Anime

 • Moonlord hahmo Kirjoittaja
 • Moonlord
  Varakreivi
  Tasolla 54
  20.89

03.10.2013 19:32 #1 :: Moonlord
Anime
Viime aikoina katsottuja anime-sarjoja...

Stella Jogakuin Koutouka C3-bu (2013)
Stella Women`s Academy, High School Division Class C3
Sarja kertoo ujosta tytöstä, joka uuteen kouluun mentyään saadaan houkuteltua liittymään airsoft-kerhoon (eli siis ammuskelevat toisiaan muovikuulilla). Viiden muun tytön kanssa he sitten treenaavat ahkerasti vanhassa koulurakennuksessa ja sen viereisessä metsikössä. Välillä käydään kilpailuissa muualla ja saadaan sekä uusia tuttuja että vihamiehiä(naisia). Sarja on yleensä pirtsakka ja hauska, mutta loppupuolella tulee vähän draamaakin mukaan. Välillä mennään maagisen realismin tai fantasian puolelle. Tykkäsin sarjasta ja sain katsellessa muistella nostalgisena omia lukio-aikaisia painball-matseja kavereiden kanssa. Miinuksena voisi sanoa että päähenkilön kehitys oli epärealistisen nopeaa ja henkilöt jäivät yksiulotteisiksi. (7-8/10)

Watamote (2013)
It's Not My Fault That I'm Not Popular!
Päähenkilö on ruma, ujo ja sulkeutunut tyttö joka uuteen kouluun päästyään haaveilee aloittavansa ns. elämän, mutta se osoittautuu hankalaksi. Juuri kukaan ei edelleenkään kiinnitä häneen mitään huomiota, kaikilla muilla tytöillä näyttää olevan poikaystävät ja vilkas sosiaalinen elämä. Jos joku söötti poika sattuu sanomaan hänelle jotain, niin hän alkaa heti haaveilemaan suuresta romanssista. Välit veljenkin kanssa ovat huonot, eikä keskustelutaitojen harjoittelu tunnu onnistuvan edes hänen kanssaan. Tätä mainostettiin mm. komediana, mutta itse en kyllä löytänyt tästä pahemmin huumoria. Ehkä sosiaaliset tyypit voivat naureskella omituisen tytön toilailuille, mutta kun itse pystyin jossain määrin samaistumaan päähenkilöön niin sarja oli lähinnä masentava. Vähän vaikeasti arvosteltava mutta annetaan nyt (4/10).

The World God Only Knows - Goddesses Arc (2013)
Sarjan kolmas kausi. Aiemmilla kausilla deittipelien kuningas joutuu käyttämään taitojaan pelien sijaan oikeiden tyttöjen kanssa saadakseen näissä majailevat henget napattua. Tällä kertaa osassa aiemmista valloituksista on jumalattarien henkiä, jotka paljastavat itsensä mikäli isäntä-tyttö rakastuu. En pitänyt tästä niin paljoa kuin aiemmista. Pojan peliliikkeet alkoivat ärsyttämään jo liikaakin, romanssi unohtui siinä kaiken laskelmoinnin keskellä. (6/10)

Genshiken Nidaime (2013)
Kolmas kausi tämäkin. Kertoo manga/cosplay-kerhosta jossa on taas paljon uusia jäseniä entisten valmistuttua koulusta. Pääosassa suurimmaksi osaksi poika joka tykkää pukeutua tytöksi ja pystyy piirtämään vain poikarakkaudesta kertovaa mangaa. Kuulostaa pervolta, mutta on onnistuttu toteuttamaan sarjassa hyvin söötisti. Suurimpana jännityksen aiheena onkin leimahtaako sarjassa kenties romanssi edelliseltä kaudelta tutun nörttimiehen kanssa. Edellisten kausien tapaan sarjassa vieraillaan tietysti manga-tapahtumassa ja aiempien kausien hahmoja vierailee säännöllisesti. Sarja oli hienosti kirjoitettu ja tykkäsin seurata tätä. Kunnon nörttisarja (8/10)

Silver Spoon (2013)
Kaupunkilaispoika menee maaseudulla sijaitsevaan maatalouskouluun opiskelemaan. Siinä missä muut opiskelijat ovat pääasiassa tulevia maatalojen jatkajia, hän halusi vain mahdollisimman kauas muusta perheestään. Poika liittyy yhden tytön houkuttelemana esteratsastuskerhoonkin vaikka ei hevosista juuri pidäkkään. Sarjassa saattaa olla kaupunkilaisille ihmeteltävää, mutta itsekin yhden kesän maatalouslomittajana olleena ja pienestä pitäen sukulaisten maatiloilla auttamassa olleena jutut olivat melko tuttuja. Välillä keskustellaan moraalisistakin kysymyksistä, kuten että kuinka pystyy laittamaan lihoiksi syöttöporsaan jota on seurannut tämän syntymästä lähtien. Sarja oli ihan hyvin kirjoitettu, missään vaiheessa ei ehtinyt pitkästymään. Romanssia olisin kyllä kaivannut vähän lisää. Oli ihan mukavaa katsottavaa silti. (6-7/10)

