Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Kansallisomaisuuden myynti ulkomaille.

  • Moonlord hahmo
Moonlord
Varakreivi
Taso: 54
  • Viestejä: 2038
Moonlord loi aiheen: Kansallisomaisuuden myynti ulkomaille.
01.03.2016 14:17 #1

Metsähallitus joka hallinnoi kolmannesta Suomen pinta-alasta haluaa yhtiöittää toimintansa ja esittää sen vuoksi uutta metsähallituslakia epämääräisin perusteluin. Tästähän seuraa se, että vesistöjämme ja metsiämme saa jatkossa entistä helpommin myydä ulkomaisille keinottelijoille. Nyt on viime hetket vastustaa tuota toimintaa eli käykäähän allekirjoittamassa addressi sitä vastaan
http://pysaytetaanmetsahallituslaki.fi/ . Ja tässä toinen allekirjoitettava: http://www.adressit.com/oikeuspohjaveteen .

Maaperämme rikkaudet on jo pääosin lahjoitettu ulkomaisille kaivosyhtiöille pelkästään siitä ilosta, että saamme muutaman ihmisen työllistettyä ja jonkun roposen veroja niiltä (kaivosyhtiöt eivät juurikaan maksele veroja Suomeen ja voittoa ne ovat keränneet itselleen yhden uutisen mukaan jo neljä miljardia). Nyt menevät metsät ja vedet perään. Olemme päättäjiemme silmissä ilmeisesti Afrikan kaltainen periferia, jonka rikkauksia saa vapaasti ryöstää, sen sijaan että ottaisimme niistä itse hyödyn.


  • Niksu hahmo
Niksu
Painajainen
Taso: 36
  • Viestejä: 534
Niksu vastasi aiheeseen: Kansallisomaisuuden myynti ulkomaille.
01.03.2016 16:27 #2

Kiitos tämän jakamisesta. Adressi allekirjoitettu.


  • kyty hahmo
kyty
Senesalkki
Taso: 40
  • Viestejä: 727
kyty vastasi aiheeseen: Kansallisomaisuuden myynti ulkomaille.
01.03.2016 20:49 #3

Kieltämättä alkaa tulla voimaton olo kun tuntuu siltä että kaikki kaupallistetaan ja myydään pois ja jätetään mielettömiä porsaanreikiä... tyhmyyttä, epäpätevyyttä vai järjestelmällisyyttä? Valitettavasti monet rikkaat eivät ihan rehellisesti tunnu ymmärtävän näitä juttuja, ihmetellään vain miksi pitäisi opiskella jotain "turhaa" tai suojella jotain tyhmää aluetta josta saisi helposti rahaa... En silti jaksa uskoa, että maailma olisi vielä ilkeän pahiseliitin tassun alla, mutta selvästi täällä on liikaa ihmisiä joita kiinnostaa lähinnä oma hyöty.


  • FreakyMike hahmo
FreakyMike
Teknovelho
Taso: 44
  • Viestejä: 357
FreakyMike vastasi aiheeseen: Kansallisomaisuuden myynti ulkomaille.
01.03.2016 21:11 #4

Kansallisomaisuuden myynnillä on valitettavan pitkät perinteet tässä maassa. Ärsyttää mitä kaikkea täällä tehdään pelkkien "pikavoittojen" takia ja miten semmoinen toiminta kostautuu myöhemmin veronmaksajille, jos sama toiminta joudutaan myöhemmin ostamaan ulkopuoliselta taholta. Sähköverkkojen kaltaisia asioita valtio pystyisi toki pakkolunastamaan takaisin itselle, jos tulee niin paha tilanne, mutta esimerkiksi luonnonvarojen ryöstöä on yleensä mahdotonta korjata jälkikäteen.

blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimo.../12/13/pala-palalta/
www.uusisuomi.fi/raha/171003-suomen-kaks...-rahastaa-molemmilla


Valvojat: IivariSarantha
Paikalla 1 jäsen ja 73 vierailijaa
Freyja
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723