Rising-unia

 • Ageha hahmo Kirjoittaja
 • Ageha
  Baronetti
  Tasolla 39
  68.81

28.09.2014 12:27 #1 :: Ageha
Rising-unia
Hiistumuoks// Yhdistin tämän Agehan viestin osaksi tätä samaa ketjua, kun olivat niin osuvasti samaa aihetta. Ketjun idea alun perin ekana olleesta Formaldehyden viestistä:

Formaldehyde kirjoitti: Viimeaikoina raportoitujen unien myötä voisi olla viihdyttävää herättää henkiin vanha aihe, jossa voi kertoa mitä kummaa Risingin käyttö saa aikaan käyttäjiensä uinuvissa aivoissa. Eli jos näit unta joka jollakin tavalla liittyy tähän sivustoon ja sen sekalaiseen käyttäjäkuntaan, jaa se täällä. :smile:

Dyn oli oikeassa arviossaan siitä että minulla on nyt menossa kuherruskuukausi Risingin kanssa, se tulee jo uniini. :tongue:

Näin unta että olin yksäröinyt Jehudielin kanssa (oli aktiivi täällä joskus muinaisuudessa, yksäröin kyllä oikeasti joskus muutaman viestin sen kanssa), sitten olin ajamassa autoa pimeällä tiellä ja Jehudiel ajoi vastaan (Kuurankukka taisi olla sen vieressä etupenkillä) ja se oli sellainen tosi kapea tie ja minun olisi pitänyt väistää mutta olin niin kikseissä että ooo Risingkäyttäjiä ajaa vastaan etten tajunnut väistää ja melkein kolaroitiin ja se oli tosi vihainen ja laittoi minulle pitkän ja tulikivenkatkuisen yksärin siitä miten helvetin vastuuton ihminen olen ja halusinko tapattaa sen ja mielenkiintoista tässä oli se, että se ei ollut tekemässä ilmoitusta poliisille vaan Risingin ylläpidolle että ne bannaisivat minut täältä koska olin aikonut vahingoittaa toista käyttäjää. :neutral:

Edit: Luin tänän viestin juuri uudestaan ja huomatkaa miten tuo edellinen kappale on käytännössä yksi virke. Hirviövirkkeeni ovat selvästi palanneet. :heart:
Muokannut 20.04.2015 16:36 Hiistu

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 60
  82.49

28.09.2014 12:37 #2 :: Hiistu
Rising-unia
^ Aivan mahtava. :lol:Älä ajattele Risingiä ajon aikana!
Tykännyt: Ageha

28.09.2014 17:56 #3 :: Formaldehyde
Rising-unia
Viimeaikoina raportoitujen unien myötä voisi olla viihdyttävää herättää henkiin vanha aihe, jossa voi kertoa mitä kummaa Risingin käyttö saa aikaan käyttäjiensä uinuvissa aivoissa. Eli jos näit unta joka jollakin tavalla liittyy tähän sivustoon ja sen sekalaiseen käyttäjäkuntaan, jaa se täällä. :smile:


Minä näin ensimmäisen Rising-aiheisen uneni vuosi sitten syksyllä. Oli varmaankin elokuun loppu kun Big Bad Wolf jossakin ketjussa hehkutti näyttelemisen ihanuutta, joten seuraavana yönä näin tällaista unta...

Hei, hauska tavata

Löydän itseni RS:n miitistä kauniina kesäpäivänä jonkin lammen rannalta. Minulla on mukana joku ystäväni eikä kukaan huomauta, että on väärin tuoda ulkopuolisia tapaamiseen. Jännittää vähän. Paikalla on ainakin ikäistään viisaamman oloinen nuori poika sekä tämän vanhemmat, jotka osoittautuvat Dyniksi ja Iivariksi. Miittirunon sijaan kaikkien osallistujien on parityönä kirjoitettava näytelmä, jonka tulee sisältää annetut kaksikymmentäkuusi sivua viitteitä.


Outo vieras muumital... Risingillä

Selaan Risingiä ja huomaan erikoisen tekstin yhden viestini alalaidassa. Seuraavat käyttävät sanoivat kiitos: Ichabod Crane.

Viime talvi, innoittajina Sleepy Hollow ja keskustelu aiheesta.


