Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Matkustaminen ja pienet reissut

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
05.10.2013 21:23 - 05.10.2013 22:48 #1 : Dyn
Tämäkin oli suosikkiketjujani vanhalla foorumilla... Siellä se keräsi sen verran paljon pitkiä asiakommentteja, että ajattelin tällä kertaa perustaa suoraan Tavernaan. Kevyempikin matkoista kertoilu on silti tervetullutta. :)

Pidän valtavasti matkustamisesta, mutta olen toisaalta sen suhteen melko arka - ehkä se on ihan normaalia turvallisuudentunnetta, ehkä kyse on siitä, että olin melko pitkään hyvin epävarma kielitaidostani (joka on nykyään ihan sujuva ja hyvä vähintään englanniksi, pari muutakin menee 'turistikielenä'). Toisaalta haluan, että matkalla ei satu aivan mahdottomia yllätyksiä, eli en ole mikään suuri seikkailija. Silti pysyin meiluiten kaukana massaturistikohteista. Melko haastava yhdistelmä!

Toistaiseksi olen huomannut, että lähden mieluummin ns. luonnonkauniiseen kuin kulttuurikohteeseen, vaikka museoissa kiertely voisi sekin joskus olla kivaa. Olemme Iivarin kanssa parina viime kesänä ajaneet autolla Norjan Lappiin: 2013 Kilpisjärven kautta Tromssaan ja 2012 kävimme Kautokeinossa ja Altassa. Molemmilla reissuilla viihdyimme hyvän tovin toki myös Suomen puolella, ei toki vähiten kustannussyistä... Norja on kaunis mutta pirun kallis maa.

Nyt olemme pohtineet (molemmat vanhoina Roope Ankka -faneina) reissua Kanadaan ja Klondikeen, mutta saa nähdä missä vaiheessa budjetti kestää moista kaukomatkailua. Rahan puutteen vuoksi monta muutakin hyvää ideaa on toistaiseksi jäänyt ideatasolle.

Paras ulkomaanmatka lapsuudesta ja nuoruudesta oli ehdottomasti vuonna 2004 äitini kanssa tehty kahden viikon reissu Uuteen-Seelantiin. Sinne täytyy ehdottomasti päästä uusiksi, ehkä pidemmäksikin aikaa!

Työn puolesta pääsen uskoakseni tulevaisuudessa matkustamaan paljonkin, sillä tutkijoilla on tapana ravata kaiken maailman konferensseissa. Näissä toki mitään paikkoja näkee luvattoman vähän, enemmänkin yliopistokampuksia ja luentosaleja. Mutta pitää sen verran sitten haistella paikallista menoa, että tietää, minne tulee myöhemmin vaikka itse lomalle. Ja jos nyt hyvin käy, jatko-opintojen aikana pääsee tutkijavaihtoon paikkaan tai pariinkin. Silloin tulee sitten elettyä paikallista arkeakin, eikä vain turisteiltua.

Joskus tulevaisuudessa ulkomailla asuminenkaan ei ole poissuljettu asia. Tällä alalla sitä vähän odotetaankin, että työskentelee ainakin jonkin aikaa ulkomaisissa yliopistoissa. Iivari lähtee toki mukaan, ja jos sattuu valmiiksi olemaan vaikkapa jossain päin Aasiaa tai Amerikkaa, luulisi, että paikallisilla lomamatkoilla on helpompi lähteä vähän kiertelemään sitä mannerta sitten - eipä tarvitse ainakaan lentää ihan pallon toiselle puolelle.

This is hard, but that's how I wanted it.
Viimeksi muokattu: 05.10.2013 22:48 Dyn.

 • Sarantha hahmo
 • Sarantha
  Liejuvelho
  Taso: 26
 • Viestejä: 87
05.10.2013 22:36 #2 : Sarantha
Vastaus käyttäjältä Sarantha aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Tykkäisin matkustella, mutta raha ja matkaseuran puute asettautuvat usein esteeksi.

Viimeksi olen ollut kauempana ulkomailla kesällä 2009, jolloin kävin Amsterdamissa. Se oli ihana ja rento kaupunki, jonne haluan vielä joskus takaisin. Tässä välissä on tullut käytyä vain Tallinnassa, mutta nyt alle kuukauden kuluttua pitäisi lähteä Budapestiin.

Kuten Dyniä, itseänikin kiinnostaisivat kovasti luontokohteet, mutta yleensä pienellä budjetilla pääsee helpoiten kaupunkilomalle eri Euroopan kaupunkeihin. Toisaalta taas kulttuurilomailu nappaa sata kertaa enemmän kuin rantalomailu.

Matkustaminen stressaa minua aika paljon. Pelkään aina, että viime hetkellä ennen lähtöä esimerkiksi jompikumpi lemmikkini sairastuu, tai että auto hajoaa matkalla lentokentälle tai jotain vastaavaa. Myös englantia solkatessa joutuu nöyrtymään ärsyttävästi, koska puhun sitä niin huonosti.

"Tämä on viimeinen elämäsi, se ymmärrä,
suitsi mielesi pirut."

 • tiarAnon hahmo
 • tiarAnon
  Lentäjä
  Taso: 33
 • Viestejä: 275
07.10.2013 13:02 - 07.10.2013 13:23 #3 : tiarAnon
Vastaus käyttäjältä tiarAnon aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Eurooppalainen kaupunkilomailu on kyllä opiskelijabudjetilla ylivoimaisesti kiinnostavin vaihtoehto. Euroopan sisällä melkein minne vaan saa lentoja verrattain halvalla ja varsinkin EU-alueen sisällä ei tarvitse kovin moneen asiaan kiinnittää huomiota. Kaupunkilomat on mun juttuni muutenkin, en oo koskaan oikein innostunut rantalomista ja vaikka esimerkiksi pidemmät vaellusreissut jossain villissä ympäristössä kiinnostaisivat kyllä, sen tyyppinen loma vaatii paljon enemmän suunnittelua. Kaupunkiin voi lähes poikkeuksetta lähteä melko vähällä suunnittelulla ja silti löytää kaikenlaista mielenkiintoista, varsinkin kun omat mielenkiinnonkohteet pyörivät lähinnä kulttuurin piirissä.

