Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

  • Kustantajat.
  • Kirja: Jäänvartija (Konetrilogia, #3)
  • 1 kommentti (Tonttu 4 päivää sitten)
  • Voihan Shazam ...
  • Elokuva: Shazam!
  • 2 kommenttia (Adolfina Romanov 111 päivää sitten)

Lovejoy

 • FreakyMike hahmo Kirjoittaja
 • FreakyMike
  Teknovelho
  Taso: 44
 • Viestejä: 366
25.06.2015 21:09 #1 : FreakyMike
Lovejoy kirjoittanut FreakyMike
Hercule Poirot threadissa mainittiin ohimennen tämä varsin juonikkaan antiikkikauppiaan seikkailuista kertova brittiläinen tv-sarja 80-90 lukujen taitteesta, joten tulikin mieleen kysäistä löytyykö Risingshadowista kuinka paljon muitakin sarjan ystäviä?
Lovejoy oli varmasti suurimpia syitä siihen miksi alkujaan edes kiinnostuin vanhoista esineistä sekä kirjoista ja aloin kiertelemään aktiivisesti kirpputoreja koulupäivien päätteeksi.. :smile:

Sarjassa näkee erityisen paljon kaikenlaista kaupankäyntiin liittyvää juonittelua, kuten väärennöksien suunnittelua ja tekemistä, mutta Lovejoy myös auttaa tuttaviaan tai muita kyläläisiä erilaisissa ongelmissa ja selvittää kädenkäänteessä oikeat syylliset jos häntä epäillään esimerkiksi antiikkivarkauksista. Aika täydellinen antisankarihahmo joka huijaa vain semmoisia ihmisiä, mitkä sen oikeasti ansaitsevatkin ja antaa muille paantuneemmille kelmeille takaisin samalla mitalla.
Muuta vakiokaartia ovat viinaan menevä liikekumppani Tinker Dill, nuorempana apumiehenä/juoksupoikana koheltava prätkäjätkä Eric sekä Lovejoyn ystävätär aatelisrouva Lady Jane Felsham. Yksi sarjan hauskoista erityispiirteistä on myös se, että Lovejoy laukoo aina välillä jotain kyynisiä kommenttejaan suoraan katsojille.

17 ensimmäistä jaksoa löytyvät tällä hetkellä areenastakin ja on ollut kyllä tosi nostalgista katsoa niitä. Sarja tuntuu vieläkin ihan yhtä hyvältä kuin joskus silloin teini-iässä.
En tiedä milloin Lovejoy esitettiin televisiosta edellisen kerran, mutta siitä muistui mieleen ylellä muutama vuosi sitten pyörinyt ranskalainen "Antiikkia ja arvoituksia" sarja, jossa on hyvin samanlainen teema. Siinä eräs Lovejoyn persoonaa muistuttava, mutta hieman iäkkäämpi antiikkikauppias Louis Roman ratkoo rikoksia ja auttaa tuttaviaan ajellen ympäriinsä sympaattisen näköisellä Citroën pakettiautolla.

Jos tykkäsitte siitä sarjasta, niin Lovejoykin uppoaa varmasti tosi hyvin.
Pitää vain toivoa, että kaikki 71 jaksoa tulisivat myös areenaankin eikä esitys jäisi vain muutamaan ensimmäiseen kauteen.

 • Moonlord hahmo
 • Moonlord
  Varakreivi
  Taso: 54
 • Viestejä: 2038
25.06.2015 21:41 - 25.06.2015 21:42 #2 : Moonlord
Vastaus käyttäjältä Moonlord aiheessa Lovejoy
Tulihan se katsottua aikoinaan. Hieno sarja. Lovejoy on kyllä jo niin klassinen hahmo, kunnon herrasmiesrenttu. Vaikka on silmää antiikille rahapuoli hänellä tuntui olevan aina heikoissa kantimissa. Sarjassa esiintyneistä esineistä minulle on jäänyt näin pitkän ajan jälkeen mieleen vain Napoleonin potta, roomalainen kulta-aarre ja roomalainen mosaiikkilattia (ainakin näin pikaisesti mietittynä). Antiikintuntemuksen lisäksi Lovejoy oli erinomainen väärentäjä ja osa tarinoista keskittyi niiden ympärille.