Viime ystävänpäivänä minun oli tarkoitus osallistua sitaattivaihtoon Risingillä, mutta stressasin etukäteen ehdinkö laittaa kaikki viestit matkaan kyseisen vuorokauden aikana, sillä tiesin olevani kotona vasta myöhään. Näin siis tuona aamuna:

Cheer up, Bats

Asun kommuunissa, joka on lihaksi tullut Risingshadow. Porukka juttelee keskenään online ja irl. Minä olen Jokerin henkilöitymä, kuljeskelen ympäriinsä violetissa puvussa, siteeraan Mark Hamillia ja pohdin hattuni merkitystä. Olen täynnä animalistista riemua.

Ja palan halusta syleillä Batmanin henkilöitymää (Colin Firth), joka on aiheesta erittäin kiusaantunut. Et viitsisi olla noin jäykkis, Batsy! Punastuminen sopii sinulle. Totta kai hänen kiusaamisensa on entistä hauskempaa kun se saa hänet niin hämilleen.

Viittasankarin huoneesta löytyy kasa sarjakuvalehtiä, joista päällimmäisenä on numero Kapteeni Amerikkaa. Mies poseeraa lehden kannessa täydellisenä tyyppiesimerkkinä kirkasotsaisesta Hyvyydestä ja Sankaruudesta. Mustasukkaisuus kouraisee vihreää sydäntäni. Et voi olla tosissasi. Tätäkö sinä haluat?

Yhtäkkiä oikea Jokeri astuu esiin ja ojentaa minulle sotkuisella käsialalla täyttämänsä muistikirjan. En ymmärrä siitä mitään, teksti on espanjaksi. Kirjaimet hymyilevät minulle. Kun kohotan katseeni on kuin katsoisin peilien labyrinttiin. Kymmenittäin, sadoittain Jokereita katsoo minuun virneeksi jähmettynyt HA! HA! HA! huulillaan. Minua kylmää.


Tämän uni on noin viikon vanha.

Neiti Hiistu, oletan?

Saavun kirjastoon tai kirjakauppaan, joka tapauksessa paikkaan, joka on tulvillaan kirjoja. Tunnistan välittömästi siellä työskentelevän nuoren naisen (vaalea, noin 165 cm) Hiistuksi ja alamme jutella, vaikka minä olen hänelle vieras. Läheisen kirjapinon päällä on maannut musta pitkä tyllistä tehty leninki, jonka kaappaan käsivarsilleni ja alan tanssia sen kanssa ympäri liikettä tyyliin vampyyri Lestat ja kuollut äiskä. Hiistu katsoo minua huulillaan pieni hymy, joka viestii, että on tuossakin outo eläjä. Joku satunnainen ihminen joka tuntee minut ennestään osuu paikalle ja toteaa saman ääneen käyttäen minusta nimitystä, josta Hiistu arvaa kuka olen.

Oikeasti minulla ei ole mitään käsitystä siitä miltä Hiistu näyttää tai miten hän suhtautuisi satunnaiseen hulluuteen ylläpitämässään paikassa. Mutta jos Dynille ja Iivarille siunaantuisi jälkikasvua en lainkaan epäile, etteikö tämä olisi poikkeuksellisen fiksu tapaus. :wink:
Muokannut 29.09.2014 01:07 Formaldehyde
Tykännyt: Hiistu, The Big Bad Wolf

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 60
  82.49

30.09.2014 21:57 #4 :: Hiistu
Rising-unia
^ Sinäkin pääsit (tai tässä tapauksessa ehkä jouduit) aiemmin syyskuussa osalliseksi yhteen uneen. :smile:

Olin unessa jonkinmoinen vampyyrinmetsästäjä. Kohtasin vampyyrin, pitkä musta tukka oli sillä, ja hengiltä se siis olisi pitänyt siinä paikassa lyödä. Mutta ei minusta ollut lyömään, koska sehän oli meidän Formaldehyde. (No tittelissähän lukee: Vampyyri. Varma tuntomerkki, jepjep...) Päästin otuksen sitten menemään, kun ei enää ennen auringonnousua ollut ennättämässä mihinkään synkkiin ilkitöihinkään.