To Love-Ru (2008)
Tästä on ilmestynyt uusi kausi hiljattain joten piti pohjustaa katsomalla alkua pois. Sarja kertoo pojasta joka vahingossa päätyy kihloihin maapallolle kosijoita paenneen galaksin prinsessan kanssa. Pojalla on luokassaan pitkäaikainen ihastuksen kohde, mutta kun prinsessan hylkääminen saattaa johtaa maapallon tuhoutumiseen, niin se täytyy pitää piilossa. Eipä silti että hyvännäköinen, iloinen ja estoton prinssakaan olisi huono vaihtoehto. Pian haaremia alkaa olla enemmänkin. Sarja oli hauska mutta vähän liiankin kevyttä katsottavaa. (5/10)

Earl and Fairy (2008)
Päähenkilönä on tyttö joka toimii välittäjänä ihmisten ja britti-mytologiaan kuuluvien hahmojen välillä 1800-luvun englannissa. Hän näkee tontut ja muut jotka tavallisille ihmisille ovat näkymättömiä. Hänen luokseen saapuu salaperäinen nuori kaunis aatelismies, joka haluaa hänen auttavan etsivän miekkaa joka auttaisi häntä saamaan henkien valtakunnan kruunun. Tämä on selvästi tyttöjen sarja. Haaremiin tulee muitakin ehdokkaita lipevän aatelisen lisäksi, eli tämän henkivartija, taiteilija ja entinen innokas kosija joka sattuu olemaan kelpie. Parasta sarjassa on brittiläinen mytologia. (6/10)

Little Busters! (2012)
Aloitin pelaamaan tätä ensin visual novelina, koska se oli roikkunut korkealla ranking-listalla, mutta en pitänyt juonesta ja jätin pelin kesken, ajattelin että sarjana tämän saa nopeammin päätökseen. Kertoo siis vanhasta ystäväpiiristä joka keksii perustaa baseball-kerhon ja alkaa haalimaan siihen uusia jäseniä. Välillä on kahjo-komediaa kun tyypit matsaavat keskenään, pelissä tämä korostui vielä paljon enemmän (miksi en pitänytkään siitä). Mutta sarjassa on ystävyyttä, pikkuisen romanssinpoikasta ja draamaakin. Itse varsinainen baseballin peluu jää vähälle ja se odotettu matsikin jää vasta viimeiseen jaksoon. (5/10)

Tiger & Bunny (2011)
Japanilainen versio supersankarigenrestä. Sankarit ovat pitkälle tuotteistettuja ja heidän tekemisiään seurataan live-tv ohjelman kautta. Roistojen nappaamisesta he saavat pisteitä ja kilpailevat rankingista muiden sankareiden kanssa. Pääosassa on Tiger, vanhempi sankari, joka saa nuoren ja komean Bunnyn tiimiparikseen. Tiger on vähän ajattelematon, mutta hyväsydäminen tunari, joka joutuu tiukkaan paikkaan kun Bunny tuntuu olevan kaikessa häntä parempi. Bunnyllä motivaationa on etsiä hänen vanhempansa murhannut salaperäinen Ouroboros-järjestö ja kostaa niille. Tämä oli mielenkiintoinen tapaus ja tykkäsin kovasti (8/10).

ps. Tiger & Bunny - The Beginning elokuva oli aivan turha tapaus, pelkkää toista sarjasta.

Queen's Blade (2009-2013)
Kaikki Queen's Blade sarjat (3 kautta) ja OVAt tuli myös katsottua. Vähäpukeisia naisia taistelemassa fantasiamaailman kuningattaren asemasta. Eka kausi oli melkein pelkkää hahmo-esittelyä, enkä kauheasti pitänyt siitä. Tuntui melko lapselliselta mutta taso nousi tokalle kaudelle päästyä kun hahmot ja tyyli tuli tutuksi ja päästiin itse asiaan, eli kamppailuun kruunusta. (4-7/10)
Muokannut 29.04.2015 19:42 Hiistu

04.10.2013 17:33 #2 :: Athilora
Anime
Itse seuraan tällä hetkellä vanhan mangan uutta serialisointia. Hajime no Ippo saa tänä syksynä kolmannen animesarjansa, Kahden aiemman sarjan lisäksi se on saanut kaksi OVA:ta. Kaikki animemateriaali on ollut tiukasti kiinni mangassa eikä fillereitä ole yhtään, vaan päin vastoin; vähemmän relevantteja chaptereita on jätetty ulos animeista.