Lovejoyn seikkailuja on tullut suomessakin pokkareina vuosina 93-94 ainakin kolmen kirjan verran. Kirjoitajana Jonathan Gash ja kirjat Juudaksen liitto, Legionaalaisen kulta (olikohan peräti sama kuin tuo sarjasta muistamani roomalainen kulta-aarre?) ja Graalin malja. Juudaksen liitosta jäi mieleen että siinä oli mielenkiintoista pohdintaa keräilijöistä, kuinka he voivat vaikka tappaa kokoelmansa eteen. Voin osittain allekirjoittaa tuon :evil:

Tuli joskus ostettua myös Ian McShanen (Lovejoyn esittäjä) julkaisema cd-single missä hän laulaa Roxy Musicin Avalon biisin ja pari hissimusiikkibiisiä. Nuoremmat tuntevat hänet varmaan parhaiten Deadwood sarjan kiroilevana baarinpitäjänä.
Viimeksi muokattu: 25.06.2015 21:42 Moonlord.

25.06.2015 22:16 #3 : HourglassEyes
Vastaus käyttäjältä HourglassEyes aiheessa Lovejoy
Lovejoy oli niitä sarjoja joita ei varsinaisesti tullut joka viikko seurattua, mutta aina jos se osui kohdalle kanavasurfatessa sitä jumittui hypnoottisesti katsomaan. :cheesy:

...uskaltaisikohan sitä mennä tuonne areenan puolelle vilkaisemaan...? Tosin se kyllä tarkoittaisi, että tässä tulisi taas istuttua 17 tuntia putkeen... :shock:

"Transient guests are we"
~Hideyuki Kikuchi~

 • Rasimus hahmo
 • Rasimus
  Aavevelho
  Taso: 41
 • Viestejä: 849
25.06.2015 23:42 #4 : Rasimus
Vastaus käyttäjältä Rasimus aiheessa Lovejoy
Myöhemmissä tuotantokausissa sarjan taso putosi, mutta ei koskaan mennyt ns. skeidan puolelle. Mutta lopun ajat kyllä huomasi kun vakiokaartia poistui sarjasta. Lady Jane ja Eric häipyivät ja tilalle tuli joku perhetuttu gallerian pitäjä (Cavendish) ja tyttö (Beth) joka oli ainakin Ericiä välkympi ja lahjakkaampi.

Joku kirjoja lukenut joskus totesi, että sarja on huomattavasti väkivallattomampi kuin kirjat, ja juuri sen takia niin helkkarin hyvä. Allekirjoitan tuon havainnon. Sarja kävi ainakin parissa jaksossa jotenkin yleiseen linjaan kuulumattomalla tavalla kovaksikeitetyn dekkarin puolella (Death and Venice, ekan kauden päätösjaksopari), ja epäilenkin mutulla niiden olevan suoraan kirjoihin perustuneita tarinoita.

Itselle jäänyt jaksoista parhaiten mieleen Moonlordin mainitseman Napoleonin potan lisäksi muun muassa tarina, joka pyöri nimenomaan jonkun väärentäjän töiden ympärillä, ne kun olivat alkuperäisiä arvokkaampia kun tämä oli niin pätevä alallaan. Etenkin kun todellisessa elämässäkin on näitä tapauksia (Michelangelo oli muuten myöskin väärentäjä omien kuuluisien töidensä lisäksi...).

It's a beautiful day to get rid of some radioactive waste

 • FreakyMike hahmo Kirjoittaja
 • FreakyMike
  Teknovelho
  Taso: 44
 • Viestejä: 366
26.06.2015 00:33 #5 : FreakyMike
Vastaus käyttäjältä FreakyMike aiheessa Lovejoy
Jännä juttu, että juuri se pottajakso on jäänyt niin monen mieleen täälläkin, koska sen posliiniosan väärentämistä esittävä kohtaus tulee aina itsellekin ensimmäisenä mieleen, kun joku mainitsee Lovejoyn. :shock:
En muista miltä kaudelta se jakso tarkalleen oli, mutta toivottavasti tulisi nopeasti areenaan.