Tälle syksylle on jo varattu lennot Berliiniin. Yleensä olen koittanut jokaiselle reissulle valita uuden kohteen, mutta nyt Berliini on suuntana jo toista vuotta putkeen. Viime vuonna lähdin kaverin matkassa Drop Dead -goottifestareille, tänä vuonna Berliiniin taas vetää Amanda Palmerin Euroopan kiertue. Oon jo aikaa sitten luopunut toivosta, että AFP koskaan ehtisi Suomen kamaralle, joten Berliiniin lähtö on ihan hyvä kompromissi. Tykkään Berliinistä muutenkin kaupunkina, se on Eurooppalaiseks suurkaupungiks mukavan pieni ja julkinen liikenne toimii todella hyvin. Pienellä budjetilla liikkuvaa tietysti ilahduttaa myös se, että sekä majoitus että ruoka ja juoma on aika halpoja, varsinkin Suomen hintatasoihin verrattuna. Historiaakin löytyy, jos siihen ehtii tutustua: viime vuonna suurin osa ajasta meni festariklubilla juhliessa ja hostellissa nukkuessa, joten museoissa ravaaminen jäi. Tällä kertaa on suunniteltua ohjelmaa ainoastaan tuo keikka, joten ehtii hyvin tutustumaan myös kaupunkiin. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan!

"It was never the death you feared, it was emptiness."
365x100.blogspot.fi/
Viimeksi muokattu: 07.10.2013 13:23 tiarAnon.

07.10.2013 13:33 #4 : Kuurankukka
Vastaus käyttäjältä Kuurankukka aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
En tainnut edellisellä foorumilla tulla maininneeksi, että kesällä kävin ensimmäisellä ulkomaanmatkallani! Ruotsissa.

Kesän eka palkka oli tullut, lomapäiviä oli kertynyt pari ja LCS:n kauden eka viikonloppu järjestettiin Dreamhackissa. Mikäs siinä sitten! Käytin ensin kaikkia keinoja anelusta syyllistämiseen vakuuttaakseni poikaystäväni siitä, että kannattaa lähteä, ja jonkun unisen "no okei sit":n jälkeen ostin laivaliput (tapahtumaan liput oli jo hankittuna, joten olipa parempikin saada se myöntymys!). Kaikki meni sillä tavalla aika sujuvasti, että tapahtuma alkoi kunnolla vasta lauantaina iltapäivällä, joten töiden jälkeen ehti hyvin ajella yöksi laivaan ja aamulla sitten Jönköpingiin, ja vastaavasti se loppui maanantaina niin tiistain ehti vielä palautua siitä että ajettiin läpi yön aamulaivaan... (Pro tip: ei kannata. Ja jos aiot silti tehdä niin, varaa hytti valmiiksi.) Oon sikäli surkeaa matkaseuraa että mulla ei oo ajokorttia, mutta koska hoidin kaiken muun niin kätevästi niin mitään mahdotonta nurkutusta ei tapahtunut.

No varsinainen Ruotsi-kokemus jäi aika vähäiseksi ku istuttiin kahdeksan tuntia päivässä hallissa tuijottamassa pelejä. Joskin Elmia on kyllä suuri kongressikeskus! Käytiin myös paikallisessa ruokakaupassa ja jopa loppiksella. Jonkinlaista kanssakäymistä paikallisväestön kanssa tapahtui myös ruotsin kielellä. Jotain linnoja ja järviä näkyi ikkunoista ajellessa, ja asfaltti oli punaista. Niin ja Dreamhackissa oli ihan mieletöntä.

07.10.2013 14:15 #5 : Knox Gargol
Vastaus käyttäjältä Knox Gargol aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Kaksi vuotta sitten olisin vain todennut rakastavani matkustamista. En voi enää olla sitä mieltä. Bussimatkustaminen on tylsää, jopa puuduttavaa ja junamatkailu on VR:n takia ennalta-arvaamatonta.

Yleensä katson sarjoja tai kirjoitan kannettavalla, kun matkusta eikä akkuni riitä bussimatkoissa siihen, joten tätä matkailumuotoa vältän, kun vain mahdollista. Junalla kulkiessani pyrin ottamaan intercityn, että saan sekä netin että verkkovirtaa koneelleni. Hyvä matkaseura luonnollisestikin on aina valtaisa bonus.

Your body and soul,
Each others' mate,
The twain shall split,
My blade to sate.

 • Sini hahmo
 • Sini
  Arkkivelho
  Taso: 44
 • Viestejä: 475
07.10.2013 20:14 #6 : Sini
Vastaus käyttäjältä Sini aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Tein tuossa keväällä miltei kahden kuukauden matkan, jonka aikana olin ensin kaverin kanssa Japanissa kolme ja puoli viikkoa (Tokio, Kioto ja Hiroshima pääkohteina) ja siitä jatkoin itsekseni Pohjois-Amerikkaan (suunnilleen tällainen reitti: Seattle, Edmonton, Vancouver, Niagara, Toronto, Washington DC, Tampa FL) neljäksi viikoksi.

Aiemmin olin ollut lähinnä vain viikon reissuilla jossain Euroopan turistikohteissa, tosin 2007 oli jo käynyt morjestamassa ystävääni Edmontonissa ja sieltä teimme pienen sidetripin Vegasiin.

