Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista

 • TP hahmo Kirjoittaja
 • TP
  Soturi
  Tasolla 21
  85.43

24.05.2022 23:29 #1 :: TP
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista
Kunnon röyhkeä trokaripulju. Maksavat ostamistaan kirjoista varmaan korkeintaan 5€ ja myyvät 150-500€ eteenpäin. Tuollaisille trokareille ei kannata antaa senttiäkään.

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 61
  95.18

25.05.2022 07:12 #2 :: Hiistu
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista
Siistin otsikkoa ja siirsin aiheen tänne Kirjastoon.

Aloituksessa on mainittu yksi yritys (joka on omien verkkosivujensa mukaan Pohjoismaiden suurin antikvariaatti), mutta toivon keskustelua laajemminkin, millaista liiketoimintaa antikvariaatin/divarin pitäminen on. Esimerkiksi mitä vaatii ja on otettava huomioon, että yrityksestä saa kannattavan. Tietenkin myös asiakkaan näkökulmasta voi kertoa kokemuksiaan.
Muokannut 25.05.2022 07:14 Hiistu

25.05.2022 16:42 #3 :: Mustelmann
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista
Eihän omaisuuttaan kannata koskaan myydä liian halvalla. Jos divari ei maksa kirjoista tarpeeksi, ne viedään muualle. Jos divari myy kirjoja liian kalliilla, ne ostetaan muualta. Netissä valittaminen ei auta tässäkään asiassa.

25.05.2022 17:28 #4 :: KiLLPaTRiCK
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista
Tusinoittain olen kirjoja Finlandiasta ostanut. Aina olen saanut hyvää palvelua. Monesti ei missään muualla ole niitä kirjoja mitä haluan. SciFi ja Fantasia kirjoja ei ole helppo metsästää. Moni jonkun sarjan välistä puuttuva kirja on Finlandiasta löytynyt. On myös paljon erilaisia kampanjoita alennuksineen ja olen näitä yleensä hyödyntänyt, kun on joku kalliimpi pitänyt saada.

Kuten Mustelmann sanoi, jos mielestäsi kallista, älä osta. Jos et saa kirjastasi mielestäsi oikeaa hintaa, älä myy. Niin toimii markkinatalous.
Tykännyt: HPTP

25.05.2022 17:52 #5 :: SuoHurtta
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista
Juu, paremmaltahan se tuntuu, että on useampia kirjoja ja harvinaisuuksia myyviä yrityksiä. Varsinkin kun nykyään kirjakauppoja ja divareita kaatuu vähän väliä. 

Tätä puitiinkin jo aikaisemmissa viesteissä, tässä pari ajatusta itseltäni asiaa koskien: 

Eihän kirjojen myyjä riistä keneltäkää rahaa, hän vain antaa mahdollisuuden ostaa tuotteitaan tietyllä summalla valuuttaa.

Olen itsekin löytänyt juuri Finlandia Kirjalta joskus teoksia mitä ei ole muualta saanut. Ostopäätös  on tietenkin ostajalla itsellään.

Mitä enemmän kirjakauppoja, sitä parempi minun mielestäni kuluttajalle ja kirjailijoille. Vaikka kirjailijat eivät rikastuisi suoraan divarien myymistä kirjoista, he saavat teoksilleen markkinointia myytyjen kirjojen kautta. Ja mahdollisuuden siihen, että ihmiset puhuvat heidän tarinoistaan.

Itselläni ei ole juurikaan mitään muuta kuin arvostusta divareita ja kirjakauppoja kohtaan. 

 • kyty hahmo
 • kyty
  Senesalkki
  Tasolla 43
  67.88

25.05.2022 17:55 #6 :: kyty
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista
Mistä muuten tietää kuinka paljon divariin viedystä kirjasta "pitäisi" saada? Divarithan tietysti ostavat aina halvemmalla kuin myyvät, ja netissä pyydetyistä hinnoista ei aina voi päätellä mitään. Mutta jos joku kirja on divareissa keskimäärin vaikka 100-150€, kuinka iso osuus olisi kohtuullista maksaa entiselle omistajalle?

