiselle.

Luin tämän tosiaan päivässä.
Tykkään tästä valtavasti, se on lajissaan loistava. Tuollainen nuorten scifi-fantsu-romanssi jossa ei yritetäkään pelastaa maailmaa
Yleensä sellaiset nuortenspefikirjat jotka yrittävät olla painotukseltaan sekä mahtavia tajunnanräjäyttäviä maailmanpelastusjuttuja että sydäntäsärkeviä rakkaustarinoita tuppaavat feilaamaan joko toisessa tai molemmissa kategorioissa.

Joten tosiaan oli ihanaa että tämä ei yrittänytkään olla sellainen täysin ylieeppinen nyt-pelastetaan-yhteiskunta-heti, vaikka päähenkilö olikin yhteiskunnallisesti tärkeässä roolissa. Tykkään kyllä sellaisistakin kirjoista, mutta kaikkeen se ei sovi ja on välillä ihanaa lukea juuri tällaisia, joissa on tarjolla uudenlainen maailma ja draamaa mutta ihmiskunnan tulevaisuus ei riipu teini-ikäisen päähenkilön toimista.
Maailma herätti kyllä hyvin pitkälti mielenkiintoni ja tykkään asetelmasta ja etenkin kirjan kuvailusta, se on aivan ihana ja maalasi ainakin itselleni hyvin eläviä mielikuvia (toisaalta taas joissain kohden se oli jo vähän liikaa makuuni - skippailin pari kertaa joitain rivejä kun en halunnut sillä hetkellä lukea millainen kuviointi päähenkilön isän solmiossa oli). Sen lisäksi kirja välttyy siltä kaikista kliseisimmältä "paha poika/hyvä poika ooh kumman valitsen mikä on tämä tunne rinnassani" -kolmiodraamalta, mitä en nuorempana olisi pitänyt suorituksena eikä minään mutta luettuani viime aikoina aika kasan keskinkertaisia nuortendystopiaromansseja nostan jo hattua suoritukselle.

Koska tästä olisi aika helposti saanut väännettyä sellaisenkin.
Juoni ei sinällään ollut kauhean arvaamaton, arvasin isoimmat juonenkäänteet lähes kaikki etukäteen, (loppupuolella tosin pari lipsahti ohi, tai no en arvannut ennenkuin jotain sivua tai puolta ennenkuin tapahtui) eli kulki ehkä hiukan ilmeisiin suuntiin. Mutta sen sijaan jopa kolme hahmoista onnistui yllättämään minut täysin ja vielä eri kohdissa kirjaa, mikä on jo suorituksena aika mahtava.

Tykkäsin tämän tuomasta yllätyksestä, kun kirjan alussa oli arvioinut hahmon täysin eri tavalla ja sitten ymmärtääkin vasta hyvin ilmeisistä vihjeistä (jos niistäkään) että hei nyt.
Ai niin, sen lisäksi yksi harrypotterismi havaittu, mutta se oli niin pieni yksityiskohta ettei haitannut.