Matkustaminen on aina ollut haaveenani ja kun siihen tuli mahdollisuus vuorotteluvapaan myötä ja säästöjen kartuttua, niin päätin pistää ne säästöt palamaan ja käydä vähän pidemmällä. Aluksi tuo yksinmatkustaminen pelotti ihan hurjasti, vaikka kohteet olikin enimmäkseen valittu niin, että niissä oli joku tuttu (enimmäkseen punkkasin sohvilla). Kaikki meni kuitenkin äärettömän hyvin ja saattaisin lähteä uudelleenkin. Jos en majoittunut tutun sohvalle, niin olin varannut huoneen airbnb-palvelun kautta. Sekin oli kivaa, kun majoittui jonkun kodissa, niin oli paikallinen kontakti. Hotelleissa on itsekseen tosi tylsää. Suosittelen siis!

Japanissa oli kivaa kaverin kanssa matkustaessa, kun oli se joku, jonka kanssa saattoi yhdessä pähkäillä ja kommentoida. Sitä jonkin verran kaipasin, mutta yllättävän hyvin jaksoin vain omaa seuraanikin. Ja se että kaveri osasi jonkin verran japania oli kyllä ehdottoman hyvä juttu.

Lentokenttiä ja turvatarkastuksia en kaipaa yhtään, olisi ollut siistiä liikkua Pohjois-Amerikassa jollain muulla tavalla, mutta kun se on a) kallista ja b) kestää niin hulvattoman kauan, niin ei ollut oikein muuta mahdollisuutta.

Toivottavasti vuorotteluvapaasysteemi säilyy, niin voisin seuraavalla kerralla lähteä vaikka Australiaan ja Uuteen Seelantiin...

07.10.2013 21:03 #7 : Fantasyfan
Vastaus käyttäjältä Fantasyfan aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Sini - sulle ei ole vielä kerrottu, mutta sun seuraava Japanin reissu on jo suunnitteilla :wink:

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
07.10.2013 21:15 #8 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut

Sini kirjoitti: Hotelleissa on itsekseen tosi tylsää.


Mä taas nautin siitä, että saan olla itsekseni ja nukkua isolla sängyllä ihan yksin. :wink: Kaksinkin matkustaessa valitsen nykyään mieluiten hotellin, vaikka maksaisin siitä reilusti lisähintaa: mukavampi sänky kuin jokin satunnainen sohva, ja hotelliaamiaiset ovat jotain ihmeellisen ylellistä ihmiselle, joka normaalisti aamulla hörppää vain kahvia.

This is hard, but that's how I wanted it.

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Taso: 57
 • Viestejä: 2734
09.10.2013 10:36 #9 : Emelie
Vastaus käyttäjältä Emelie aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Matkustaminen on kivaa, kun sitä tekee tarpeeksi harvoin. Mielelläni reissaisin joka kerta eri paikkaan, mutta harvemmin tai juuri koskaan aurinkolomakohteeseen. Olen enemmän kulttuuri-intoinen. Vaikken pidäkään massaturistikohteista, haluan silti käydä ne peruspaikat läpi, kuten esim. Ateenan ja Rooman. Roomaan olenkin lähdössä marraskuun puolen välin paikkeilla. Silloin ollaan jo tarpeeksi sesongin ulkopuolella, jotta sinnekin uskaltautuu mennä.

Olen reissannut aika paljon, lähinnä läntisen Euroopan alueella (Lontoo, Pariisi, Amsterdam, Hampuri etc), joten mieli tekisi lähteä katsomaan menoa itäiselläkin puolella.

Sarantha kirjoitti: alle kuukauden kuluttua pitäisi lähteä Budapestiin


Budapestikin on kiinnostanut minua melko kauan, kerro sitten reissun jälkeen millaista siellä oli!

Paras matkani oli jokunen vuosi sitten Egyptiin suuntautunut reissu. Olin pitkään haaveillut sinne menemisestä, sillä Egyptin historia kiehtoo minua todella paljon. Ja kyllähän se oli sen arvoista. Pyramideissa ja lukemattomissa suurissa egyptiläisissä, hieroglyfein koristelluissa patsaissa on vaan jotakin todella hienoa.

Dyn kirjoitti: Työn puolesta pääsen uskoakseni tulevaisuudessa matkustamaan paljonkin, sillä tutkijoilla on tapana ravata kaiken maailman konferensseissa. Näissä toki mitään paikkoja näkee luvattoman vähän, enemmänkin yliopistokampuksia ja luentosaleja. Mutta pitää sen verran sitten haistella paikallista menoa, että tietää, minne tulee myöhemmin vaikka itse lomalle.


Olin syyskuussa ensimmäisessä konferenssissani Itävallassa. Wien oli ihan kiva kaupunki, aika mahtipontinen. Ja kyllä siellä ehti paikkojakin tutkimaan jonkun verran, piti vaan osata livahtaa oikeassa välissä omille teilleen. :wink:

I have seen the future .... and I do not wish to go there again.

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
13.10.2013 16:46 #10 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut

Emelie kirjoitti: Olin syyskuussa ensimmäisessä konferenssissani Itävallassa. Wien oli ihan kiva kaupunki, aika mahtipontinen. Ja kyllä siellä ehti paikkojakin tutkimaan jonkun verran, piti vaan osata livahtaa oikeassa välissä omille teilleen.


Meiltä lähtee ensi viikoksi pieni seurue ihmisiä edustamaan Petroskoin yliopistoon yhteistyökokokoukseen, minäkin pidän siellä esitelmän. Kokous kestää vain pari päivää, mutta matkapäiviä tulee autoilla ja junilla kaksi, samoin vähän pääsemme myös leikkimään turistia ja mitä muuta sosiaalista aktiviteettia isäntäyliopisto sitten järjestääkään.

Pitäisi kuulemma olla rennompi ohjelma kuin suuremmissa konferensseissa yleensä, mutta toki Venäjä aiheuttaa itsessään ihan omaa lisäeksotiikkaansa... Vähän jännittää jo, mutta hyvällä tavalla. :) Just sain vaatteet pakattua, vielä pitäisi esitelmäkalvot viimeistellä.