Myös se ensimmäisen kauden jakso missä jymäytettiin ärsyttävän typerää snobipariskuntaa pronssiveistoksen kopiolla oli yksi vanhoja suosikkejani. Etenkin se kohtaus on ikimuistoinen missä olivat toimittamassa valmista esinettä kartanoon ja Lovejoy bongaa rahat saatuaan kadonneeksi luullun alkuperäisen osan jonakin lampunjalkana ja yrittää pitää pokkansa ja päästä sieltä mahdollisimman nopeasti pois.

 • Rasimus hahmo
 • Rasimus
  Aavevelho
  Taso: 41
 • Viestejä: 849
26.06.2015 09:03 - 26.06.2015 09:04 #6 : Rasimus
Vastaus käyttäjältä Rasimus aiheessa Lovejoy
Minä syytän pottajakson mieleenpainuvuudesta juuri sitä, että kyse on ei-niin-tavanomaisesta antiikkiesineestä. Eli koko perusidea jaksolle on jo lähtökohtaisesti erikoinen ja siksi mieleenpainuva. Wikipedian mukaan kuuluu neljännelle tuotantokaudelle.

It's a beautiful day to get rid of some radioactive waste
Viimeksi muokattu: 26.06.2015 09:04 Rasimus.

 • FreakyMike hahmo Kirjoittaja
 • FreakyMike
  Teknovelho
  Taso: 44
 • Viestejä: 366
18.08.2015 21:09 #7 : FreakyMike
Vastaus käyttäjältä FreakyMike aiheessa Lovejoy
71:s jakso tuli tänään areenaan, joten nyt on taas koko sarja pulkassa ja hieman haikea mieli sen päättymisestä. Taso ei mielestäni laskenut kuin minimaalisesti sarjan edetessä ja myös loppupuolelta löytyi muutamia huippujaksoja.

Tunnelma vain ehkä jotenkin muuttui loppukausilla alun kevyestä hassuttelusta hieman totisempaan suuntaan. Porukalla oli vastassa hieman vaarallisemman oloisia rikollisia, kuin alussa (Venetsiajaksoa lukuunottamatta) ja myös poliisikin tuntui olevan enemmän Lovejoyn kimpussa.
Olin ehtinyt aikaisemmin jo unohtamaan, että myös kartanokin päätyi vitoskaudella moukkamaisen Gimbertin haltuun. :roll:

Lovejoy tulee varmasti aina pysymään henkilökohtaisena suosikkiroolina missä olen McShanea seurannut, mutta pitää toivoa, että myös se Game of thrones rooli osuu nappiin. En ole kyllä sen puoleen mitään huonoa suoritusta häneltä koskaan nähnytkään..

 • Rasimus hahmo
 • Rasimus
  Aavevelho
  Taso: 41
 • Viestejä: 849
22.08.2015 08:25 #8 : Rasimus
Vastaus käyttäjältä Rasimus aiheessa Lovejoy
Ei ole koko sarja. Puuttuu jouluspesiaalijaksot The Prague Sun ja Lost Colony :sad:

Mutta hei! Jopa viimeisellä tuotantokaudella oli jotain jaksoja jotka ovat jääneet vahvasti mieleen positiivisessä sävyssä. Eli ei se taso tosiaankaan merkittävästi laskenut. Ehkä keskimäärin aavistuksen verran, mutta laadukkaana pysyi yhä etenkin yksittäisissä jaksoissa.

It's a beautiful day to get rid of some radioactive waste

Valvojat: RaccoonRasimus
Paikalla 38 vierailijaa
Uusin jäsen: Noel Ruppenthal
Jäseniä yhteensä: 9392