Jalkapallon EM-kisat

  • Hiistu hahmo Kirjoittaja
  • Hiistu
    Varjovelho
    Tasolla 61
    95.16

13.06.2021 12:07 #1 :: Hiistu
Jalkapallon EM-kisat
Seuraatteko jalkapallon EM-kisoja? Olen melko varma, että kyllä täältä ainakin joku itseäni isompi fani löytyy... 

Minä katselin eilistä Suomen ja Tanskan välistä peliä, koska oli annettu ymmärtää, että jalkapallon euroopanmestaruuskisoihin pääseminen on suomalaiselle urheilulle hyvin merkittävä saavutus. Muutoin en ole kiinnostunut jalkapallosta, mutta eipä siitä nyt sen enempää. Pallosta iloitsevia ihmisiä oli ihan mukava katsella. 

Eilisen ottelun tapahtumista... En ollut tyytyväinen siihen, miten televisiolähetys hoidettiin. Tuntui todella pahalta katsella elottoman Eriksenin elvytystä ja ajatella, kuinka monet lapset Suomessa näkevät parhaillaan saman, ja mitä näkemästään mahtavat ymmärtää, ja kuulevat shokissa olevan selostajan sopertelevan, kuinka elämässä saattaa hetkenä minä hyvänsä tapahtua mitä tahansa kamalaa. Ymmärrän, että selostajat ja kommentaattorit on palkattu fiilistelemään ja elämään kisatapahtumia tunteella ja että olivat todella järkyttyneitä. Mutta olisipa edes Pasilan studiolle saatu kiikutettua paikalle joku toimintakykyinen yksilö, joka olisi rauhallisesti puhunut auki, että Tanskan pelaaja näyttää saaneen sairaskohtauksen ja kuinka kisojen järjestäjät  ovat varautuneet loukkaantumisiin ja äkillisiin sairastumisiin, miten sellaisissa tilanteissa toimitaan, apua saatiin kentälle nopeasti, pelaajat ovat nyt hyvin järkyttyneitä ja huolissaan, mutta saavat tukea joukkueelta jne. Vaikka vähän jotain historiatietoa, kuinka yleistä/harvinaista tuollainen jalkapallokisoissa on, ja että miten kisat jatkuvat pelin keskeytyksen jälkeen. Ja kunhan nyt jotain, mutta rauhallisesti. 

Alkuvideoissa oli näytetty pelaavia lapsia ja muutoinkin mielestäni korostettu, kuinka jalkapallo yhdistää kaikenikäisiä. Mutta sitten tuollaisen tapahtuman tullen ei kyetty mitenkään huomioimaan ja suojelemaan nuorimpia faneja... Heräsin vielä aamuyöstäkin ja oli vaikea saada unta, kun olin niin vihainen. (Mikä on sekin järkyttävän tapahtuman jälkeen ihan normaali reaktio, tiedän. Ollaan vihaisia ja etsitään syyllisiä...)

Pelin jatkaminen loppuun samana iltana oli taasen urheilun kannalta mielestäni naurettavaa. Ei ihme, jos oli joku Tanskan maalivahtikin siinä vähän toisaikainen. Mutta ilmeisesti kisaohjelma ei joustanut muutoin kuin tarjoamalla vaihtoehdoksi palata kentälle heti seuraavana aamuna klo. 12 alkavaan peliin, mikä olisi Tanskan pelaajille ollut ehkä vielä raskaampaa. 

Turnauksen muita pelejä tuskin katson, paitsi ehkä uteliaisuuttani finaaliottelun. (Josta siitäkään en tiedä edes, ratkaistaanko mestaruus yhdellä ottelulla vai jollain finaalisarjalla... Mutta jos on yksittäinen ottelu, sen voin katsoa.) Pelaajille toivon toki kaikkea hyvää. 

13.06.2021 12:37 #2 :: LordStenhammar
Jalkapallon EM-kisat
Oli kyllä järkyttävä tapahtuma. Olisi se kamera ehkä jo siinä vaiheessa voitu kääntää pois, kun kundia elvytettiin. Noh, niinpä vaan minäkin katselin koko tilanteen ruutuun liimautuneena, että turha hurskastella. Onneksi mies taitaa olla jo kunnossa.

Itse tulee seurattua futista vain nämä arvoturnaukset. Ne kyllä seuraankin sitten aika tunteella. Sanovat, että EM-kisat on ihan yhtä kovat höntsäilyt kuin MM-kisatkin, koska suurin osa kovista joukkueista tulee Euroopasta.