04.10.2013 20:27 #3 :: Fantasyfan
Anime

Moonlord kirjoitti: Viime aikoina katsottuja anime-sarjoja...
Silver Spoon (2013)
Kaupunkilaispoika menee maaseudulla sijaitsevaan maatalouskouluun opiskelemaan. Siinä missä muut opiskelijat ovat pääasiassa tulevia maatalojen jatkajia, hän halusi vain mahdollisimman kauas muusta perheestään. Poika liittyy yhden tytön houkuttelemana esteratsastuskerhoonkin vaikka ei hevosista juuri pidäkkään. Sarjassa saattaa olla kaupunkilaisille ihmeteltävää, mutta itsekin yhden kesän maatalouslomittajana olleena ja pienestä pitäen sukulaisten maatiloilla auttamassa olleena jutut olivat melko tuttuja. Välillä keskustellaan moraalisistakin kysymyksistä, kuten että kuinka pystyy laittamaan lihoiksi syöttöporsaan jota on seurannut tämän syntymästä lähtien. Sarja oli ihan hyvin kirjoitettu, missään vaiheessa ei ehtinyt pitkästymään. Romanssia olisin kyllä kaivannut vähän lisää. Oli ihan mukavaa katsottavaa silti. (6-7/10)


Minä itse asiassa aloitin tämän animen eilen kun sain Bonen no Xamdou sarjan katsottua uusiksi (oli kestänyt hyvin aikaa) ja totesin, että en enää kykene katsomaan Narutoa. En ainakaan Naruton alkupäätä.

Silver Spoonissa itse nauran lähinnä sille kun on itsellä on maatilatausta. En eilen päässyt kuitenkaan tarinassa kovin pitkälle kun minulla oli nälkä ja sarjassa syötiin usein korostetun herkullisia ruokia. Päätin siirtää katsomista sellaiseen iltaan kun olen syönyt paremmin.

 • Glare hahmo
 • Glare
  Kaartilainen
  Tasolla 18
  66.95

16.10.2013 23:30 #4 :: Glare
Anime
Nyt on tullut hyvin vähän katsottua uusia sarjoja, mutta Animen kotimaassa vuorostani törmäsin aika koomisiinki sarjoihin.

Free!

Plot Summary: Four boys named Haruka, Makoto, Nagisa and Rin all participated in a swimming tournament shortly before graduating elementary school and later parted ways. Years later, they reunite when Rin challenges Haruka to a race and wins. Not wanting to be defeated so easily, Haruka gathers Makoto and Nagisa and a new recruit named Rei to form the Iwatobi High School Swimming Club.

Sarja tosiaan tarjoaa varsinkin naispuolisille aika paljon silmäniloa. Nuoria poikia yläosttamissa ja uimassa. (No jaa, miksi ei myös miehille.)
Itse enimmäkseen ignoorasin sarjaa, kunnes kaverini laittoi minut katsomaan sarjan ja en tiedä itkeäkkö vai nauraakko tämän sarjan kanssa. Sarja oli hyvin hauska ja nätisti tehty, mutta itse en pahemmin saanut mitään iloa. Mutta kaveriani lainate: Fanserviceä ihan selvästi.

---

Cheeky Angel (Tenshin na Konamaiki)


Plot Summary:
Megumi-chan is a girl with a secret past. She used to be a boy until she met a person she thought was a magic user. This person gave him/her a magical book from which a genie appears to grant one wish when blood is applied to it. Megumi made the wish to be a man in a man's body but the genie has a twist: he grants wishes backwards so he turns Megumi-kun aged 9 to Megumi-chan. Years pass and Megumi enters High School where she immediately beats up the school bully who of course falls in love with her. She is looking for that book again to be able to reverse the spell placed upon her.


Tämä sarja on vuorostaan hieman vanhempaa tarjontaa, mutta jostain kumman kierosta syystä minun piti alkaa katsomaan tätä sarjaa. Taas.
Sarja on sinällään hyvin hauska ja huumoria sisältävä. Hieman myös romantiikkaa, mutta ei ole paljoa esillä. Piti tosin itseäni käydä viimein valistamassa mangasta, että mikä on lopussa koko sarjan ratkaisu, koska loppu jäi omalla tavalla "auki".

