• Vehka hahmo Kirjoittaja
    Tasolla 37
    8.03

02.03.2018 19:30 #1 :: Vehka

Tammi 2017 - Risingin tietokannassa
Muistojenlukija aloittaa Susiraja -sarjan kirjoittajana tunnetunElina Rouhiaisen uuden Väki -trilogian. Syksyllä lukion aloittava Kiuru on aina pystynyt näkemään toisten ihmisten muistot lintuina. Hän voi ottaa muiston kiinni, upota siihen tai vapauttaa sen, jolloin ihminen unohtaa kyseisen muiston. Kun hän nappaa ajattelemattomasti erään pojan muiston, hän joutuu kohtaamaan paljon isompia seurauksia kuin oli teollaan kuvitellut olevan.

Kiurun maailma on aina tapahtunut kirjojen sivujen välissä, kunnes hän tapaa kesäloman aikana Shangri-Laksi nimetyllä Vuosaaren syrjäisellä alueella asuvat romanialaiset veljekset Dain ja Nelun sekä aromanttisen, muunsukupuolisen Bollywoodin. Hän saa viimein vastauksia oudolle kyvylleen ja viettää aikaa kerrankin todellisessa maailmassa tehden niitä asioita joista on aiemmin vain lukenut, jopa lain harmaalle alueelle astuen.

Lue lisää...

09.04.2021 23:56 #2 :: Kuunliekki
Elina Rouhiainen
Elina Rouhiainen on kirjoittanut sarjat Susiraja ja Väki ja kirjoittamassa parhaillaan uutta lastenkirjasarjaa Nelimaan tarinat.

Olen näistä lukenut Susirajan kokonaisuudessaan ja Väki trilogiasta 2/3. Onko muita näitä lukeneita?

Susirajasta pidin ehdottomasti enemmän. Ihmissudet varmasti yhtenä tekijänä. Ne on kiehtovia ja kirjailija on onnistunut tekemään niistä omanlaisia eikä kopiota myyttisestä hirviöstä. Joskin jotkin seikat ei niissä oikein toimi, kuten niiden lisääntymiskuvio. Ylimaallinen vahvuus on myös tylsää, mikä koskee myös sarjan yksiä toisia olentoja. Jokin sarjassa imaisi ja koukutti. Miinusta siitä kuinka päähenkilö lähes tulkoon palvoi ah niin täydellistä ihastustaan.

Väki, niin se ei ole yhtä hyvä. Ihan hyvä, mutta sen verran vähemmän mukaansa tempaava että on vielä kesken ja luen muuta välillä. Kirjoitustyyli ei ole niin paljoa mieleeni kuin aiemmin kirjoitetussa Susirajassa. Ehkä kirjailija yrittää liikaa? Ainakin kirjailijan tapa viitata tulevaan "he eivät aavistaneet että viikon päästä asiat menisivät pieleen" tyylisesti on lähinnä ärsyttävä. Hahmot on ehkä kiinnostavampia ja plussaa queer-hahmosta.

Mielenkiintoista näissä molemmissa sarjoissa on se kuinka kirjailija tuntuu tehneen eritysherkkyyksistä taikavoimia.

• Hiistu hahmo
  • Hiistu
    Varjovelho
    Tasolla 61
    91.87

10.04.2021 17:37 #3 :: Hiistu
Elina Rouhiainen
Älä Kuunliekki ihmettele, yhdistin aikoinaan kirja-arvostelusta syntyneen viestin nyt tähän samaan. Näkyy ketjun ensimmäisenä viestinä, koska vanhempi.

(Rouhiainen kirjoja en ole valitettavasti lukenut.)

Valvojat: RinjaEmelie