Saksa on oma suosikkijoukkue ollut käytännössä aina. En tiedä, mistä se on lähtenyt, sympatiat aina olleet sillä puolella. Kovat on nostalgiat kaikkia Rudi Völlereitä kohtaan. Joskushan se oli sellainen juttu, että saksalaiset eivät kaatuilleet niin kuin ne "neidit" jossain Italiassa ja Espanjassa, mutta enpä tiedä onko asia enää niin. Tietysti Saksan öljytty diesel-moottori vyörymässä kentällä ja kansallispukuiset naiset tanssimassa humppaa katsomossa on yhä hieno asia. Kaikki sambaajat saa minun puolestani mennä muualle.

Aika koominen oli tämä Suomen voitto kuitenkin loppujen lopuksi. Yksi maalipaikka ja siitä yksi maali! Tanskalla niitä kuitenkin taisi olla parikymmentä.

 
Muokannut 13.06.2021 14:08 LordStenhammar

13.06.2021 21:56 #3 :: Echramath
Jalkapallon EM-kisat

LordStenhammar post=63836 kirjoitti: Itse tulee seurattua futista vain nämä arvoturnaukset. Ne kyllä seuraankin sitten aika tunteella. Sanovat, että EM-kisat on ihan yhtä kovat höntsäilyt kuin MM-kisatkin, koska suurin osa kovista joukkueista tulee Euroopasta.

 


Hommahan menee kahtia siten, että jotakuinkin samaan aikaan pelataan etelä- ja väliamerikkalaisten Copa América. MM-kisojen finaalissa ovat pelanneet Brasilia, (Länsi-)Saksa, Italia, Argentiina, Ranska, Uruguay, Englanti, Espanja, Alankomaat, Tšekkoslovakia, Unkari, Ruotsi ja Kroatia. Aasiasta ja Afrikastakin tietysti on aina jonnekin päästy ja jopa USA:ssakin pelataan myös "socceria", mutta sekään ei ole pärjännyt kovin hyvin. Suomihan ei ole päässyt MM-kisoihin koskaan, mutta hieman on epäilty, että tämä johtuu nimenomaan Euroopan kiintiön vaikeudesta. Tietysti finaalissa molemmissa maanosakisoissa ja MM-kisoissa tietysti pelaa maailman parhaita maajoukkueita.

Tanska-peli oli tietysti omituinen, mikä johtaa loputtomaan spekulointiin siitä, olisiko Kasper Schmeichel nyt normaalisti saanut tuollaisen kiinni, ja mikä yritys se rankkarikin oli, ei Luken taakse tuollaista saa, mutta tehty mikä tehty. Olisiko Tanska pelannut seuraavana päivänä paremmin? Ei tuo ottelukaavio veny siihen, että otetaan viikon päästä uudelleen, kävi mitä kävi.

Jännät fiilikset, olin pelännyt, ettei Suomi saa yhtään maalia, Runosmäen liimanäppi ja toimiva puolustus ehkä kitkuttavat jonkun 0-0 -tasapelin. 1-2 tappio olisi kunniakkaampi. Jolle ajatteli selvästi toisin. Auttoi tietysti, että ainakin neljä juuttia yritti vahtia mitä Teemu Pukki tekee. Ehkä hekään eivät tienneet muita Suomen pelaajia.

03.07.2021 14:20 #4 :: LordStenhammar
Jalkapallon EM-kisat
Turnaus edennyt jo pitkälle, parhaat pelit toivottavasti vielä edessä. Puolivälierät olleet kuitenkin pääosin helvetin viihdyttävää katsottavaa. Ette kuule valitusta mistään rankkarikisoista ainakaan minulta!

Oma fanitukseni  tuntuu olevan kunnon kiss of death kaikille tiimeille. Sinne menivät Ruotsi, Sveitsi, Saksa, Kroatia ja muut. Juuri tuossa yhdellä toisella foorumilla päivittelin, että jos et voi luottaa Ruotsiin etkä Saksaan, niin mihin voit oikeasti tässä elämässä luottaa? Olen sittemmin päättänyt liittyä Englannin kannattajakuntaan. Varmaan nekin kusee heti seuraavan ottelunsa.

