Karkit ja makeiset (ja muut herkut)

×

Kysely: Lempimakeisesi?

lakritsi
7 12.3%
marmeladit
2 3.5%
marsipaani
1 1.8%
pastillit
Ei ääniä 0%
salmiakki
9 15.8%
suklaa
29 50.9%
toffee
6 10.5%
vaahtokarkki
Ei ääniä 0%
viinikumit
3 5.3%
Äänestäjiä yhteensä: 57
Sinun täytyy olla kirjautuneena, jotta voit osallistua tähän kyselyyn.
 • Hiistu hahmo Kirjoittaja
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 61
  91.87

04.09.2014 18:19 #1 :: Hiistu
Karkit ja makeiset
Syötkö makeisia ja mikä on suosikkiasi? Entä mistä et pidä?

Äänestysvaihtoehdot ovat hyvin rajalliset, mutta kertokaa tarkemmin, millaisia karkkeja mielitte. :wink:


Omaksi suosikikseni sanon joko marsipaani tai suklaa. Pidän paljon marsipaanista, mutta suklaamakeisissa on enemmän valinnanvaraa. Taidan silti äänestää marsipaania, koska suklaa saa oletettavasti enemmän ääniä... täytyy puolustaa omaa herkkuaan. Marsipaania hankin etenkin jouluksi, kun sitä on paljon myynnissä, sekä matkalla käydessäni. Anthon Bergin marsipaanimakeiset ovat mieluisia.

Minusta on mukava maistella erilaisia suklaamakuja, vaikken aina ihan kaikista pidäkään. Esim. kiivi-sitruuna-valkosuklaa on hyvää, tyrnisuklaa ei niinkään. Jotain tuttua ja turvallista jos tahdon, minttusuklaa maistuu aina. Parasta herkkua tänä kesänä on ollut Kalevin yltiömakea raparperisuklaa. Sitä kyllä myivät ihan liian isoina levyinä… Yritän olla syömättä paljoa karkkia kerralla, vaikkei minulla sen tarkempaa sääntelyä olekaan, en harrasta karkkipäiviä tai lakkoilua tai sellaista. Aina välillä kyllä ajattelen, että sokerin syöminen olisi hyvä lopettaa, mutta mutta.

Suklaasuukot eli entiset pusut ovat ihania, kaikki maut paitsi mokka. En muutoinkaan pidä kahvista, joten ei maistu karkeissakaan.

Muuta karkkia en oikeastaan itselleni ostakaan, paitsi joskus kovia toffee- tai hedelmäpastilleja ja purukumia toki, mikäli sekin lasketaan. Syön kyllä, kun on tarjolla. Tai jos ostan jollekulle toiselle, niin onhan se, kohteliasta itsekin vähän maistaa.

Paitsi suklaarusinoista minä en yhtään pidä, mikä on ehkä outoa, koska pidän suklaasta ja pidän rusinoista. Mutta yhdessä se vain on jotain luonnotonta.
Muokannut 04.09.2014 19:19 Hiistu

04.09.2014 18:55 #2 :: Pianisti
Karkit ja makeiset

Hiistu kirjoitti:
Suklaasuukot eli entiset pusut ovat ihania, kaikki maut paitsi mokka. En muutoinkaan pidä kahvista, joten ei maistu karkeissakaan.


Minä en erityisemmin pidä kahvista juomana, mutta karkeissa se on yksi parhaista mauista. Esim. Kahvimariannet ovat tosi hyviä. Ja kahvijäätelöt myös.

Kaiken kaikkiaan suosikkini on tällä hetkellä suklaa, mutta salmiakki on myös hyvää. Ja kun ne kaksi yhdistää...

04.09.2014 18:56 #3 :: Louhikäärme
Karkit ja makeiset
Lienen jonkinmoinen suklaa-addikti, kun sitä herkkua tulee nautittua muodossa tai toisessa melkeinpä joka päivä. Pidän eniten vahvasta tummasta suklaasta, minttusuklaasta ja pähkinäsuklaasta. Konvehdeista en ole koskaan juurikaan perustanut, mutta kyllä niitäkin napsii jos tarjolla on. Parhaimmillaan suklaa on hyvän teen kanssa tarjoiltuna.

04.09.2014 19:17 #4 :: Wanderer
Karkit ja makeiset
Tästä kyselystä puuttui yksi varsin oleellinen vaihtoehto. Eli kaikki on yhtä hyviä, karkki kuin karkki. :lol:
Tykännyt: Celestine

 • Hiistu hahmo Kirjoittaja
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 61
  91.87

04.09.2014 19:24 #5 :: Hiistu
Karkit ja makeiset

Louhikäärme kirjoitti: Parhaimmillaan suklaa on hyvän teen kanssa tarjoiltuna.