This is hard, but that's how I wanted it.

 • Glare hahmo
 • Glare
  Kaartilainen
  Taso: 18
 • Viestejä: 14
15.10.2013 11:01 #11 : Glare
Vastaus käyttäjältä Glare aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Itse olen matkustellut lapsuudessa euroopassa, jotkin niistäkin on vain: Ruotsi, Norja, Rohdos, Portugali ja Lanzarote.
Mutta myös kaksi kertaa on tullut jo eksyttyä Japanin suuntaan. Voisin sanoa, että yli puolet Japanista on kyllä jo nähty. Että kolmas kerta kun tulee tehtyä, niin koko Japani olisi sitten nähty.

Viimeisimmällä reissulla käytiin Shikokun ja Kyuushun saarilla, varsinkin Kochi ja Yamagata jäivät mieleen, mutta haaveena olisi kyllä matkustaa käymään muissakin maissa, varsinkin Hollanti olisi tällä hetkellä yksi kohde, kun kaveri muutti Suomesta sinne.

"Being insane isn't curse, it's a gift!"
"My inner dragon, ate my inner child."

 • Sarantha hahmo
 • Sarantha
  Liejuvelho
  Taso: 26
 • Viestejä: 87
15.10.2013 20:51 #12 : Sarantha
Vastaus käyttäjältä Sarantha aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Saa nähdä miten meidän Budapestin reissun käy, kun Norwegianin lentäjät uhkaavat mennä lakkoon. Lakko alkaisi kahden viikon kuluttua, ja meidän lento lähtee alle kolmen viikon kuluttua. Niin minun tuuriani.

"Tämä on viimeinen elämäsi, se ymmärrä,
suitsi mielesi pirut."

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
15.10.2013 22:28 #13 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Jollei Japaniin halua jostain hyvin spesiaalista syystä, minulle suositeltiin juuri Etelä-Koreaa edullisempana ja jopa eksoottisempana vaihtoehtona. Toki korean taitoista matkaseuraa voi olla hankalampi löytää Suomesta. :)

This is hard, but that's how I wanted it.

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Taso: 57
 • Viestejä: 2734
16.10.2013 08:28 #14 : Emelie
Vastaus käyttäjältä Emelie aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut

Sarantha kirjoitti: Saa nähdä miten meidän Budapestin reissun käy, kun Norwegianin lentäjät uhkaavat mennä lakkoon. Lakko alkaisi kahden viikon kuluttua, ja meidän lento lähtee alle kolmen viikon kuluttua. Niin minun tuuriani.


Ilmeisesti lakko ei kuitenkaan ihan kauheasti vaikuttaisi Suomesta lennettäviin lentoihin .

Itsekin olin vähän huolissani, sillä Rooman reissun lennot ovat Norwegianilta.

I have seen the future .... and I do not wish to go there again.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Sarantha

 • Skie hahmo
 • Skie
  Senesalkki
  Taso: 42
 • Viestejä: 837
18.10.2013 01:15 #15 : Skie
Vastaus käyttäjältä Skie aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Voi jee, lempiaiheeni! Mullehan matkailu on käytännössä harrastus. Matkailusta hankalan tekee vain opiskelijan ainainen rahapula, mutta käytännössä kaikki tienaamani rahat pistänkin tähän lemppariharrastukseeni. Viimeiset kuusi vuotta ajatuksena on ollut, että vähintään kerran vuodessa ulkomaille (ja Ruotsia ja Norjaa en laske ulkomaiksi) ja sitä ideaa olenkin palavalla intohimolla toteuttanut.

Mie niin sanotusti keräilen maita, eli pidän listaa yllä käydyistä kohteista ja takaraivossa mulla on aina mielessä pari seuraavaa potentiaalista käyntikohdetta kun edelliset on saatu listalta pois ruksittua. Tällä hetkellä visiteerattuja maita taitaa olla about 24, edellisen unelman toteutin viime maaliskuussa kun pääsin käymään Egyptin Luxorissa Kuninkaiden laaksossa ja Karnakin temppelissä. Seuraavina todennäköisinä realistisina kohteina on Rooma (Italiassa on käyty useampi kerta mutta rauniofriikin ykköskohde on aina jääny välistä) tai Kroatia (näyttää uskomattoman kauniilta maalta). Sitte jos pääsis ihan mihin vaan niin menisin Antarktikselle ja Malediiveille.

Seuraava matka on yleensä näköpiirissä yhden ollessa ohitse ja niin tälläkin kertaa. Reilun kolmen viikon päästä suuntaan jälleen kerran Lontooseen (taitaa tulla viides kerta siellä, tosi outoa, se ei kuulu edes suosikkikaupunkeihini) parin kaverin kanssa. Ensimmäinen kerta heille kyseisessä kaupungissa, joten aika lailla tulee varmaan turistinähtävyyksiä kierreltyä. Tämä kavereiden mukaan raahaaminen taitaa olla kans jo tapa, olen tainnut viedä mukanani ainakin 7 lähintä ystävääni erinäisille ulkomaanreissuille. Olen tosin aika tottunut yksinreissaajakin (oma seura paras seura :wink: ), joten matkaseuran puute on harvoin este reissaamiselle.

Jos nyt ihan ketjuun liittyen vinkkejä kyselisin niin onkos kukaan käynyt Lontoossa katsoon mitään musikaaleja? Ystävälläni on synttärit reissun aikana ja hän haluais nähdä jonku hyvän musikaalin, joten suosituksia otetaan mielellään vastaan.

Always follow your doubts.

 • Sarantha hahmo
 • Sarantha
  Liejuvelho
  Taso: 26
 • Viestejä: 87
09.11.2013 00:54 #16 : Sarantha
Vastaus käyttäjältä Sarantha aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Budapestia ihmetelty viimeiset viitisen päivää, viime yönä palasin kotiin. Voisin aikani kuluksi kirjoitella tähän pientä matkakertomusta. Kirjoitan tarkempia käytännön vinkkejä ja kokemuksia spoileritageihin, niin tekstin voi halutessaan lukea hiukan lyhempänä.