Italia on pelannut hyvin ja on varmaan se suurin mestaruussuosikki, jos objektiivisin silmiin katsoo. Se saatanan kaatuilu (kuten se joku Italian tähti pelin lopussa eilen) vie vaan pisteitä rankasti pois. Ensin ollaan rähmällään ja tehdään kuolemaa, kymmenen sekunnin päästä jo kirmataan iloisena kentällä. Ärsyttävää, saatana. Suora punainen tommosesta, niin oppivat.
Muokannut 03.07.2021 14:24 LordStenhammar

03.07.2021 17:44 #5 :: Echramath
Jalkapallon EM-kisat

LordStenhammar post=63927 kirjoitti: Oma fanitukseni  tuntuu olevan kunnon kiss of death kaikille tiimeille. Sinne menivät Ruotsi, Sveitsi, Saksa, Kroatia ja muut. Juuri tuossa yhdellä toisella foorumilla päivittelin, että jos et voi luottaa Ruotsiin etkä Saksaan, niin mihin voit oikeasti tässä elämässä luottaa? Olen sittemmin päättänyt liittyä Englannin kannattajakuntaan. Varmaan nekin kusee heti seuraavan ottelunsa.
Italia on pelannut hyvin ja on varmaan se suurin mestaruussuosikki, jos objektiivisin silmiin katsoo. Se saatanan kaatuilu (kuten se joku Italian tähti pelin lopussa eilen) vie vaan pisteitä rankasti pois. Ensin ollaan rähmällään ja tehdään kuolemaa, kymmenen sekunnin päästä jo kirmataan iloisena kentällä. Ärsyttävää, saatana. Suora punainen tommosesta, niin oppivat.


No, VAR-aikana taitaa käydä niin, että ei tuolla mitään saa, ja tuomarikin kääntyy vähän joukkuetta vastaan. Yllättävän vähän siellä suoranaista sukeltamista näkyy nykyään, sehän pitää muistaa, että jos jalkapallossa saa jaloilleen, ei välttämättä ole mitään kannustinta yrittää pysyä väkisin pystyssä, ja sitäpaitsi ne tyypit oikeasti juoksevat kolmeakymppiä. Immobilen sietäisi tosiaan saada sakinhivutusta. Azzurri on pelannut hyvin, mutta siinä on kyllä sellainen venkoilun haju aina vähän, että olen kyllä ihan Englannin tai Tanskan puolella finaalissa – eikä nyt toki ole sanottua, että voittavat Espanjaakaan.

Sekin on kyllä positiivinen asia, että enää ei saa niin helposti rankkaria vain potkaisemalla päin puolustajan kättä. Sehän on helpompaa kuin tehdä maali oikeasti...

Saksan arvioin jo etukäteen olevan edelleen vähän välitilasta, MM-kullan joukkueesta olivat jäljellä neljä pelaajaa, jotka muuten kaikki ko. kisojen Dream Teamissa, ainoa joka ei ollut varjo entisestään tuntui olevan Manuel Neuer, ja hänkään ei taida enää olla maailman paras maalivahti. Kroos lopetti jo itse näihin kisoihin ja vähän epäilen, ettei Löwin seuraaja Herr Flick (heh heh) kutsu Mülleria ja Hummelsia enää seuraaviin kisoihin. Onhan se tietysti näin itse keski-isää käyvänä karua jos kolmekymmentä täyttäneitä aletaan jo epäillä yli-ikäisiksi. Die Mannschaftilla on melkoinen itsensäluominen.

Tyhmyyspäissäni luotin voittajavedossa Belgiaan, joka on näköjään edelleen ihan paska joukkue. De Bruyne, tupla-Hazardi, Courtois ja niin edelleen, uskomattomia pelaajia, mutta joukkoe ei toiminut jotenkin lainkaan. Suomen kisastudion vertaus "venttiilivikainen Porsche" oli oikein sopiva. Katselin Youtubesta taannoin Maradonan top-5 -maaleja maajoukkueessa ja jos De Bruynen olisi siirtänyt sinne, hän olisi varmasti pyörinyt samalla tavalla puolustajien keskellä – ongelma on siinä, että peli on muuttunut ja sillä tavalla ei voi enää pelata. Yksilötähtien merkitys on vähentynyt (maalivahteja lukuunottamatta tietysti) ja joukkueiden strategiat ja yhteispeli kehittyneet. Belgia oli aivan istuva sorsa Italiaa vastaan.

(Tosin Eden Hazard ei päässyt kentälle ja De Bruyne pelasi kuulemma nilkka paskana. Kroatia oli toinen voittajavetoni, Perišić sai koronan ja joukkue putosi. Unohtakaa Jumalan käsi, näitä kisoja ohjailen minä veikkaus.fi-sivustolta.) (tosin voitin parinkympin panoksella seitsemänkymppiä eilen kun joku vaisto sanoi, että Italia tekee tasan kaksi maalia)

03.07.2021 22:09 #6 :: LordStenhammar
Jalkapallon EM-kisat
Joo, Belgia oli ihan paska, heh heh. Lukakukin oli sen oloinen jantteri, että siltä jotenkin automaattisesti odotti ihmetekoja. Aika kovassa vartioinnissa taisi olla vikassa ottelussa. Tekihän se sen rankkarimaalin, mutta silti odotin siltä enemmän. Jotakin maagista.

Valvojat: SaranthaHiistu