19.10.2013 17:47 #5 :: Louhikäärme
Anime
Gifu Dodo!! Kanetsugu and Keiji kertoo kahdesta samuraista keskiaikaisen Japanin pyörteissä, ja tekee sen mahtipontisen miehisellä tyylillä. Realismi on nakattu jorpakkoon ja korvattu rahtisäiliöllisellä 110-prosenttista testosteronia... ja autolastillisella pinkkejä kirsikankukanlehtiä. ^^ Anime perustuu Tetsuo Haran (mm. Fist of the North Star) mangaan, mikä näkyy vahvasti sen piirrostyylissä: sankarit ovat kaapin kokoisia kolosseja, joilla on tynnyrin paksuiset niskat ja kirveellä veistetyt leukaperät.

Ehkä hieman yllättäen miekanheilutteluun ei tuhlata paljoakaan ruutuaikaa; taistelukohtaukset ovat harvassa ja vahvasti tyyliteltyjä. Enemmän fiilistelyä kuin mättöä, siis. Sarja keskittyy pikemminkin päähenkilöparivaljakon bromanttissävytteiseen ystävyyteen ja alati esille nousevaan OIKEAMIELISYYS!-teemaan. Tarina kerrotaan takaumina, ja koostuu 1-2 jakson mittaisista juonikaarista. Taustalla kehittyy samalla jonkinlainen pidempi pääjuoni. Ensimmäiset kaksi jaksoa ovat aika tylsiä, mutta taso nousee huomattavasti niiden jälkeen. Kelpo viihdettä kunhan tyyliin tottuu.

11.11.2013 20:17 #6 :: FreakyMike
Anime
Katsoin viikonloppuna toisessa threadissa mainitun Tailenders animen ja tsekkasin samalla myös joitakin muitakin lyhytelokuvia tai lyhäri-antologioita.

Aquatic Language
Olin nähnyt samalta ohjaajalta aikaisemmin kuusiosaisen "Time of Eve" sarjan missä oli aika suuressa osassa robottien pyörittämä kahvila ja eräs teinipoika joka oli kiinnostunut siitä mitä heidän kotirobottinsa tekee vapaa-aikanaan.
Tämä oli ilmeisesti jonkinlainen alkuversio siitä, koska kyseinen slice of life tarina sijoittui hyvin samankaltaiseen kahvilaan missä nähtiin joukko pariskuntia ja muita ihmisiä keskustelemassa eri asioista jne.

Katsoin samalla myös noiden kahden välissä ilmestyneen Pale Cocoon nimisen lyhärin, joka sijoittui kauas tulevaisuuteen missä ihmiset olivat asuneet maan alla jo lukemattomia sukupolvia. Päähenkilö oli nuori mies joka rekonstroi työkseen vanhoja kuva- ja äänitiedostoja aikaisemmilta ajoilta missä oli vielä luontoa ja kasvillisuutta jäljellä.
Wikipediassa luki, että Yasuhiro Yoshiuralta on tullut viime vuotena myös neliosainen ONA-sarja Sakasama no Patema mistä julkaistiin myös elokuva (Patema Inverted nimellä länsimaissa) tässä kuussa.
Pitää varmaan katsoa sekin jossakin vaiheessa, koska aiheesta tuli heti mieleen City of Ember elokuva mistä tykkäsin aikoinaan tosi paljon. (On siis mahdollista, että myös tuo Pale Cocoon oli ehkä jonkinlainen alustava versio samasta aiheesta, mikä olisi vaan laajennettu kokonaiseksi sarjaksi/elokuvaksi..)

Pari muuta yksittäistä lyhäriä olivat Kakurenbo: Hide & Seek jossa oli enimmäkseen lasten kuurupiiloleikkiä mekaanisten hirviöiden jahdatessa pitkin autiota kerrostalokorttelia ja Onkyou Seimeitai Noiseman, mikä oli puolestaan tosi surrealistinen hupailu hienon näköisesti kuvitetussa steampunk-henkisessä hökkelikaupungissa.

Loput olivatkin sitten jotain antologioita. Eivät aivan vielä pärjänneet vaikka jollekin takavuosien huippukokoelmille kuten Memories tai Robot Carnival, mutta löytyi sieltä joukosta ainakin muutamia oikein hyviä lyhytelokuvia.

Sweat Punch
(Professor Dan Petory's Blues / End of the World / Comedy / Beyond / Junk Town)

Tästä jäivät mieleen vain goottikauhutyyliä sivuava Comedy sekä Junk Town missä poika löytää kujalta hassun minirobotin joka syö kaikenlaista metalliromua ja tekee niistä uusia osia itseensä.