Pari vuotta sitten oli Kultasuklaalla vihreätee-valkosuklaata, mutta se oli heillä kuulemma vain kausimakuna, enkä ole sen jälkeen löytänyt. :sad:

Tuli vielä mieleen, että Brunbergin lakritsitoffeepaloista pidän. Niitä mokomia vain tekee yhden syötyäni aina mieli vielä toinen... Kotona niitä on välillä ollut.
Muokannut 04.09.2014 19:28 Hiistu

 • Lenora hahmo
 • Lenora
  Hirviö
  Tasolla 24
  37.14

04.09.2014 19:41 #6 :: Lenora
Karkit ja makeiset
Lähes kaikki lakritsi ja salmiakki maistuu turhankin hyvin. Välillä yritän sitkeästi pitää taukoa, mutta harvoin onnistun tavoitteessani. Turkinpippurit ovat ihania samoin Lontoon rakeet. Suklaasta Maraboun Daim-suklaa on taivaallista. Ja irtokarkkihyllyistä sitten löytyykin lukemattomia suosikkinamusia :smile:

04.09.2014 20:01 #7 :: Celestine
Karkit ja makeiset
Vain yksi valintavaihtoehto? :shock:

Päädyin sit lakuun. Laku on ihanaa, oli täytettä tai ei. Ja musta lakritsitee on suoraan taivaasta! Mut suklaa on ihanaa myös. Omnom. Täytteellä tai ilman. Toffee on hyvää myös. Riippuu tosin, joskus se on liian makeaa. Marsipaanista en tykkää. Salmiakki menee, jos ei ole liian väkevää. Esim. Sirkusaakkoset on parhaita! Ja syön mä nykyään ihan peruspusseistakin salmiakit, vaikka ennen vanhaan jätin ne pois. Riparilla alitajunta käski syömään salmiakkia, joten minä tottelin käskyjä. Eikä se hullummalta maistunutkaan :smile:

Muoks. Ja nimenomaan tumma suklaa. Mitä tummempi, sen parempi :heart:
Muokannut 04.09.2014 20:02 Celestine

 • Ansa hahmo
 • Ansa
  Tähtipilotti
  Tasolla 43
  66.09

04.09.2014 20:08 #8 :: Ansa
Karkit ja makeiset
Minä en hirveästi makeasta perusta. Tulee huono olo, jos syön/juon edes vähän jotain sokeripitoista ruokaa/juotavaa. Jos kuitenkin tulee olo, että haluan jotain makean nälkään, niin sitten ostan Porvoon gluteenitonta lakritsia. Tätä herkkua en kuitenkaan kovin usein osta, koska pieni pussi maksaa törkeän paljon.

04.09.2014 20:10 #9 :: maahinen
Karkit ja makeiset
Tumma suklaa on hyvää, ja marsipaani suklaan kanssa. Korjaan maidoton suklaa, manteleilla vaalennettu nougat on hyvää myös. Vain suklaisia makeisia joskus ostan itse itselleni. Joitakin muita karkkeja syön, jos laitetaan eteen, esim. ranskanpastilleja, englanninlakritsia (paitsi aniksen makuisia) ja Fazerin parhaista kerään jääkarhut, mutta 95% kaupan karkkihyllytarjonnasta on niin pahaa, etten syö tarjottunakaan.

04.09.2014 23:00 #10 :: Athilora
Karkit ja makeiset
Marmeladi, salmiakki, lakritsi ja suklaa, melkolailla tuossa järjestyksessä. Yleensä 'harrastan' makeisia vain kerran kuussa, sipsit ovat minulle se säännöllisempi (lue: viikottainen) naposteltava.

 • Tapsa hahmo
 • Tapsa
  Vampyyri
  Tasolla 32
  21.35

05.09.2014 00:10 #11 :: Tapsa
Karkit ja makeiset
Kun olin videovuokraamossa töissä söin lähes päivittäin jonkin verran karkkia. Ihmeellisen aineenvaihduntani ansiosta voin nauttia sokeria mielin määrin ja minun tarvitsee murehtia vain hampaideni suusta tippumista. Minulla on kahdeksanvuotiaan makumieltymykset: tykkään kaikista Fazerin Jumbo-pusseista ja irtokarkkiosastolta valitsen vähän kaikkia mutta enimmäkseen viinikumeja, sokeroituja salmiakkeja ja ässämix-tyyppisiä hedelmäkarkkeja. Kunhan siinä on esanssia ja sokeria se tekee minut tyytyväiseksi.