26.05.2022 22:42 #7 :: Echramath
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista

kyty post=65615 kirjoitti: Mistä muuten tietää kuinka paljon divariin viedystä kirjasta "pitäisi" saada? Divarithan tietysti ostavat aina halvemmalla kuin myyvät, ja netissä pyydetyistä hinnoista ei aina voi päätellä mitään. Mutta jos joku kirja on divareissa keskimäärin vaikka 100-150€, kuinka iso osuus olisi kohtuullista maksaa entiselle omistajalle?

 


Jos kyseessä on perinteinen kivijalkadivari, joka maksaa vuokraa liiketilastaan, palkkaa myyjälle, niin eikös tuo perinteinen nyrkkisääntö ole ollut puolet, ja tämä ei ole edes mitään kiskontaa vaan sillä tapaa pysyy jotenkin leivässä, yleensä jos haluaa riihikuivaa foinikialaista saa vähän vähemmän ja jos käyttää rahan virtuaalisesti samassa liikkeessä saman tien saa enemmän. Tämän takiahan divarin pitäminen ei ole ihan triviaalia vaan alan hintatasosta pitää olla joku käsitys. Alfa Antikvan uusi omistaja Tomi Tuominen vastikaan avautui tästä Facebookissa . Sitten kyllä vähän sellainen kysymys, että onko firman maineen ja oman alan yleisen arvostuksen kannalta ostaa pilkkahintaan jos ei asiakas tajua mitä tuo, enkä kyllä tiedä mitkä liikkeet näin tekisivät.

 • kyty hahmo
 • kyty
  Senesalkki
  Tasolla 43
  67.88

26.05.2022 23:09 #8 :: kyty
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista

Echramath post=65630 kirjoitti: Sitten kyllä vähän sellainen kysymys, että onko firman maineen ja oman alan yleisen arvostuksen kannalta ostaa pilkkahintaan jos ei asiakas tajua mitä tuo, enkä kyllä tiedä mitkä liikkeet näin tekisivät.
 


Luulisi joo että siitä olisi liikkeelle haittaa, koska sanahan kulkee. No, ehkä joku sellainen hyvällä paikalla sijaitseva divari jossa käy paljon ns. tavallisia ihmisiä saattaisi pystyä maksamaan pilkkahintaa, eikä siitä ehkä olisi haittaa jos uusia asiakkaita pistäytyy jatkuvasti paikalla. Sellaisia, jotka eivät puskaradiota ehkä seuraa, eivät tiedä mitä myyvät eivätkä ole kovin syvällä divariskenessä. Eri asia sitten löytyykö tällaisia divareita enää mistään. Kun olin lapsi, oli varsin tavallista että poikettiin kohdalle osuneisiin divareihin ostamaan vanhoja sarjakuvalehtiä, mutta nykyään kuulee jatkuvasti sitä ettei oikein mitään saa enää kaupaksi, ja lapsiasiakkaat ovat pitkälti kadonneet.

Itse en myyntihintatasosta kauheasti tiedä, koska kaikki kirjat joista olen halunnut eroon ovat olleet lähinnä sellaisia mistä saa korkeintaan pari euroa, tai sitten todetaan suoraan että ne ovat käytännössä ongelmajätettä. Sisintä muuten raastaa kun kuulee miten paljon kirjoja tuhotaan koska niille ei enää ole ottajia, koska itse on jo lapsena omaksunut ajatuksen että kirja on jollain lailla pyhä. Jonkun Valittujen Palojen lyhennetyn laitoksen voisin ehkä heittää roskiin, mutta muuten tekee huonoa vaikka kyseinen opus ei kiinnostaisi tippaakaan.