Amazing Nuts!
(Global Astroliner Gou / Glass Eye / Kung Fu Love – Even If You Become the Enemy of the World / Joe and Marilyn)

Nyt pidin lähinnä vain ensimmäisestä lyhäristä ja siitäkin vain piirtotyylin takia.. Myös Kung-Fu Lovessakin oli joitakin ihan ok kohtauksia, mutta olisi toiminut paremmin pitempänä tarinana.

Genius Party
(Genius Party / Shanghai Dragon / Deathtic 4 / Doorbell / Limit Cycle / Happy Machine / Baby Blue)

Ensimmäisessä Genius Party kokoelmassa oli varmasti eniten hyviä lyhäreitä, noihin muihin antologioihin verrattuna. Omat suosikkini olivat scifitoimintaseikkailu Shanghai Dragon, hirviöiden kaupunkiin sijoittuva pako/pelastusretki Deathtic 4, mystinen kaksoisolentotarina Doorbell, todella surrealistinen "vauvaseikkailu" Happy Machine sekä suloisenkatkera kouluromanssi Baby Blue.

Genius Party Beyond
(Gala / Moondrive / Wanwa the Doggy / Toujin Kit / Dimension Bomb)

Viimeisessä kokoelmassa olivat katsomisen arvoisia oikeastaan kaikki muut paitsi tuo Wanwa' the Doggy. Setin paras oli Toujin Kit dieselpunk-henkisen visuaaliseen tyylinsä takia, mutta myös Galan eeppisessä fantasiameiningissä oli jotain hienoa.
Muokannut 11.11.2013 20:17 FreakyMike

25.11.2013 20:07 #7 :: Louhikäärme
Anime
Gingitsune
Makoto on shintolaispyhättöä vuosisatoja hoitaneen perheen tytär, jolla on suvussaan periytyvä lahja nähdä muille ihmisille näkymättömiä henkiolentoja. Hänen läheinen ystävänsä on Gintaro, itsepäinen ja laiskahko hedelmistä pitävä kettuhenki, joka asustelee pyhätössä. Makoto yrittää elellä tavallista koulutytön elämää ja samalla tasapainotella henkimaailman ja ihmisten maailman välillä. Sarja on verkkaista slice-of-lifea jonka juonikuviot pyörivät enimmäkseen pienimuotoisten pulmien ja ihmissuhteiden ympärillä. Tarinoiden kaaret ovat lyhyitä, henkilöhahmot hieman etäisiä mutta sympaattisia. Vaikka tapahtumat ovat välillä surullisia, vallitsee sarjassa lämminhenkinen tunnelma ja luottamus siihen että kaikki päättyy lopulta hyvin. Mukavaa katseltavaa varsinkin näin sysipimeän alkutalven aikoihin.

 • max hahmo
 • max
  Kapteeni
  Tasolla 46
  88.50

16.12.2013 09:37 #8 :: max
Anime
Ghibli-leffat ja Death Note oli pitkään ainoat animet mitä olen nähnyt, joskus 5 vuotta sitten kysyin kaverilta animesuosituksia ja sieltä tuli joko Neon Genesis Evangelioneja tai jotain ihme pervoilukomedioita, jotka on varmaan elämänsä otakujutuille pyhittävien mieleen, mutta itselle jäi lopulta huono maku koko viihdemuodosta. Narutoa ja vastaavia hän lähinnä haukkui; sattumalta olen kuitenkin viime aikoina olen itse kuitenkin alkanut innostua animesta juuri näiden mainstreamsarjojen vuoksi.

Pari aloittelijakysymystä: Mikäköhän on paras tuollainen (laillinen ja mielellään suht halpa) "stream-sivu" josta näitä katsotte, Crunchyroll? Sieltä ei vaan tunnu ihan kaikkea löytyvän.. Ja onko olemassa jotain uutissivua (tyyliin animen aintitcool), josta voisi seurata mitä uusia (valtavirran) sarjoja on tulossa, uutisia (yms.)?
Muokannut 16.12.2013 09:38 max

 • Moonlord hahmo Kirjoittaja
 • Moonlord
  Varakreivi
  Tasolla 54
  20.89

16.12.2013 12:49 #9 :: Moonlord
Anime
Itse olen lueskellut lähinnä www.animenewsnetwork.com/ saittia. Encyclopediasta löytyy infot likimain kaikista animesarjoista ja uusista sarjoista on esittelyjä.

En tiedä onko noita laillisia streamaussaitteja crunchyrollin lisäksi? Itse olen ihan torrentti/dvd-linjalla joten en ole tutustunut.

