Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Karkit ja makeiset (ja muut herkut)

×

Kysely: Lempimakeisesi?

lakritsi
7 12.3%
marmeladit
2 3.5%
marsipaani
1 1.8%
pastillit
Ei ääniä 0%
salmiakki
9 15.8%
suklaa
29 50.9%
toffee
6 10.5%
vaahtokarkki
Ei ääniä 0%
viinikumit
3 5.3%
Äänestäjiä yhteensä: 57
Sinun täytyy olla kirjautuneena, jotta voit osallistua tähän kyselyyn.
 • Hiistu hahmo Kirjoittaja
 • Hiistu
  Varjovelho
  Taso: 60
 • Viestejä: 3085
04.09.2014 18:19 - 04.09.2014 19:19 #1 : Hiistu
Syötkö makeisia ja mikä on suosikkiasi? Entä mistä et pidä?

Äänestysvaihtoehdot ovat hyvin rajalliset, mutta kertokaa tarkemmin, millaisia karkkeja mielitte. :wink:


Omaksi suosikikseni sanon joko marsipaani tai suklaa. Pidän paljon marsipaanista, mutta suklaamakeisissa on enemmän valinnanvaraa. Taidan silti äänestää marsipaania, koska suklaa saa oletettavasti enemmän ääniä... täytyy puolustaa omaa herkkuaan. Marsipaania hankin etenkin jouluksi, kun sitä on paljon myynnissä, sekä matkalla käydessäni. Anthon Bergin marsipaanimakeiset ovat mieluisia.

Minusta on mukava maistella erilaisia suklaamakuja, vaikken aina ihan kaikista pidäkään. Esim. kiivi-sitruuna-valkosuklaa on hyvää, tyrnisuklaa ei niinkään. Jotain tuttua ja turvallista jos tahdon, minttusuklaa maistuu aina. Parasta herkkua tänä kesänä on ollut Kalevin yltiömakea raparperisuklaa. Sitä kyllä myivät ihan liian isoina levyinä… Yritän olla syömättä paljoa karkkia kerralla, vaikkei minulla sen tarkempaa sääntelyä olekaan, en harrasta karkkipäiviä tai lakkoilua tai sellaista. Aina välillä kyllä ajattelen, että sokerin syöminen olisi hyvä lopettaa, mutta mutta.

Suklaasuukot eli entiset pusut ovat ihania, kaikki maut paitsi mokka. En muutoinkaan pidä kahvista, joten ei maistu karkeissakaan.

Muuta karkkia en oikeastaan itselleni ostakaan, paitsi joskus kovia toffee- tai hedelmäpastilleja ja purukumia toki, mikäli sekin lasketaan. Syön kyllä, kun on tarjolla. Tai jos ostan jollekulle toiselle, niin onhan se, kohteliasta itsekin vähän maistaa.

Paitsi suklaarusinoista minä en yhtään pidä, mikä on ehkä outoa, koska pidän suklaasta ja pidän rusinoista. Mutta yhdessä se vain on jotain luonnotonta.
Viimeksi muokattu: 04.09.2014 19:19 Hiistu.

04.09.2014 18:55 #2 : Kuurosokea Pianisti
Vastaus käyttäjältä Kuurosokea Pianisti aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)

Hiistu kirjoitti:
Suklaasuukot eli entiset pusut ovat ihania, kaikki maut paitsi mokka. En muutoinkaan pidä kahvista, joten ei maistu karkeissakaan.


Minä en erityisemmin pidä kahvista juomana, mutta karkeissa se on yksi parhaista mauista. Esim. Kahvimariannet ovat tosi hyviä. Ja kahvijäätelöt myös.

Kaiken kaikkiaan suosikkini on tällä hetkellä suklaa, mutta salmiakki on myös hyvää. Ja kun ne kaksi yhdistää...

Mutta se onkin jo kokonaan toinen tarina ja kerrotaan joskus toiste.