Suklaa on sitä parempaa mitä sokerisempia sattumia siinä on: Fazerin Marianne-suklaa ja Lontoon rae -suklaa (saakohan sitä vielä?) ovat herkkua. No, on pähkinäsuklaakin hyvää, mutta vähän aikusempaan makuun, sitä voisi sitten nauttia vaikka punaviinin kanssa.

 • Dyn hahmo
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 67
  4.52

05.09.2014 00:16 #12 :: Dyn
Karkit ja makeiset
Äänestin lakritsia, sillä se menee lähes aina, muut sen sijaan vaihdellen kulloisenkin mielentilan mukaan. Syön liikaa karkkia (lähinnä niihin mielentiloihin), mutta on tyypillistä, että syön pussista vain muutamat suosikit ja jätän loput Iivarille. Tavallaan hyvä, niin Iivarikin saa sitten jotain. :tongue: Irtokarkkien valitseminen on suurta hupia.

Joku väitti joskus, että väestön voi jakaa kahteen ryhmään: ihmisiin, jotka syövät mahdollisuuden tullessa koko suklaalevyn, tai sitten koko sipsipussin tyhjäksi. Tällä asteikolla kallistun ehdottomasti sipsin suuntaan.
Tykännyt: Athilora

 • Mab hahmo
 • Mab
  Baronetti
  Tasolla 37
  87.91

05.09.2014 09:27 #13 :: Mab
Karkit ja makeiset
Minäkin syön epäilemättä liikaa makeaa, mutta paheena se on onneksi harmittomampi kuin tupakoiminen tai yltiöpäinen alkoholin käyttö. Suklaata tai muita makeisia tulee syötyä varmaan useampana päivänä viikossa ellei sitten ole jotain muuta herkkua tarjolla - tykkään leipoa, joten etenkin syksy/talvikautena on leivonnaisiakin kotona pyörimässä. Välillä yritän minäkin pitää taukoja (kuten nyt! :smile:) ja olen huomannut, että ensimmäiset päivät ovat vaikeimpia. Sitten elimistö tottuu siihen, ettei se saakaan ylimääräistä sokeriannosta, eikä osaa enää samaan tyyliin vaatia sitä.

Äänestin suklaata. Pidän kyllä myös lakritsista (en tosin kaikista sorteista) ja avaan kyllä suuni tarvittaessa myös muillekin karkeille, mutta niitä tulee harvemmin hankittua. Lähinnä jos menee elokuviin, niin sitten popsin monipuolisemmin (irto)karkkeja. Mutta suklaan suhteen olen miltei kaikkiruokainen :tongue:

Dynin esittämässä jaottelussa mä kuulun ehdottomasti suklaakansaan. Syön sipsejä (tai muita suolaisia naposteltavia) äärimmäisen harvoin. En oikeastaan ikinä osta niitä ilman että joku sipsinystävä olisi tulossa kylään.

 • Ansa hahmo
 • Ansa
  Tähtipilotti
  Tasolla 43
  66.09

05.09.2014 09:43 #14 :: Ansa
Karkit ja makeiset
Jos suolaisista puhutaan, niin sipsit ovat kyllä sellainen vaihtoehto, jota ostan viikoittain. Yksi sipsipussi saattaa kestää pari kolme päivää, jos sitä yksin syön, kun aiemmin sellainen sujahti päivässä. Vertauksena suklaalevy, joka kestää viikon tai pari. Tai se katoaa päivässä, jos ystäviä on kylässä. Itse jaksan syödä vain pari palaa.

Tuon gluteenittoman lakritsin kanssa on yksi huono puoli ja se on sen tahmaisuus. On se muuten ihan hyvää, mutta kädet saa pestä muutamaan otteeseen, kun niitä syö.

05.09.2014 09:51 #15 :: Athilora
Karkit ja makeiset

Dyn kirjoitti: Joku väitti joskus, että väestön voi jakaa kahteen ryhmään: ihmisiin, jotka syövät mahdollisuuden tullessa koko suklaalevyn, tai sitten koko sipsipussin tyhjäksi. Tällä asteikolla kallistun ehdottomasti sipsin suuntaan.


Olisi varsin kiehtovaa tietää, kuka näin on sanonut, koska itse kuulun samaan ryhmään kanssasi, Dyn.