Budapest koostuu siis periaatteessa kahdesta eri osasta, Budasta ja Pestistä, joita halkoo Tonava. Pestin puolella on kaupungin ydinkeskusta ja se on varsin täyteen rakennettua kapeiden katujen viidakkoa, Buda taas on ylänköisempää aluetta jolla sijaitsevat eri kukkuloilla kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet ja hienot, vanhat rakennukset.

Lentokentältä oli suhteellisen helppo matkustaa kaupunkiin, mentiin linja-autolla lähimmälle metroasemalle ja sieltä hotellin tuntumaan. Hotellimme oli Pestin alueella noin 1,5 km päässä kaupungin keskustasta. Ihan pikkuisen sivussa, mutta lähimmälle metroasemalle oli vain muutaman sadan metrin matka. Matkustimme reissun aikana enimmäkseen metrolla ja tietenkin kävellen.
Varoitus: Spoiler. [ Napsauta laajentaaksesi ]


Ekana iltana suuntasimme metrolla Tonavan ali Budan puolelle, ja kävimme ihmettelemässä Budan linnaa linnavuorella. Linnavuorelle pääsee matkustamaan vanhanaikaisella hammasratasjunalla, me tulimme sillä alaspäin. Kuninkaanlinnan alapuolella on maanalainen labyrintti, jossa myös kävimme.

Parina ekana päivänä monet pienet epäselvyydet ja ristiriitaisuudet ärsyttivät.
Varoitus: Spoiler. [ Napsauta laajentaaksesi ]


Toisena päivänä lähinnä shoppailimme, jonotimme oopperaliput, kävimme Budan puolella syömässä tosi kivassa ravintolassa ja illalla istuimme pubissa yhden seurueemme jäsenen vaihtarikaverin kanssa. Shoppailusta sen verran, että odotusten mukaisesti keskustan kävelykatu Vaci Utca on enemmän matkustanutta kaveriani mukaillen "se sama katu joka löytyy joka kaupungista" turistikrääsäkauppoineen ja ravintoloiden sisäänheittäjineen. Sen sijaan kauppahalli oli iso ja hieno. Syömisestä ja ravintoloista alla hiukan tarkemmin.

Varoitus: Spoiler. [ Napsauta laajentaaksesi ]


Kolmantena päivänä kävimme Varosligetin alueella keskustan itäpuolella. Siellä sijaitsee mm. Unkarin keskeisin taidemuseo. Museossa oli vähän niuho henkilökunta ja jälleen kerran huonot opasteet (valokuvausta varten olisi pitänyt ostaa erilainen kalliimpi lippu, mutta sellaisen lipun ostomahdollisuudesta ei ollut mitään infoa missään jne.), taide sen sijaan oli ihan mielenkiintoista. Paljon esimerkiksi italian renessanssin aikaista ja sitä aiempaa taidetta.

Illalla kävimme oopperassa katsomassa La Traviatan. Liput keskihintaisilla paikoilla maksoivat noin 4500 forinttia (~ 15 eur) ja kokemus oli HIENO. Meillä ei ollut kenelläkään erityisen fiinejä vaatteita mukana vaan ihan perussiisteissä reissuvaatteissa mentiin, emmekä kokeneet itseämme yhtään alipukeutuneiksi. Tämä oli seikka jota vähän jännitin etukäteen, kun tuo oopperaan meno siis tuli kuvioihin vähän ex-tempore -aktiviteettina. Laulujen tekstitys oli unkariksi joten tarinan juoni jäi vähän mysteeriksi, mutta tavallaan käänteiden arvaileminen ja väliajoilla spekuloiminen porukalla oli ihan viihdyttävää.

Neljännen päivän pääaktiviteetti oli tippukiviluolien koluaminen Budan pohjoispuolella. Matkaopaskirjat eivät yleensä esittele luolia kovinkaan keskeisesti, ehkä siksi että ne sijaitsevat vähän sivussa keskustasta. Silti tätäkin kohdetta voin suositella.
Varoitus: Spoiler. [ Napsauta laajentaaksesi ]


Viidentenä päivänä kiipesimme Gellertin kukkulalle, josta on todella hienot näköalat koko kaupungin yli. Kävimme myös Semmelweisin lääketieteen historian museossa, joka sekin oli ihan mielenkiintoinen.

Ihmisistä sen verran, että asiakaspalvelu oli pääsääntöisesti ystävällistä, mutta jonkin verran niuho vaikutelma jäi joidenkin paikkojen henkilökunnasta, vaikka olimme ihan järkevästi käyttäytyviä aikuisia. Asiakaspalvelijoiden englannintaito ei ollut joka paikassa mitenkään häikäisevä, mutta palvelu oli usein sellaista ujolla tavalla ystävällistä, mikä tuntui hirmu sympaattiselta. Yleisesti ihmiset kaupungilla ja julkisissa liikennevälineissä olivat aika samaan tapaan juroja ja epäkohteliaita kuin suomalaisetkin.

Käveltyä tuli viiden päivän aikana niin paljon, etten edes muistanutkaan miten monella tapaa jalkoihin voi sattua. Olen tyytyväinen siihen, että tuli nähtyä ja koettua paljon kaikkea hyvin erilaista kulttuurista baareihin ja kauniisiin maisemiin ja rakennuksiin.

"Tämä on viimeinen elämäsi, se ymmärrä,
suitsi mielesi pirut."

