Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Fantastic Four (2015 edition)

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
07.08.2015 21:58 #1 : Dyn
Jottei supersankarileffat tälle kesälle niinku loppuisi kesken, tämä kyseinen epä-kaanoninen Marvel-raina ilmestyi nyt viikonloppuna teatteriin. Kyseessähän on 'sen toisen' firman leffa, joten pelkän tulevien viittausten takia Ant-Manit ja muut katsoneet älkööt vaivautuko.

Enkä ole ihan varma tarvitseeko muidenkaan vaivautua. Plussaa siitä, että elokuva oli kiitettävän lyhyt, pysyi jokseenkin kasassa eikä aivan uuvuttanut duuniviikosta väsähtänyttä perjantaikatselijaa. Kyllä sen katsoi, varsinkin kun huvikseen käytti aikaansa pohtimalla, miten kaikkien feministien painajaisesta eli Näkymättömästä naisesta saadaan yhtään elävämpi hahmo. Ja saatiinhan siitä. Mistä plussaa.

Ja ne miinukset. Tämä on taas yhden (tai no, neljän) hahmon syntytarina, mutta koska synty sinällään ei riitä, mukaan pitää saada überpahis, jonka teilaamiseen tarvitaan tiimityötä ja yhteistyötä ja semmosta yhdessä tekemisen meininkiä. Pahis on pahis, koska se on paha, tai sitten vieras universumi nyt vain tekee tyypeistä pahoja, mutta mitään järjellistä syytä maailman tuhoamiselle (tai no, sen yrittämiselle) ei oikein tule. Hyvikset sen sijaan yrittävät pelastaa maailman, koska ovat hyviksiä. Ja kaikista kovista kokemuksista huolimatta hyvikset vetävät lopulta aina yhtä köyttä, koska maailma, koska palopuheet. Lopussa ei ihan tee mieli itkeä, eikä nauraakaan jaksaisi.

Että joo. Katsoihan sen. Huumoria ei ole luvassa, missä jopa siis Ant-Man oli viihdyttävämpi. Kate Maralla on timmi peppu, mitä muistetaan näyttää riittävän usein. Herra Fantastisen ja Kivikasan lapsuuskohtaukset ovat jopa viihdyttäviä, sen sijaan Marvel-höpsistiede nojaa vielä enemmän höpsismiin kuin vaikkapa Thorin gimman tutkimukset. Koska ulottuvuuksia ja maailmaa ei selitetä (oisko vaikka taas 'toisella firmalla' oikeudet), Marvelin maailma jää vähän turhan ontoksi.

Oikeastaan tuli vähän Thor 2 mieleen, paitsi että siinä oli paremmat tehosteet, söpömmät miehet, enemmän juonta ja kovempi teleportaatio. Mutta kieltämättä vähemmän peppua.

This is hard, but that's how I wanted it.

07.08.2015 23:05 #2 : Mustelmann
Vastaus käyttäjältä Mustelmann aiheessa Fantastic Four (2015 edition)
Ei tainnut studiokaan uskoa leffaansa kovin vahvasti, kun juuri missään ei ole näkynyt minkäänlaista promootiota. Minäkin sain tietää sen olemassaolosta vain pari päivää ennen ensi-iltaa. Eipä sillä, että leffa kiinnostaisi millään tavalla.

Arvostelut ovat näiden tapausten kohdalla aina hulvatonta luettavaa:
www.v2.fi/arvostelut/viihde/1791/Fantastic-Four/
dome.fi/elokuvat/arvostelut/fantastic-fo...rileffa-vuosikausiin
www.episodi.fi/elokuvat/fantastic-four/

Leffan ohjaaja Josh Trank viimeistelee paketin haukkumalla oman tuotoksensa:
www.episodi.fi/uutiset/fantastic-four-oh...okuvan-pilaamisesta/

Superheroes are real when they're drawn in ink.

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
08.08.2015 00:05 #3 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Fantastic Four (2015 edition)
No onpa kyllä tyrmäävät arvostelut - ei sillä, pitkälti ovat ihan oikeassakin. Ehkä mä tälle silti oisin sen kaksi tähteä viidestä raapaissut, leffan jaksoi kuitenkin katsoa loppuun asti. Ilmeisesti kritiikki on purrut tai mainonta ollut vähäistä, sillä ensi-iltaviikonlopun kello kuuden näytös Tennarin ykkössalissa ammotti tyhjyyttään. Ja no okei, ulkona paistoi myös aurinko.

Iivari ihmetteli yllä olevan viestini luettuaan, enkö pidä tohtori Doomista. Pidän minä. Siksi vituttaakin, miten huonosti hahmo oli toteutettu tässä: lupaava alku, mutta pahistuminen kökköä ja hahmon ulkoasu kuraa. Viitta oli, mutta se mysteeri-ilmestyi jostain, täysin epäselväksi jäi mistä.

This is hard, but that's how I wanted it.

 • Moonlord hahmo
 • Moonlord
  Varakreivi
  Taso: 54
 • Viestejä: 2038
14.12.2015 10:17 #4 : Moonlord
Vastaus käyttäjältä Moonlord aiheessa Fantastic Four (2015 edition)
Juuh, tämä raina on nyt nähty. Ja valitettavasti tämä kilpailee vahvasti huonoimman koskaan näkemäni Marvel-leffan tittelistä ( 1990 Captain American ja David Hasselhoffin Nick Fury leffan kanssa). Jopa 1994 Fantastic Four jota pidettiin niin huonona ettei sitä koskaan virallisesti julkaistu, hakkaa tämän uuden mennen tullen.

Lähes kaikki näyttelijävalinnat olivat epäonnistuneita (Reediä ja Beniä nuorena esittävät lapsinäyttelijät olivat OK). Poliittisen korrektiuden tai uuden katsojayleisön haalimiseksi Liekistä oli peräti tehty musta. Tämän olisi vielä voinut antaa anteeksi jos roolisuoritus olisi ollut jumalainen, kuten Idris Elban Heimdall Thorissa, vaan eipä ollut tässä.

Syntytarina oli näemmä taas laitettu uusiksi ja tietysti tavalla joka poikkeaa sarjakuvista (disclaimer: en ole lukenut Ihmenelosia viimeisen kymmenen vuoden ajalta eli ovat saattaneet laittaa maailman uusiksi tässä välissä). Porukoiden ihmevoimat sentään olivat entisellään, paitsi Doomilla josta tehtiin loppupuolella aivan tunnistamaton versio. Elokuvan toinen ulottuvuus on kaiketi Negatiivinen Vyöhyke (mitä filmissä ei kertaakaan sanottu) ja kovasti odotinkin Blastaarin tai jonkin muun sen asukkaan ilmestymistä, vaan ei saatu sitäkään. Leffan loppupuoli olikin sellaista skeidaa että oksat pois. Leffan alku sentään menetteli vaikkakin alkoi liian nuorella iällä (ala-aste ikäisiä). Aargh, voisin haukkua tätä vaikka kirjan verran mutta en viitsi kaikkea spoilata jos joku oikeasti haluaakin vielä nähdä tämän elokuvan. Arvosanaksi (3-4/10)

Valvojat: RaccoonRasimus
Paikalla 38 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455