04.09.2014 18:56 #3 : Louhikäärme
Vastaus käyttäjältä Louhikäärme aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Lienen jonkinmoinen suklaa-addikti, kun sitä herkkua tulee nautittua muodossa tai toisessa melkeinpä joka päivä. Pidän eniten vahvasta tummasta suklaasta, minttusuklaasta ja pähkinäsuklaasta. Konvehdeista en ole koskaan juurikaan perustanut, mutta kyllä niitäkin napsii jos tarjolla on. Parhaimmillaan suklaa on hyvän teen kanssa tarjoiltuna.

 • Wanderer hahmo
 • Wanderer
  Ratsumestari
  Taso: 28
 • Viestejä: 115
04.09.2014 19:17 #4 : Wanderer
Vastaus käyttäjältä Wanderer aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Tästä kyselystä puuttui yksi varsin oleellinen vaihtoehto. Eli kaikki on yhtä hyviä, karkki kuin karkki. :lol:
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Celestine

 • Hiistu hahmo Kirjoittaja
 • Hiistu
  Varjovelho
  Taso: 60
 • Viestejä: 3085
04.09.2014 19:24 - 04.09.2014 19:28 #5 : Hiistu
Vastaus käyttäjältä Hiistu aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)

Louhikäärme kirjoitti: Parhaimmillaan suklaa on hyvän teen kanssa tarjoiltuna.


Pari vuotta sitten oli Kultasuklaalla vihreätee-valkosuklaata, mutta se oli heillä kuulemma vain kausimakuna, enkä ole sen jälkeen löytänyt. :sad:

Tuli vielä mieleen, että Brunbergin lakritsitoffeepaloista pidän. Niitä mokomia vain tekee yhden syötyäni aina mieli vielä toinen... Kotona niitä on välillä ollut.
Viimeksi muokattu: 04.09.2014 19:28 Hiistu.

 • Lenora hahmo
 • Lenora
  Hirviö
  Taso: 24
 • Viestejä: 75
04.09.2014 19:41 #6 : Lenora
Vastaus käyttäjältä Lenora aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Lähes kaikki lakritsi ja salmiakki maistuu turhankin hyvin. Välillä yritän sitkeästi pitää taukoa, mutta harvoin onnistun tavoitteessani. Turkinpippurit ovat ihania samoin Lontoon rakeet. Suklaasta Maraboun Daim-suklaa on taivaallista. Ja irtokarkkihyllyistä sitten löytyykin lukemattomia suosikkinamusia :smile:

04.09.2014 20:01 - 04.09.2014 20:02 #7 : Celestine
Vastaus käyttäjältä Celestine aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Vain yksi valintavaihtoehto? :shock:

Päädyin sit lakuun. Laku on ihanaa, oli täytettä tai ei. Ja musta lakritsitee on suoraan taivaasta! Mut suklaa on ihanaa myös. Omnom. Täytteellä tai ilman. Toffee on hyvää myös. Riippuu tosin, joskus se on liian makeaa. Marsipaanista en tykkää. Salmiakki menee, jos ei ole liian väkevää. Esim. Sirkusaakkoset on parhaita! Ja syön mä nykyään ihan peruspusseistakin salmiakit, vaikka ennen vanhaan jätin ne pois. Riparilla alitajunta käski syömään salmiakkia, joten minä tottelin käskyjä. Eikä se hullummalta maistunutkaan :smile:

Muoks. Ja nimenomaan tumma suklaa. Mitä tummempi, sen parempi :heart:

Näyttää kalalta, liikkuu kuin kala ja kaartaa kuin tautinen lehmä. (D. Adams)
Viimeksi muokattu: 04.09.2014 20:02 Celestine.

 • Ansa hahmo
 • Ansa
  Riivaaja
  Taso: 43
 • Viestejä: 1002
04.09.2014 20:08 #8 : Ansa
Vastaus käyttäjältä Ansa aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Minä en hirveästi makeasta perusta. Tulee huono olo, jos syön/juon edes vähän jotain sokeripitoista ruokaa/juotavaa. Jos kuitenkin tulee olo, että haluan jotain makean nälkään, niin sitten ostan Porvoon gluteenitonta lakritsia. Tätä herkkua en kuitenkaan kovin usein osta, koska pieni pussi maksaa törkeän paljon.