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
14.11.2013 17:18 #17 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Olen kuluneen viikon ollut Roomassa työmatkalla. Nähtyä on tullut toki lähinnä paikallisen, 700-vuotiaan yliopiston muutamaa luentosalia ja kampusaluetta, mutta hiukan muutakin. Ko. yliopiston suurin sali, Aula Magna, on muuten todella melko magna aula, varmaan puolitoista tai kaksikin kertaa HY:n suurimman juhlasalin kokoinen. Käpistelijää hiukan harmittavat pistorasioiden puute ja pätkivä internet, mutta muuten konferenssikin on mennyt iloisissa merkeissä.

Ei nyt tieteellisestä sisällöstä sanaakaan, mutta harvoista turistinähtävyyksistä muutama. En ehtinyt varsinaiseen keskustaan kuin vasta tiisaina konffan virallisella turistikierroksella, joka olikin sitten reippaan parin tunnin kävely - aikamoista kulttuuriähkyä. Opas oli aika surkea (joku paikallisten jatko-opiskelija, ei siis mikään 'oikea' turistiopas), joten omin voimin siinä sai muistella, mikä on mikäkin pytinki. Kamera oli jäänyt kotiin, mutta pimeässä illassa se ei hirveästi edes harmittanut, varsinkin kun isompiakaan järkkäreitä mukaan raahanneet kollegat eivät tuntuneet saavan tarpeeksi valoa kuviin.

Kävelyretken varrella tuli nähtyä Forum Romanum tai mitä siitä nyt on jäljellä, useita kirkkoja, Panthenon, se-suihkulähde-joka-kaikkien-pitää-nähdä (todella pieni ja mitätön, vähän pettymys) ja vielä lisää kirkkoja. Museoihin ei ollut aikaa, minnekään sisään menemiseen ei ollut aikaa (pl. Panthenon, mikä oli kyllä siisti), ja ruokaa sai vasta pitkän taivalluksen jälkeen. Mutta pintavilkaisu tähän kaupunkiin oli ihan kiva. Eilen tuli käytyä illallisella 'joen toisella puolella' lähellä Vatikaania, ja siinä matkalla näkyi mm. Pietarinkirkko etäältä ja osa kävelyretken paikoista uudelleen paremmin. Colosseum vilahti ohi bussin ikkunasta keskiviikkona.

Että joo, ei voi väittää, että työmatkan ja turismin yhdistäminen olisi mitenkään kauhean onnistunutta. Hienoa silti olla täällä, ja omatoimisesti olen muutamana iltana vähän käpötellyt pitkin ja poikin (ainakin sen verran, että toisessa jalassa on muhkea rakko). Nähtävää on hirveästi, enkä usko, että 'pelkkänä' turistinakaan täällä näkisi yhden loman aikana edes murto-osaa kaikesta mahdollisesta.

Koska hotellini on käytännössä keskellä kampusta, olen nähnyt myös paikallitsa elämää (ainakin paikallisten opiskelijoiden). Pitsa on hyvää ja sitä saa halvalla paikallisista rafloista. Hinta kaksin- tai jopa kolminkertaistuu muutaman kilometrin päässä keskustan turistialueella. Tomaattiallergikkoa tietysti ilahduttaa, että sitä pitsaa tehdään myös blancona eli ilman kastiketta. :cheesy:

Aluksi hiukan jännitti liikkua keskustassa itsekseen, mutta kartan kanssa suunnistaminen on kohtuuhelppoa, kun katujen nimet on merkitty selvästi näkyviin. Mitään logiikka kaupungin pohjassa sen sijaan ei tunnu olevan, suorastaan päinvastoin. Taksimatkailu on kohtuukallista ja bussien reiteistä en ole ottanut selvää, mutta jalkaisin jaksaa nyt suurimaan osaan paikoista. Jos olisin täällä pidempään tai liikkuisin laajemmalla alueella, bussit ja raitiovaunut vaikuttavat olevan ihan helpohko tapa liikkua.

This is hard, but that's how I wanted it.

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Taso: 57
 • Viestejä: 2734
26.11.2013 10:38 - 27.11.2013 07:04 #18 : Emelie
Vastaus käyttäjältä Emelie aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Kotiuduin eilen Roomasta, oli varsin mainio reissu!

Voisin aloittaa kertomalla nähtävyyksistä....

Forum Romanum ja Colosseum tuli nähtyä, ja ne olivat omalla tavallaan ihan hienot, Colosseum varsinkin, koska se oli niin paljon helpompi hahmottaa, että millainen se oli silloin aikoinaan. Viereisen Forumin rauniot olivat vähän hankalampi juttu, mutta kyllä niistäkin jonkinlaisen kuvan sai. Kirkkoja Roomasta löytyy, mekin kiersimme varmaan lähemmäs parikymmentä läpi. Suurin osa oli varsin samankaltaisia (eivät oikein jääneet mieleen), mutta varsinkin Saint Clementen kirkko oli hieno. Siinä oli kolme kerrosta, ylin ja tällä hetkellä maanpäällä oleva osa on 1100-luvulla rakennettu kirkko, sen alla oli 300-luvulla rakennettu kirkko ja sen alla oli vielä Mithran temppeli. Upea, hiljainen ja jännittävä paikka, varsinkin tuo alimmainen kerros.

Dyn kirjoitti: Kävelyretken varrella tuli nähtyä .... se-suihkulähde-joka-kaikkien-pitää-nähdä (todella pieni ja mitätön, vähän pettymys)


Mitäköhän mahdat tarkoittaa. Yksi must-see suihkulähde oli Neptune-suihkulähde Piazza Navonalla, sellainen missä Meren jumala murjoo mustekalaa (joka oli aika hauska). Toinen must-see suihkulähde oli Trevin suihkulähde , joka oli myös hieno ja aika iso.

Viikon keskivaiheilla kävelimme vähäsen matkaa Via Appia Anticaa, lähinnä tarkoituksena päästä sen varrella sijaitseville katakombeille. Vierailimme niistä yhdestä (kaiken kaikkiaan 3) oppaan johdolla (muuten sinne ei päässyt). Ei ollut ehkä ihan niin hieno kokemus kuin mitä odotin, mutta tulipahan nähtyä.