27.05.2022 09:18 #9 :: Morgan Blood
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista
Hinnoittelu on keskeinen ja hirvittävän vaikea asia etenkin tällaisessa erikoisemmassa liiketoiminnassa. Jos hinnoittelu on liian korkea, kukaan ei osta ja jos liian matala, niin firma ei pärjää. Tuntemani antikvariaattiyrittäjät ovat käytännössä yksinyrittäjiä ilman työvoimaa.

Pelastus on juurikin ne kirjat, joista voi pyytää sen 100€ ja enemmän. Fantasiaharrastajat ovat varmaan oiva kohderyhmä, sillä vaikka joukko on pieni, se on innokas ja ostaa mielellään kirjansa. Painokset on siis melko pieniä ja kirjat kiertävät suhteellisen vähän. Näin jälleenmyynnille kertyy arvoa niukkuudesta. Finlandiakirjat on jättitekijä antikvariaattimaailmassa ja työntekijöitäkin riittää, joten he voivat harrastaa tätä hamstrausta ja eteenpäinmyyntiä. Peruskirjoja heiltä harvemmin ostan, mutta välillä ei löydy kirjaa mistään muualta, joten ostan heiltä. 

Toki on sitten niitäkin tilanteita, että antikvariaatti luulee näkevänsä rahaa ja tarjoaa markkinoille ihan hullulla hinnalla jotain rupua. Esimerkiksi Vonnegutin Teurastamo 5 on ihan naurettavan kallis kirja, jos tykkää hyväkuntoisista Keltaisen kirjaston kirjoista. Järjestään siitä pyydetään 90€, vaikka aikanaan sitä näki joka kotikirjastossa. Tämän innoittamana ties kuka myyjä on kaivanut jonkin puolihomeisen, kansipaperittoman kappaleen varaston pohjalta ja koittaa myydä sitä kauppapaikoilla satasella. Siellä ne sitten roikkuu häiriönä ajan tappiin. 
Tykännyt: HPTP

 • TP hahmo Kirjoittaja
 • TP
  Soturi
  Tasolla 21
  85.43

04.01.2023 02:03 #10 :: TP
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista
Noniin mainostetaan taas pitkästä aikaa kiskurikirjaa

www.huuto.net/kohteet/stephen-king--se-1-2/573751560

Myynnissä kingin se 1 & 2, hinta 120€.

Lainaus kirjojen kunnosta "Muuta: toisen kirjan sidos hieman näkyvissä yhdellä aukeamalla, kansipapereista leikattu palasia jotka liimattu kirjojen esilehdille, hieman kulumaa, pienoista kolhua reunoilla ja kulmissa"

Elikkäs summassummarum: 2 kirjaa josta toisesta on sidos menossa rikki. Kansipaperit pilattu leikkelemällä ne ja kirjat pilattu liimaamalla leikellyt kansipaperien jämät esilehdille. Hinta 120€
Tykännyt: HPTP

05.01.2023 21:21 #11 :: Rasimus
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista
Hmm... Koko kirjaa ei ole fyysisenä tuotteena saatavilla, joten aina voi yrittää ottaa rupisestakin tuotteesta hintaa jos ei vaihtoehtojakaan ole tarjolla. Jos ei mene kaupaksi, niin sitten hintaa voi asteittain alentaa kunnes löytyy ostaja. Jos ei varastotilasta ole puutetta, niin ei ole edes mitään kiirettä.

Jos ei välttämättä halua juuri alkuperäistä painosta tms. niin fyysisen kirjan voi sitten tehdä halvemmalla: AdLibris e-kirjana 16,40 euroa. Kirjan painatus jossain oikein valitussa kirjapainossa tuskin menee lopulliselta hinnaltaan yli 60 euron. Tosin siitä kun päättöprojekteja koululle piti toimittaa kirjallisena versiona on jo vuosikymmeniä aikaa, ja sukututkimusopukset eivät käy referenssistä koska isommat painosmäärät, niin en mene vannomaan alan hinnoista ja käytännöistä - nyt vain pikaisesti googlasin ja arvasin loput. Worst case scenario tee-se-itse-henkiölle lienee kuitenkin 80 euroa tuoreesta ja myyntikuntoisesta tuhat sivuisesta romaanista. Tosin kirjapaino ei välttämättä ihastu moisesta projektista koska copyright-lait eivät taida sallia omaa kirjatehtailua (tosin "kopiointi omaan käyttöön" on ainakin ennen ollut harmaata aluetta).