Itsekään en suuremmin pitänyt Evangelionista. Jos Narutosta kerran pidät niin tsekkaappa vaikkapa Hunter x Hunter. Siitä on tehty hiljattain uusintaversiokin joka on vielä kesken n. 100 jakson jälkeen, siihen en ole ehtinyt tutustua mutta pidin kovasti vanhemmasta (1999-2004) versiosta.

 • Vanamo hahmo
 • Vanamo
  Lentäjä
  Tasolla 33
  38.92

16.12.2013 15:03 #10 :: Vanamo
Anime
Minullakin animeinnostus lähti Narutosta ja samoihin aikoihin löysin myös Bleachin , josta pidin ajoittain vielä Narutoa enemmän. Kumpaakaan en ole kuitenkaan enää useampaan vuoteen katsonut.

Sen sijaan Fullmetal Alchemist Brotherhoodia voin suositella alusta loppuun. Kyseinen sarja on uudempi versio Fullmetal Alchemistista. Ensimmäisessä animessa vain sarjan alku on uskollinen mangalle, kun taas uudempi versio on sitä alusta loppuun ja huimasti parempi.

Nykyään animea tulee katsottua huomattavasti harvemmin ja katsottavat sarjat ovat tyyliltään enemmänkin slice of lifea ja joseita. (Louhikäärmeen mainitsema Gingitsune pitääkin tsekata!) Parin viime vuoden aikana katsomistani suosikkejani ovat olleet Nodame Cantabile ja Chihayafuru .

16.12.2013 16:12 #11 :: Aemilia
Anime

Moonlord kirjoitti: En tiedä onko noita laillisia streamaussaitteja crunchyrollin lisäksi? Itse olen ihan torrentti/dvd-linjalla joten en ole tutustunut.


Maailmallahan noita on kasa. Internettini antaa ymmärtää että Suomessa vaihtoehtoina ovat Crunchyroll ja Netflix. Molemmissa taitaa olla ilmaiset kokeiluajat alussa. Crunchyroll on ~5 ja Netflix ~8 euroa kuu.

Onko joku oikeasti käyttänyt/halukas testaamaan?

Kirjastossa on ainakin nuorison suosimia sarjoja ja aika hyvin animeleffoja.

16.12.2013 19:46 #12 :: Louhikäärme
Anime

Aemilia kirjoitti: Maailmallahan noita on kasa. Internettini antaa ymmärtää että Suomessa vaihtoehtoina ovat Crunchyroll ja Netflix. Molemmissa taitaa olla ilmaiset kokeiluajat alussa. Crunchyroll on ~5 ja Netflix ~8 euroa kuu.

Onko joku oikeasti käyttänyt/halukas testaamaan?


Crunchyrollissa ei itse asiassa tarvitse edes luoda käyttäjätiliä katsellakseen videoita, eikä siinä siis ole mitään kokeiluaikarajaa. Ilmaisissa videoissa tosin on mainoskatkoja varsin tiheään tahtiin, ja sarjojen uusimmat jaksot näkyvät jonkin aikaa (näköjään viikon) vain maksaville katsojille ennen kuin tulevat yleisesti näkyville.

Joitakin sarjoja ei voi katsella ollenkaan Suomesta käsin.

 • max hahmo
 • max
  Kapteeni
  Tasolla 46
  88.50

16.12.2013 21:30 #13 :: max
Anime
Crunchyrollia olen lähinnä käyttänyt, jatkan varmaan mahdollisuuksien mukaan samalla linjalla. DVD:eihin en viitsi sijoittaa ennen kuin on vielä parempi näkemys siitä mitä haluan katsoa..

Bleachia ja Fullmetal Alchemistia olenkin miettinyt seuraavaksi. En tiennytkään että Brotherhood on korvaava versio, luulin sitä jatko-osaksi, hyvä etten ole sitä vanhaa sitten alkanut katsomaan. Hunter x Hunter vaikuttaa myös kiinnostavalta.

"Shounen" genre, mihin nuo kaikki kuuluu, taitaa tosiaan olla se mikä kiinnostaa. Avatar: Airbender (amerikkalainen piirretty) on kuitenkin se mikä sai itseni harkitsemaan animeakin uudestaan. Jotain hyviä "slice of lifeja" (5 Centimeters per Second ym.) olen nyt myös katsellut, mutta kyllä nuo sarjat on toiminut parhaiten että sopivasti toimintaa (ei kuitenkaan mitään suolenpätkiä tai muita ällöstelyjä..), seikkailua ja huumoria.
Muokannut 16.12.2013 21:32 max

 • Moonlord hahmo Kirjoittaja
 • Moonlord
  Varakreivi
  Tasolla 54
  20.89

16.12.2013 22:54 #14 :: Moonlord
Anime
Viime aikoina katsottuja anime-sarjoja...