Uni jatkui siten, että istuin pikkuveljen kanssa hänen autossaan, auto oli parkissa, kuunneltiin radiosta musiikkia jotain odotellessamme, oli jälleen tulossa ilta. (Auto saattoi olla vuoden -67 chevy, olisi sopivaa.) Tuijottelin tummuvaa pihamaata ja mielessä pyöri, etten enää tahdo metsästää vampyyrejä (sillä enhän minä voi Risingin kivoja käyttäjiä nirhata, kelvotonta olisi!), koko duuni ihan syvältä, vampyyrit ihan syvältä, valivali. Ääneen vieressä istuvalle veljelle totesin vain jotain semmoista, että taidan ruveta vampyyriksi itsekin. En muista, että veli olisi sanonut yhtikäs mitään, mutta todennäköisesti ajatteli, että ihan sama, kunhan en hänelle sen enempää avaudu asiasta. :tongue:Uni päättyi ennen kuin kohtasin lisää vampyyrejä, joten tiedä sitten kuinka kävi.


Aina välillä näen unia, joissa ihan vain tylsästi selailen Risingiä ja lueskelen juttuja, hurjimmissa unissa jopa itse kirjoitan jotain viestiä. Monesti nämä unet ovat hyvin todentuntuisia, saatan unessa esimerkiksi ”herätä”, kurkottaa kännykän yöpöydältä ja muka tulla vilkaisemaan foorumia. Useampaan kertaan olen niissä unissa ihmetellyt, miksi täällä siihen aikaan yöstä on aktiivisia trolleja tai muu ylläpito touhuamassa jotain eriskummallista tai milloin mitäkin outoa sattuu uni-Risingiltä löytymään. :roll:

Mm. tässä jokin aika sitten näin tällaista todentuntuista unta, jossa huomasin aamuyöstä foorumilla ilmoituksen, että eräästä toisesta käyttäjästä oli tehty meidän uusi moderaattori. Ihmettelin, eikö sellainen asia muka olisi voinut odottaa aamuun, ettei yön pimeinä tunteina olisi tarvinnut hoitaa. (Ei, en kerro, kenestä oli kyse, olkoon kukin itsekseen onnellinen.)

01.10.2014 00:02 #5 :: Formaldehyde
Rising-unia
^ Come to the dark side. We have fangs. :cool:
Tykännyt: Hiistu

 • Ageha hahmo Kirjoittaja
 • Ageha
  Baronetti
  Tasolla 39
  68.81

20.11.2014 18:06 #6 :: Ageha
Rising-unia
Viime yönä tapahtui taas. :cheesy:

Unessani Sapphire oli ihmissusilauman johtaja, mutta en ole ihan varma tiesinkö tätä itse aluksi. Majoituin kuitenkin lauman kanssa lauman majapaikkaan, missä tunsin itseni hiukan ulkopuoliseksi koska en kuulunut laumaan. Lauman muita jäseniä olivat ainakin Rinja, mahdollisesti myös Kuuris ja Hiistu ja en muista ketä kaikkia.

Kävi kuitenkin ilmi että myös minä olin meidän kaikkien yllätykseksi ihmissusi, sillä muutuin yksi yö ja ulvoin yksikseni käytännössä sen yön läpi. Sen jälkeen olin ihan virallisestikin osa jengiä. Saatoin myös olla olematta unessa minä ja olla Belgarionin tarun Garion, sillä puhuin puhelimessa Belgarathin kanssa siitä kuinka sudeksi muuttuminen on oikeastaaa sukuvika ja että sekä hänen että minun olisi oikeastaan pitänyt kyetä ennustamaan tämä ja ainakin tässä kohden unta taisin olla poika.

Lisäksi jossain kohden myöhemmin unta oli coolein joulukortti ikinä, sellainen joka ilmeisesti oli netissä (mutta meidän ihmissusijengimme osasi jotenkin mennä netin "sisään"), kortissa oli hämärä ja kortin perällä näkyi ilmeisesti jonkinlainen kappeli ja sitten oli harmaita hautakiviä ja paljon puita siinä ympärillä ja kai aitakin ja hiukan lunta ja sitten siinä oli hirveästi yksityiskohtia jotka liikkuivat tai muuttuivat joko itsekseen tai niin että laittoi kursorin päälle (ainakin semmoinen huivimummo joka seisoi hautakiven takana ja jos laittoi kursorin sen päälle se siirtyi jonnekin muualle päin korttia kunnes taas laittoi kursorin päälle jne) ja siinä sai myös avattua jotenkin jännästi juttuja, sitä olisi voinut tutkia vaikka kuinka pitkään. Päätin kuitenkin siirtyä siitä eteenpäin ja tulla tutkimaan myöhemmin tarkemmin mutta tietenkin heräsin ennenkuin ehdin toteuttaa suunnitelmani. :tongue:

Minä ja kolme muuta jengiläistä kiersimme kortin jonka metsä siis jatkui kortin kuvasta joka suuntaan mutta sellaisena normaalina, ei-hämäränä metsänä koska ei ollut siinä kortissa. Sen kortin takana sitten lähdin Rinjan kanssa kulkemaan huurteista polkua pitkin metsän läpi ja menimme järven rantaan, missä oli nuijapäitä ja etanoita ja auringonlasku. Metsä oli muuten tosi todentuntuinen ja kaunis, samoin vesikin.
Muokannut 20.11.2014 18:11 Ageha
Tykännyt: Hiistu, Rinja, Formaldehyde

27.11.2014 20:47 #7 :: The Big Bad Wolf
Rising-unia
Juuh. ;) Tervetuloa uniini.

Oli Kirjaneidon synttärit ja koko rising oli kutsuttu Tampereelle. Bileet järjestettiin keilahallissa ja itse päivänsankari viritteli keiloja pystyyn, kun saavuin paikalle.

Huomasin, etten ollut muistanut ottaa lahjaa mukaan, joten nykäisin Hiistua hihasta ja pyysin avuksi divarikierrokselle. Kun vieras kaupunki ja niin edelleen.

Noh, kuten hyvin tiedämme, Tampere sijaitsee Espanjassa ja siellä on aika lämmin. Käveltiin sitten pieni mutka tänne koti-Lappiin ja etsin itselleni kesämekon. Matka takaisin Tampereelle kesti vain muutaman silmänräpäyksen, mutta silti Kirjaneito soitteli jo perään. Minä ja Hiistu päätimme sitten etsiä lahjaa eräästä puistosta, jossa kaikkeen oli kirjoitettu asian ruotsinkielinen nimi. Esim rannalla luki strand.

Kaaduin selälleni jokeen, mutta "Ei hätää! Minussa on vetoketju, pysyn kuivana!"

Heräsin ennen kuin pääsimme takaisin juhlimaan. Mutta, öh, hyvää synttäripäivää! :cheesy:

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 60
  82.49

27.11.2014 22:01 #8 :: Hiistu
Rising-unia
^ Uni-minä ei kenties hennonnut kertoa, mutta taidettiin olla melkoisen eksyksissä. :lol:(Täytyi tarkistaa, josko vaikka olisikin Kirjaneidon syntymäpäivä. :smile:)
Tykännyt: The Big Bad Wolf

 • Ageha hahmo Kirjoittaja
 • Ageha
  Baronetti
  Tasolla 39
  68.81

21.12.2014 15:14 #9 :: Ageha
Rising-unia
Näin unta, jossa olin käymässä Emlin luona ja sillä oli hieno, tilava omakotitalo. Seinillä oli vanhannäköistä kuviollista tapettia ja ja kaikki oli kaunista. En oikeastaan muista mitä unessa tapahtui, mutta Emlillä oli unessa myös ainakin kuusi kissaa jotka olivat kaikki ihania. :cheesy:
Tykännyt: Echramath

22.12.2014 01:31 #10 :: Formaldehyde
Rising-unia
Näin viikko sitten unta, että kirjautuessani Risingille täällä oli tehty sellaisia uudistuksia sivustolle, että käyttäjillä oli valittavinaan vain kaksi sukupuolta joista valita ja käytännössä senkin valinnan oli jo tietokone-ohjelma tehnyt käyttäjän puolesta. Se myös kertoi millainen ihminen henkilö on perustuen annettuun sukupuoleen. Tyttöjen sivut olivat räikeän vaalenpunaiset ja poikien tummansiniset.

Kun vielä ihmettelin tätä kaikkea tuttava kurkotti olkani yli. "Sinäkö harrastat tanssia? Oikeasti, sinä?", tämä tyrskähti pilkallisesti. "No en tietenkään! Tämä vain väittää niin! Se on ihan sekaisin!", huusin takaisin närkästyneenä. Ärtymykselläni ei ollut rajoja. Ettäkö kone päättäisi millainen ihminen minun kuuluu olla!

Viime aikoina täällä puheissa mukana olleet sateenkaari-teemat selkeästi toimivat unen polttoaineena.