Yhden päivän varasimme Vatikaanille. Pietarin kirkko oli vaikuttava paikka, ja sen vieressä oleva Vatikaanin museo yhtä hieno. Illemmasta kävimme katsastamassa Vatikaanin lähellä olevan Castel Sant’Angelon eli Hadrianuksen mausoleumin. Alun perin hautapaikkaksi tarkoitetusta rakennuksesta tehtiin keskiajalla linnoitus, josta oli pakoreitti/kulkuyhteys Vatikaaniin. Paavit pääsivät turvaan tarvittaessa. Linnoitus oli kyllä jännittävä paikka, varsinkin tällaiselle korkeanpaikkakammoiselle otukselle.

Koska matkustin ihmisen kanssa, jolla oli enemmän tai vähemmän fiksaatio raunioihin, yritimme käydä reissun loppupuolella katsomassa Ostia Antican (vähän Rooman ulkopuolella oleva vanha satamakaupunki) raunioita, mutta ei siitä tullut oikein mitään. Satoi, oli kylmä (sormet jäässä vaikka olikin hanskat) ja minulla oli vielä kaiken lisäksi hienoinen raunioyliannostus, joten palasimme takaisin Roomaan ja kävimme katselemassa museossa patsaita ja mosaiikkeja.

Sää oli muutenkin aika vaihtelevaa, alkuviikolla oli kohtuu lämmintä ja poutaa, viikon keskivaiheilla kohtuu lämmintä ja sadekuuroja, loppuviikosta kostean kylmää ja jatkuvaa sadetta. Sunnuntai eli viimeinen kunnollinen lomapäivä sen sijaan oli mukava, poutainen ja lämmin. Roomassa ei kyllä tuullut, vaikka Dyn siitä toisesa ketjussa vähän varoittelikin, huomattavasti suurempi ongelma oli kostea kylmyys, jota en juurikaan siedä. Kunnolla pukeutuminenkaan ei tahtonut auttaa. Ja hotellihuonekin oli todella kylmä, siellä ei tehnyt mieli viettää aikaa, vaikka se olikin muuten varsin siisti ja hyvä paikka. Eli siis käytännössä katsoen palelin 80% ajasta.

Dyn kirjoitti: tuli käytyä illallisella 'joen toisella puolella' lähellä Vatikaania


Paikka lienee Trastevere, jossa mekin ruokailimme useampaan otteeseen. Kiva ja viihtyisä paikka. Trasteveressä sijaitsee myös melko korkea "mäki", josta oli huikeat näkymät Roomaan.

Dyn kirjoitti: Nähtävää on hirveästi, enkä usko, että 'pelkkänä' turistinakaan täällä näkisi yhden loman aikana edes murto-osaa kaikesta mahdollisesta.


Se vähän riippuu. Meillä ainakin oli suoritusvimma päällä ja sen takia näimme tosi paljon kaikkea. Totta kai sinne jäi vielä asioita näkemättä, mutta lähinnä varmaankin keskustan ulkopuolelle. Ja jossain vaiheessa ne kaikki patsaat, rauniot ja kirkot vaan riittää, minulla ainakin 5. päivän jälkeen aivot huusivat armoa. Eli minun mielestäni Roomaan kannattaisi tehdä useampi lyhyempi reissu, jotta ei tulisi yliannostusta mistään.

Hyvät kengät kannattaa ottaa mukaan, käveltyä tulee todella paljon. Mekin majoituimme rautatieaseman vieressä, joten kaikki olivat tarpeeksi lähellä, että julkisia ei viitsinyt käyttää.

Ruuasta vielä pari juttua....

Ruoka oli pääosin hyvää ja edullista, kunhan vältti pahimmat turistipaikat. Pari kertaa osuttiin vähän onnettomiin paikkoihin, lähinnä palvelun kannalta. Henkilökunnalla oli sähläys päällä, ja meidät unohdettiin ihan tyystiin, hiljaisia ja kielitaidottomia (ei osattu italiaa) kun kerta oltiin. Mutta muuten jäi hyvä mieli. Pasta ja pitsa ovat hyvää Italiassa, muu ruoka on vähän siinä ja siinä. Kahvikin oli hyvää, tykästyin tällä reissulla espressoon. Mukava shotti kofeiinia. Kannattaa välttää kahviloissa pöytään istumista, siitä veloitetaan heti lisää. Me teimme sen virheen ensimmäisenä aamuna, jouduimme maksamaan ainakin euron lisää jokaisesta ostamastamme asiasta. Seisomakahvit paahdettua leipää mutustellen me aloitimme suurimman osan päivistä, vaikkakin yhtenä päivänä kokeilimme olla tosi italiaisia ja syödä sen aamukahvin kanssa makea asia, pulla tahi vastaava. Ei ollut oikein menestys, se ei (yllätys, yllätys) pitänyt juurikaan nälkää.

Englantia siellä osattiin vaihtelevasti, mutta italiaisilla tuntuu olevan suurimmaksi osaksi ainakin halu ihan oikeasti ymmärtää mitä me haluttiin, vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan. Eli hyvin pärjäsi ilman italian kielitaitoa.

I have seen the future .... and I do not wish to go there again.
Viimeksi muokattu: 27.11.2013 07:04 Emelie. Syy: Hassuja typoja

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Taso: 57
 • Viestejä: 2734
17.03.2014 08:14 #19 : Emelie
Vastaus käyttäjältä Emelie aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Olin viime viikolla Saksassa työmatkalla. Eihän se mikään varsinainen loma ollut, mutta kiva reissu kuitenkin.