High School DxD New (2013)
Toinen kausi, joka ei kylläkään pääse ekan tasolle. Uusia hahmoja tulee mukaan, mm. pari enkeliä ja sitten paljon näitä voimakkaampia tyyppejä. Ei nyt vetänyt oikein mukaansa mutta menee ihan perussarjana. (6/10)

Fantasista Doll (2013)
Taas Fate/Stay Night kopio. Eli juonena tyttö joka saa käsiinsä kortteja, joiden avulla saa summonoitua taikatyttöjä ja jotka sitten taistlevat puolestasi toisia tiimejä vastaan. Aivan ok perusasetelma, mutta se ei toiminut kovin hyvin. Taistelut eivät olleet mitenkään jännittäviä. Kovan taktikoinnin sijaan saatiin välillä hyvinkin pöhköjä taisteluita. Sarja kertoikin enemmän päähenkilön ystävyydestä taikatyttöihinsä ja toisiin pelaajiin. (4/10)

Kotoura-san (2013)
Tyttö (Kotoura) joka osaa lukea muiden ajatuksia ja on pienestä pitäen kärsinyt siitä. Aiheuttaen ajattelemattomilla lipsahduksiillaan mm. vanhempiensa eron ja näiden vihamielisyyden, sekä koulukavereiden kaikkoamisen. Kotoura tutustuu sitten pervoon poikaan joka ei muiden tapaan välitäkkään siitä että hänen ajatuksiaan luetaan vaan päinvastoin kiusaa Kotouraa ajattelemassa aina kaikkea pervoa. Uudesta koulusta löytyy myös esp-klubi jotka ovat innoissaan saadessaan aidon kyvyn tutkittavakseen. Mielenkiinen sarja. Harvemmin on kiinnitetty huomiota supervoimien huonoihin vaikutuksiin ja oli kiva seurata kun hylätty tyttö alkaa rakentamaan elämäänsä uudelleen uusien kaveriensa tukemana. Samalla ratkotaan mysteereitä ja romanssinpoikastakin löytyy. (7/10)

Kami-sama no Inai Nichiyoubi "Sunday without God" (2013)
Sarja alkaa hienosti. Mielenkiintoinen, mysteerinen tarina maailmasta jonka jumala on hylännyt. Ihmiset eivät kuole enää normaalisti, mutta toisaalta uusia lapsiakaan ei enää synny. Pääosan tyttö on puoliksi ihminen, puoliksi haudankaivaja (enkeleihin verrattava hahmo, joka pitää huolen siitä että kuolleet saavat levon zombieleimisen sijaan). Ilmeisesti pitkä tarina on yritetty mahduttaa lyhyeen sarjaan ja tämä onkin melko epätasainen. Aina muutaman jakson jälkeen tarina muuttuu vähän eri tyyliseksi kun alun kotikylästä ja road-movie tyylistä siirrytään mm. kuolleiden kaupunkiin ja vankilan tapaiseen kouluun. Hyvin kauniisti animoitu. (7/10)

Ro-Kyu-Bu! SS (2013)
Ala-astelaisten koripallotyttöjen pelailut jatkuvat toisella kaudella. Ihan perussarja tämäkin, jatkaa entisellä linjalla mutta aivan samaa jännitettä ei saada kuin ekalla kaudella. (6/10)

Fate/Kaleid Liner Prisma Illya (2013)
Fate/Stay Nightin rinnakkaismaailmaversio tai jotain sinne päin, ei kuitenkaan yhteensopiva aiempien tarinoiden kanssa. Pääosassa Illya ja muita tuttuja hahmoja aiemmista ja joitain uusia, mutta erilaisina versioina. Tässä Illya on normaali tyttö joka elää Shiroun ja parin muun kanssa samassa kämpässä ja pääsee yllättäen taikatytöksi Riniltä karanneen taikasauvan takia. Alkaa sitten kamppailemaan saadakseen kortteja itselleen (vanhat tutut servantit, nekin vähän erilaisina versioina). Plussaa se että rasittava Shirou oli tässä ihan taka-alalla, vaikka toisaalta tässä hänen hahmonsa oli erilainen, jota olisi voinut kestääkin paremmin. Toimintaa riitti ja vähän draamaakin, mutta melko kepeällä otteella. Ei aivan niin paska kuin mitä pelkäsin, taisi olla kutosjakso joka oli saatu oikein jännittäväksi (Uusi Saber...) (6/10)