79.813

 • maahinen hahmo
 • maahinen
  Kapteeni
  Taso: 46
 • Viestejä: 1199
04.09.2014 20:10 #9 : maahinen
Vastaus käyttäjältä maahinen aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Tumma suklaa on hyvää, ja marsipaani suklaan kanssa. Korjaan maidoton suklaa, manteleilla vaalennettu nougat on hyvää myös. Vain suklaisia makeisia joskus ostan itse itselleni. Joitakin muita karkkeja syön, jos laitetaan eteen, esim. ranskanpastilleja, englanninlakritsia (paitsi aniksen makuisia) ja Fazerin parhaista kerään jääkarhut, mutta 95% kaupan karkkihyllytarjonnasta on niin pahaa, etten syö tarjottunakaan.

04.09.2014 23:00 #10 : Knox Gargol
Vastaus käyttäjältä Knox Gargol aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Marmeladi, salmiakki, lakritsi ja suklaa, melkolailla tuossa järjestyksessä. Yleensä 'harrastan' makeisia vain kerran kuussa, sipsit ovat minulle se säännöllisempi (lue: viikottainen) naposteltava.

Your body and soul,
Each others' mate,
The twain shall split,
My blade to sate.

 • Tapsa hahmo
 • Tapsa
  Vampyyri
  Taso: 32
 • Viestejä: 253
05.09.2014 00:10 #11 : Tapsa
Vastaus käyttäjältä Tapsa aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Kun olin videovuokraamossa töissä söin lähes päivittäin jonkin verran karkkia. Ihmeellisen aineenvaihduntani ansiosta voin nauttia sokeria mielin määrin ja minun tarvitsee murehtia vain hampaideni suusta tippumista. Minulla on kahdeksanvuotiaan makumieltymykset: tykkään kaikista Fazerin Jumbo-pusseista ja irtokarkkiosastolta valitsen vähän kaikkia mutta enimmäkseen viinikumeja, sokeroituja salmiakkeja ja ässämix-tyyppisiä hedelmäkarkkeja. Kunhan siinä on esanssia ja sokeria se tekee minut tyytyväiseksi.

Suklaa on sitä parempaa mitä sokerisempia sattumia siinä on: Fazerin Marianne-suklaa ja Lontoon rae -suklaa (saakohan sitä vielä?) ovat herkkua. No, on pähkinäsuklaakin hyvää, mutta vähän aikusempaan makuun, sitä voisi sitten nauttia vaikka punaviinin kanssa.

 • Dyn hahmo
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
05.09.2014 00:16 #12 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Äänestin lakritsia, sillä se menee lähes aina, muut sen sijaan vaihdellen kulloisenkin mielentilan mukaan. Syön liikaa karkkia (lähinnä niihin mielentiloihin), mutta on tyypillistä, että syön pussista vain muutamat suosikit ja jätän loput Iivarille. Tavallaan hyvä, niin Iivarikin saa sitten jotain. :tongue: Irtokarkkien valitseminen on suurta hupia.

Joku väitti joskus, että väestön voi jakaa kahteen ryhmään: ihmisiin, jotka syövät mahdollisuuden tullessa koko suklaalevyn, tai sitten koko sipsipussin tyhjäksi. Tällä asteikolla kallistun ehdottomasti sipsin suuntaan.