 • Lupus hahmo
 • Lupus
  Pilotti
  Tasolla 35
  24.13

05.09.2014 12:34 #16 :: Lupus
Karkit ja makeiset
Valitsin suklaan, koska se on käytännössä ainoa, jota noista itse itselleni ostan. Joskus ostan myös lakritsaa, ja juhlapyhien yhteydessä myös marmeladia. Syön kyllä makeisia jos niitä on tarjolla, mutten yleensä hanki niitä itse.

Karkinsyöntini muuttui tai väheni jo vuosia sitten, kun luovuin liivatteesta ja monet lempikarkit saivat siksi jäädä. Sittemmin olen pyrkinyt syömään makeani vaikka kuivahedelminä ja suklaankin laitan mieluummin vaikka keksitaikinaan kuin syön sellaisenaan.

Olen kai jotenkin huno napostelemaan, kun aikoessani syödä jotain pientä saatan huomaamattani ahmaista hirveästi kerralla ja sitten tulee paha olo. Se ei ole kivaa.

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Tasolla 58
  9.09

05.09.2014 12:50 #17 :: Emelie
Karkit ja makeiset
Äh, olipa vaikea valita Se Suurin Herkku. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin viinikumeihin, vaikka pidän myös valtavasti lakritsista. Salmiakki ja suklaa seuraa aika nopeasti noita. Muista karkeista en niin välitä.

En yleensä välitä makeista asioista, mutta karkit ja suklaa ovat poikkeus, niitä tulee syötyä reippaasti liikaa. Toffee ja marmeladi on ihan liian makeita minulle, en vaan pysty syömään niitä.

Viinikuimeistakaan ihan mikä tahansa ei uppoa, kyllä sen pitää olla joko Fazerin viinikumeja tai muita rakenteeltaan vastaavia. Haribot ovat minun mielestäni ihan kauheita. Jos taas haluan ostaa hyvää lakua, valitsen aika usein silloin Pandan tuotteita. Olen viime aikoina huomannut, että oikeastaan ainoa suklaa, mitä viitsin syödä, on Fazerin suklaa. Kaikkien muiden suklaat tuppaavat olemaan ihan liian makeita. En maista niistä oikein mitään muuta kuin sokerin ja siitä en pidä. Tumma suklaa kasvattaa suosiotaan minun makeisvalikoimassani, varsinkin mintullinen tumma suklaa on erityisen hyvää. *on nom*

05.09.2014 13:08 #18 :: Pianisti
Karkit ja makeiset
[

Dyn kirjoitti: Joku väitti joskus, että väestön voi jakaa kahteen ryhmään: ihmisiin, jotka syövät mahdollisuuden tullessa koko suklaalevyn, tai sitten koko sipsipussin tyhjäksi. Tällä asteikolla kallistun ehdottomasti sipsin suuntaan.


Minulle tulee sipsejä ahmiessa jossain kohtaa henkisesti mitta täyteen, vaikka vielä tekisikin mieli. Suklaasta ei tule yhtä helposti huono omatunto. Ainakin puolikas suklaalevy voi kadota helposti. Ja suklaa on myös järjestelmällisempää, siinä on esim. 7x4 palaa, jotka voi mukavasti jakaa riveihin. Sipsejä mitataan vain kourallisina.

Karkit taitavat olla aika suosittu puheenaihe, alle vuorokaudessa on tullut jo parikymmentä vastausta.

 • Mab hahmo
 • Mab
  Baronetti
  Tasolla 37
  87.91

05.09.2014 14:51 #19 :: Mab
Karkit ja makeiset
Siitä puhe, mistä puute! :wink:
Tykännyt: Celestine

05.09.2014 15:07 #20 :: maahinen
Karkit ja makeiset
Täällä on näköjään sivuäänestys käynnissä: jos juuri noista kahdesta on pakko valita, niin suklaalevy sitten, sipsejä tai suolapähkinöitä tai suolakeksejä yms. syön korkeintaan muutaman ja vain jos ei mitään muuta kertakaikkiaan ole tarjolla. Lempisuklaalevyni on Fazerin taloussuklaa ja aikaa tiukkaa tekee syödä sellainen kokonaan. Jos aion ahmia koko paketin makeaa valmista kaupasta, niin todennäköisin vaihtoehto on Jaffakeksit, mutta ylipäätään todennäköisin valmista kaupasta on valmislihapyörykät tai HKn sininen lenkki tai jotain vastaavaa einestä, sellaista menee ilman muuta koko pakkaus heti, kylmänä. Kumpaan tällä vastauksella nyt sitten kuuluu vai saako jäädä ulos?

Valvojat: SaranthaHiistu