Tarkemmin määritellen olin työmatkalla Etelä-Saksassa (ihan rajantuntumassa), pienellä paikkakunnalla järjestetyssä workshopissa. Vaikka suurin osa ajasta menikin puheiden kuuntelemiseen, muihin työjuttuihin sekä tylsyydessä koomaamiseen, ehti siinä hiukan aikaa tehdä muutakin. Kuten ihastella näkymiä. Kun astui hotellista ulos, näkymä oli jotain melko epätodellista. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja taivaan sinisyyttä vasten kohosivat lumihuippuiset Alpit. Aivan käsittämättömän kaunista. Ja ne järvet.... Kirkasta vettä, paljon kaloja. Sinne olisi voinut jäädä vaikka pitemmäksikin aikaa. Harmillista, että varsinaista vapaa-aikaa oli niin vähän, sillä siellä olevilla metsäpoluilla olisi voinut harhailla vaikka kuinka kauan.

Lennettiin Saksaan Lufthansalla, ja joka kerta kun käytän tuota lentoyhtiötä, pidän siitä enemmän ja enemmän. En ymmärrä mitä he tekevät niin merkittävästi erilailla kuin muut... Aion jatkossa suosia Lufthansaa, jos sillä vaan on tarjolla lentoja haluamaani kohteeseen.

I have seen the future .... and I do not wish to go there again.

 • celeblith hahmo
 • celeblith
  Ratsumestari
  Taso: 29
 • Viestejä: 194
17.03.2014 15:31 #20 : celeblith
Vastaus käyttäjältä celeblith aiheessa Matkustaminen ja pienet reissut
Matkustaminen on ihanaa. Mutta liian usein tehtynä alkaisi menettää erikoisuuttaan :smile:

Useamminkin on tullut tehtyä noita perus viikon etelänlomia, milloin minnekin. Ja ennen aina vanhempien kanssa ja sittemmin pari kertaa kaveriporukan kanssa. Mutta nämä eteleän kanariansaarten ja vastaavien lomat vaativatkin matkaseuraa.

Ensinmäisen yksinmatkani teinkin sitten Japaniin, ei yhtään haastava ajatus. Ja matka oli niin mahtava ja onnistunut, että olen ehtinyt tehdä Japaniin jo toisenkin reissun ja nyt suunnitteilla jo kolmas matka. Eka Japanin matka sijoittui keväälle kirsikankukkien aikaan, toinen kesään (jotta pääsin kiipeämään Fujille) ja kolmatta suunnittelen syksyyn.

Olen aivan ihastunut tuohon maahan ja kieleenkin, siellä on niin paljon nähtävää, ihan sama mikä vuoden aika! Vaikka asukasmäärä onkin käsittämättömän suuri, kaikki toimii niin hyvin ja rauhallisesti. Tokion Shinjukun aseman ruuhkassa ei törmää ihmisiin, toisin kuin vaikka täällä lähes tyhjällä tiellä :lol: Ja hämmästyin miten helppo siellä on kulkea, mitään karttaa ei tarvitse kantaa mukana, kunhan aamusella vähän vilkaisee, että minne onkaan menossa :cheesy: Ja juna matkustelu on todella minun mieleeni. Paras tapa japanissa on matkustaa ilman mitään ryhmää ja opasta, ehtii nähdä todella paljon enemmän.

Yksinmatkustamisessa on parasta se, että saa mennä omaan tahtiinsa, jos haluaa katsella jotain paikkaa kauemmin niin voi tehdä. Jos jokin paikka ei kiinnosta, niin jatkaa eteenpäin. Kukaan ei ole valittamassa väsymystä tai muutakaan. Yksin matkustaminen on rentouttavaa. Ja hyviä puolia yksinmatkustamisessa on se, että saa ja etenkin joutuu tekemään kaiken itse. :cheesy: Ja helpommin tapaa paikallisia tai muita matkaajia, joiden kanssa voi jakaa sanan tai pari, tai vaikka ravintola aterian. Todella hämmentävää on kyllä esim. japanissa yhtäkkiä törmätä suomalaiseen perheeseen matkallaan, kun ei ole reiluun viikkoon kuullut sanaakaan suomea, sopertanut vain englantia ja niitä muutamia osaamiaan japanin lauseita, ja ei ole etenkään kuullut sanaakaan suomea :lol:


Hollannissa olen myös käynyt muutamaan kertaan, kaverin kanssa, Amsterdamissa ja lähiseuruilla lähinnä. Mukava maa myös, ihmiset siellä ovat niin rentoja, ja englanninkielellä pärjää. Ammattini(puutarhuri/floristi) puolestakin tämä maa on vain pakko nähdä edes kerran, mutta nähty jo pariin kertaan, eikä varmasti jää siihen. Ja lentomatka sinne on niin lyhyt, paitsi jos ainut halpa sopiva lento on välilaskun kanssa ja päädyt vietämään 6h aikaa Frankfurtin lentokentälle :lol:


Matkustus haaveena minulla on jo pitkään ollut Uusi-Seelanti. Haluan nähdä upeita maisemia. Joskus kouluaikaan tein jonkin esitelmän juuri Uudesta-Seelannista ja jo silloin ihastuin maahan ja en ole saanut ajatusta sinne matkustamisesta pois mielestäni. Matka vain on pitkä ja vaatii hieman suunnittelua ja järjestelyä, ja säästämistä hieman enemmän. Sinne kun viimein sitten pääsee niin useampi kuukausi pitäisi varata aikaa jotta saa kunnolla nauttia.

Pienempänä matkustus aikeena on ollut jo useamman vuoden, että voisi ajella täältä eteläsuomesta lappiin ja jatkaa sitten vaikka norjaan vuonoja ihailemaan. Mutta jotenkin tämä helposti järjestettävissä oleva matka (autokin on omasta takaa) on jäänyt tekemättä.

Naureskelin myös viime kesään asti sitä, että en ollut käynyt naapurimaassamme ruotsissa, vaikka olin käynyt jo pariin kertaan japanissa asti :roll: No sekin asia on nyt korjattu.

Valvojat: IivariSarantha
Paikalla 43 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Nieminen
Jäseniä yhteensä: 9668