This is hard, but that's how I wanted it.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Knox Gargol

 • Mab hahmo
 • Mab
  Paladiini
  Taso: 37
 • Viestejä: 616
05.09.2014 09:27 #13 : Mab
Vastaus käyttäjältä Mab aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Minäkin syön epäilemättä liikaa makeaa, mutta paheena se on onneksi harmittomampi kuin tupakoiminen tai yltiöpäinen alkoholin käyttö. Suklaata tai muita makeisia tulee syötyä varmaan useampana päivänä viikossa ellei sitten ole jotain muuta herkkua tarjolla - tykkään leipoa, joten etenkin syksy/talvikautena on leivonnaisiakin kotona pyörimässä. Välillä yritän minäkin pitää taukoja (kuten nyt! :smile:) ja olen huomannut, että ensimmäiset päivät ovat vaikeimpia. Sitten elimistö tottuu siihen, ettei se saakaan ylimääräistä sokeriannosta, eikä osaa enää samaan tyyliin vaatia sitä.

Äänestin suklaata. Pidän kyllä myös lakritsista (en tosin kaikista sorteista) ja avaan kyllä suuni tarvittaessa myös muillekin karkeille, mutta niitä tulee harvemmin hankittua. Lähinnä jos menee elokuviin, niin sitten popsin monipuolisemmin (irto)karkkeja. Mutta suklaan suhteen olen miltei kaikkiruokainen :tongue:

Dynin esittämässä jaottelussa mä kuulun ehdottomasti suklaakansaan. Syön sipsejä (tai muita suolaisia naposteltavia) äärimmäisen harvoin. En oikeastaan ikinä osta niitä ilman että joku sipsinystävä olisi tulossa kylään.

 • Ansa hahmo
 • Ansa
  Riivaaja
  Taso: 43
 • Viestejä: 1002
05.09.2014 09:43 #14 : Ansa
Vastaus käyttäjältä Ansa aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Jos suolaisista puhutaan, niin sipsit ovat kyllä sellainen vaihtoehto, jota ostan viikoittain. Yksi sipsipussi saattaa kestää pari kolme päivää, jos sitä yksin syön, kun aiemmin sellainen sujahti päivässä. Vertauksena suklaalevy, joka kestää viikon tai pari. Tai se katoaa päivässä, jos ystäviä on kylässä. Itse jaksan syödä vain pari palaa.

Tuon gluteenittoman lakritsin kanssa on yksi huono puoli ja se on sen tahmaisuus. On se muuten ihan hyvää, mutta kädet saa pestä muutamaan otteeseen, kun niitä syö.

79.813

05.09.2014 09:51 #15 : Knox Gargol
Vastaus käyttäjältä Knox Gargol aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)

Dyn kirjoitti: Joku väitti joskus, että väestön voi jakaa kahteen ryhmään: ihmisiin, jotka syövät mahdollisuuden tullessa koko suklaalevyn, tai sitten koko sipsipussin tyhjäksi. Tällä asteikolla kallistun ehdottomasti sipsin suuntaan.


Olisi varsin kiehtovaa tietää, kuka näin on sanonut, koska itse kuulun samaan ryhmään kanssasi, Dyn.

Your body and soul,
Each others' mate,
The twain shall split,
My blade to sate.

 • Lupus hahmo
 • Lupus
  Lentäjä
  Taso: 34
 • Viestejä: 116
05.09.2014 12:34 #16 : Lupus
Vastaus käyttäjältä Lupus aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Valitsin suklaan, koska se on käytännössä ainoa, jota noista itse itselleni ostan. Joskus ostan myös lakritsaa, ja juhlapyhien yhteydessä myös marmeladia. Syön kyllä makeisia jos niitä on tarjolla, mutten yleensä hanki niitä itse.

Karkinsyöntini muuttui tai väheni jo vuosia sitten, kun luovuin liivatteesta ja monet lempikarkit saivat siksi jäädä. Sittemmin olen pyrkinyt syömään makeani vaikka kuivahedelminä ja suklaankin laitan mieluummin vaikka keksitaikinaan kuin syön sellaisenaan.

Olen kai jotenkin huno napostelemaan, kun aikoessani syödä jotain pientä saatan huomaamattani ahmaista hirveästi kerralla ja sitten tulee paha olo. Se ei ole kivaa.