Mutta kas kun ei ole tällasia on-the-demand-palveluita virallisesti tarjolla e-kirjamyynnin ohella niille jotka oikeasti haluavat fyysisen opuksen joka ei oikeasti hajoa käsiin jo ostettaessa, ovat valmiita maksamaan siitä enemmän kuin oikeasta painoksesta, eivätkä halua odottaa vuosia seuraavaa päätöstä painaa kirjakauppoihin suunnattu painoserä.

Mutta kun tuon saa englanniksi fyysisenä ja uutena max. parilla kymmenellä eurolla, niin saa kyllä aika fani tai kielitaidoton olla ostaakseen tuollaisesta e-kirja-on-the-demand-palvelusta. Joten ehkä ei tuosta oikeata bisnestä saisi kuitenkaan aikaiseksi... Kunhan vain tylsänä hetkenä pistin tajunnanvirtaa kulkemaan
Muokannut 05.01.2023 21:45 Rasimus
Tykännyt: Ageha

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 61
  95.18

05.01.2023 23:29 #12 :: Hiistu
Finlandia Kirjojen kiskurihinnoista
^ Tai sitten voisi alkaa jäljentää kirjoja käsin kuin reipas munkki konsaan. Aitoa käsityötä! (Kiva nähdä sinua.  )

Minusta on sinänsä iloinen asia, että kirjoja arvostetaan niin paljon, että niistä ollaan valmiita maksamaan. Tai ainakin oletettavasti joku on valmis. Tuskin heillä hinnoittelu täysin pielessä on, kun liiketoiminta sentään niin laajaa. 

Sekin on iloinen asia, että kyseistä teosta on saatavilla myös uudempia painoksia, joista edullisimmaksi voisin veikata tuoreinta eli vuoden 2017 pehmytkantista versiota elokuvakansilla. Jos joku niiden sijasta haluaa omaan hyllyynsä ensipainoksen, on silloin kyse keräilyharrastuksesta, johon kenties on valmis laittamaan rahaa. 

Itse olen nihkeä laittamaan kovin suuria summia käytettyihin kirjoihin, jos arvelen, että kirjasta saatetaan joskus vielä ottaa uusintapainos tai että kenties joskus jossain vaikkapa kirpputorilla törmään huomattavasti edullisempaan yksilöön. Onhan se aina mahdollista. 

Kirjojen myymisestä divariin minulla on hyviä kokemuksia, sen pari kertaa mitä olen ihan kivijalkaliikkeeseen vienyt. Toiselta kertaa otin maksun käteisellä, toisella kertaa vaihtona, kummallakin kerralla summa oli suurempi kuin mitä olin ajatellut. Olin osaa kirjoista koettanut ensin itse tuloksetta myydä netissä. Toki tiesin ennakkoon, millaista valikoimaa kyseisessä divarissa on eli millaiset kirjat heillä todennäköisesti käyvät kaupaksi. Sinnehän sitä kannattaa kirjansa kantaa, missä asiakkaat ovat. Lisäksi tuli hyvä mieli ajatellessa, että kaipa kuitenkin jotain voittoa kirjoista saivat - mukava paikka. (Toinen vaihtoehto kirjojen määränpääksi olisi ollut paikallinen kierrätyskeskus, mutta heidän toimintaansa on tullut tuettua kaikenmoisella muulla kodin tilpehöörillä.

Valvojat: RinjaEmelie