Onneksi todellisuudessa meillä on vapautemme ja lohikäärmeen varjoon mahtuu olipa sitten peikko tai yksisarvinen.
Muokannut 22.12.2014 01:34 Formaldehyde
Tykännyt: Hiistu, Celestine

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 60
  82.49

27.12.2014 01:08 #11 :: Hiistu
Rising-unia
Näin viime yönä unta, että olin koneella selaamassa erään nettikirjakaupan talvi-alevalikoimaa. Olin löytänyt ostoskoriini jo kaksi kirjaa (ei mitään muistikuvaa, mitkä), kun äkisti tajusin, että minun täytyykin ottaa ostoskäyntini uudelleen alusta ja mennä kauppasivustolle Risingin tietokantalinkkien kautta, jotta Darkki saa provikat tilauksestani.

... Niin. Toki unissa voisi tapahtua myös jotain vähän mielikuvituksellisempaa. :roll:
Tykännyt: Ageha

 • Strato hahmo
 • Strato
  Senesalkki
  Tasolla 41
  46.21

02.01.2015 14:04 #12 :: Strato
Rising-unia
Näinpä ensimmäisen Rising-uneni viimeyönä. Unessa Ageha oli keksinyt perustaa Guild Wars 2:een Rising-killan. Hän oli jostain saanut tietoonsa, että pelasin aiemmin kyseistä peliä melko aktiivisesti. Jotenkin Age sitten stalkkasi itselleen meikäläisen kännykkänumeron ja laittoi tekstaria, että nyt kilta tarvitsee pätevää varasta (yksi pelin hahmoluokista) ja kuulemma meikäläisen olisi se homma otettava itselleen :lol:. Siinä vielä tuli vaatimuksena, että kyseinen varas on oltava tasolla 17, koska kaikki muut killan jäsenet ovat samoissa lukemissa. Aikaa toteuttaa tämä oli 24h. Siinä sitten mietin, että kyllähän siinä pitäisi sopivalla grindauksella ehtiä nämä vaatimukset täyttämään ja lupasin hoitaa oman osuuteni. Uni loppui kun käynnistin pelin ja aloin luoda uutta hahmoa.
Tykännyt: Ageha

 • Ageha hahmo Kirjoittaja
 • Ageha
  Baronetti
  Tasolla 39
  68.81

02.01.2015 16:32 #13 :: Ageha
Rising-unia
Olen nyt aika otettu että olen ollut jonkun unessa. :cheesy:Guild Warsia en ole koskaan pelannut, mutta stalkkausosuus kuulostaa jo melko uskottavaltakin, eikun... :blush:

08.01.2015 14:04 #14 :: Maailmanherra
Rising-unia
Vuosia sitten näin pitkän rising aiheisen unen. Se vaikutti melko paljon ensimmäiseen nanooni vaikka muuten tarina perustuukin lähinnä tosi tapahtumiin. Saattoi se olla myös valveunta, ei voi muistaa.

Nykyään seikkailen unissani yleensä yksin.

 • Ageha hahmo Kirjoittaja
 • Ageha
  Baronetti
  Tasolla 39
  68.81

05.07.2015 10:53 #15 :: Ageha
Rising-unia
Näin jotain tosi kummallista monipolveista unta, johon liittyi junien ja bussien kanssa kulkeminen kummallisina kellonaikoina sekä entisessä että nykyisessä kotikaupungissani, ja myös kahden kissanpennun/jyrsijän jahtaaminen pitkin isoa taloa (se aiemmin uneksimani Emlin talo? :tongue:). Rising-uni siksi, että keskellä tätä unta olimme Aden kanssa kaupassa, jossa Ade infosi että kauraleipä tulee pitkällä tähtäimellä halvemmaksi kuin vehnäleipä. :lol:

25.10.2015 00:36 #16 :: Formaldehyde
Rising-unia
Pimpelipom.

Viime öisessä unessa löysin itseni Risingiltä joidenkin henkilökohtaisten mietteiden päätteeksi. Kummallista kyllä jouduin toteamaan, että fooruminimeni oli mitä ilmeisimmin Percy ja avattarenani toimi historiallisromanttinen muotokuva uneksuvakatseisesta ja lainekutrisesta klassisesta herrasmiehestä. Allekirjoituksenikin haiskahti epäilyttävästi vanhalta runoudelta. Muuta en kummeksu, mutta että... Percy? Mitä ankkaa. Sink me, I'm far too embarrassed!

Valvojat: SaranthaHiistu