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Taso: 57
 • Viestejä: 2734
05.09.2014 12:50 #17 : Emelie
Vastaus käyttäjältä Emelie aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Äh, olipa vaikea valita Se Suurin Herkku. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin viinikumeihin, vaikka pidän myös valtavasti lakritsista. Salmiakki ja suklaa seuraa aika nopeasti noita. Muista karkeista en niin välitä.

En yleensä välitä makeista asioista, mutta karkit ja suklaa ovat poikkeus, niitä tulee syötyä reippaasti liikaa. Toffee ja marmeladi on ihan liian makeita minulle, en vaan pysty syömään niitä.

Viinikuimeistakaan ihan mikä tahansa ei uppoa, kyllä sen pitää olla joko Fazerin viinikumeja tai muita rakenteeltaan vastaavia. Haribot ovat minun mielestäni ihan kauheita. Jos taas haluan ostaa hyvää lakua, valitsen aika usein silloin Pandan tuotteita. Olen viime aikoina huomannut, että oikeastaan ainoa suklaa, mitä viitsin syödä, on Fazerin suklaa. Kaikkien muiden suklaat tuppaavat olemaan ihan liian makeita. En maista niistä oikein mitään muuta kuin sokerin ja siitä en pidä. Tumma suklaa kasvattaa suosiotaan minun makeisvalikoimassani, varsinkin mintullinen tumma suklaa on erityisen hyvää. *on nom*

I have seen the future .... and I do not wish to go there again.

05.09.2014 13:08 #18 : Kuurosokea Pianisti
Vastaus käyttäjältä Kuurosokea Pianisti aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
[

Dyn kirjoitti: Joku väitti joskus, että väestön voi jakaa kahteen ryhmään: ihmisiin, jotka syövät mahdollisuuden tullessa koko suklaalevyn, tai sitten koko sipsipussin tyhjäksi. Tällä asteikolla kallistun ehdottomasti sipsin suuntaan.


Minulle tulee sipsejä ahmiessa jossain kohtaa henkisesti mitta täyteen, vaikka vielä tekisikin mieli. Suklaasta ei tule yhtä helposti huono omatunto. Ainakin puolikas suklaalevy voi kadota helposti. Ja suklaa on myös järjestelmällisempää, siinä on esim. 7x4 palaa, jotka voi mukavasti jakaa riveihin. Sipsejä mitataan vain kourallisina.

Karkit taitavat olla aika suosittu puheenaihe, alle vuorokaudessa on tullut jo parikymmentä vastausta.

Mutta se onkin jo kokonaan toinen tarina ja kerrotaan joskus toiste.

 • Mab hahmo
 • Mab
  Paladiini
  Taso: 37
 • Viestejä: 616
05.09.2014 14:51 #19 : Mab
Vastaus käyttäjältä Mab aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Siitä puhe, mistä puute! :wink:
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Celestine

 • maahinen hahmo
 • maahinen
  Kapteeni
  Taso: 46
 • Viestejä: 1199
05.09.2014 15:07 #20 : maahinen
Vastaus käyttäjältä maahinen aiheessa Karkit ja makeiset (ja muut herkut)
Täällä on näköjään sivuäänestys käynnissä: jos juuri noista kahdesta on pakko valita, niin suklaalevy sitten, sipsejä tai suolapähkinöitä tai suolakeksejä yms. syön korkeintaan muutaman ja vain jos ei mitään muuta kertakaikkiaan ole tarjolla. Lempisuklaalevyni on Fazerin taloussuklaa ja aikaa tiukkaa tekee syödä sellainen kokonaan. Jos aion ahmia koko paketin makeaa valmista kaupasta, niin todennäköisin vaihtoehto on Jaffakeksit, mutta ylipäätään todennäköisin valmista kaupasta on valmislihapyörykät tai HKn sininen lenkki tai jotain vastaavaa einestä, sellaista menee ilman muuta koko pakkaus heti, kylmänä. Kumpaan tällä vastauksella nyt sitten kuuluu vai saako jäädä ulos?

Valvojat: SaranthaHiistu
Paikalla 48 vierailijaa
Uusin jäsen: Eru
Jäseniä yhteensä: 9641