Love Lab (2013)
Tyttöporukka joka opettelee vastakkaisen sukupuolen iskemistä johtajanaan tyttö jota luulevat kokeneeksi sillä saralla, mutta joka on aivan yhtä kokematon kuin muutkin. Vähän tylsänpuoleinen, ei tässä saatu aiheesta irti juuri mitään. Mainasin jo lopettaa katsominen pariin kertaan mutta sitten tuli aina vähän parempi jakso vastaan ja jäin odottamaan että josko taso nousisi, turhaan tosin. Huumori ei kunnolla pelannut, eikä sitä romantiikkaanaan saatu kunnolla mukaan. (4-5/10)

 • Moonlord hahmo Kirjoittaja
 • Moonlord
  Varakreivi
  Tasolla 54
  20.89

22.12.2013 13:06 #15 :: Moonlord
Anime
Nyt olen katsomassa Rozen Maidenin uutta versiota. Tuntuu mielenkiintoisemmalta kuin ne vanhemmat sarjat. Kauniisti animoitu, tunnelmallinen ja romanssinpoikastakin luvassa. Ihastuin loppumusaan ja piti nopsaan laittaa teillekin kuunneltavaksi.

Muokkaus: Poistin linkin koska youtube oli poistanut videon tekijänoikeuksiin perustuen... On se kummaa kun ei ilmainen mainonta kelpaa.
Muokannut 29.05.2014 20:02 Moonlord

23.12.2013 20:27 #16 :: Fantasyfan
Anime
Siitä on jo kuukausia kun viimeksi katsoin From the New World , mutta tuo tarina pyörii vieläkin mielessä. Samalla tavalla mitä hyvä kirja. Tarina kietoutuu tytön kasvukertomuksen ympärille ja onnistui ainakin paikoitellen yllättämään. Dystopiaa, ei söpöstelyä.

Syksyllä katsoin myös Eureka 7 :n. Tämän tyyli ja esittelyteksti eivät aluksi innostaneet lainkaan. Oli kuitenkin saanut niin hyviä arvosanoja, että oli pakko yrittää. Mechoja on nähty jo ihan tarpeeksi, mutta sarja onnistui yllättämään posiitivisesti. Kasvutarina tämäkin.

Yleensä inhoan kaikenlaista söpöstelyä, mutta GoSick oli sekin saanut hyvät arvostelut niin aloitin tämänkin sen motivoimana. Positiivinen yllätys tämäkin. Ärsyttävyyksiä ja outouksia oli toki, mutta kokonaisuutena positiivinen kokemus. Outo tyttönero ja japanilainen oppilas.

Attack of the Titan ei sekään aluksi kiinnostanut teemansa ja visuaalisen tyylinsä vuoksi, mutta tarinankerronta oli niin intensiivistä että se vei mukanaan. Ihmisiä syövät jättiläiset on isoja ja ahdistavia, mutta niistä saa myös aika loputtomasti jännitystä. Loppu on vielä katsomatta kun päätin katsoa lopun yhteen soittoon. En odota pettymystä.

Max - jos etsit katsottavaa niin kannattaa mennä tuonne Animedb.net sivustolle ja katsoa itseään miellittyvä genre/tagi ja sitten aloittaa katsominen niistä sarjoista jotka ovat saaneet genren sisällä parhaat arvosanat.

23.12.2013 23:06 #17 :: FreakyMike
Anime
Attack on Titan oli myös minun mielestäni tosi koukuttava ja ensimmäinen kausi loppui valitettavasti niin jännään kohtaan ettei millään malttaisi odottaa jatkoa.

Sen lisäksi olen katsonut viime aikoina myös Oreimon kakkoskauden, mistä tykkäsin lähes yhtä paljon kuin ekastakin kaudesta ja Servant x Service nimisen toimistomaailmaan sijoittuvan huumorisarjan, mistä jäi lopulta vähän tylsä jälkivaikutelma. Kunhan pahimmat tilaustyökiireet loppuvat parin viikon päästä, niin on toivottavasti taas enemmän aikaa myös animen katseluun.
Heh.. Olen listannut kevät-talven ajanvietteeksi jo melkein 40 erilaista 12-24 jakson sarjaa ja muutamia leffojakin.. Tästäkin threadista on löytynyt välillä tosi kiinnostavan oloisia sarjoja.
Muokannut 23.12.2013 23:19 FreakyMike

11.01.2014 17:52 #18 :: Louhikäärme
Anime
KILL la KILL
Talven hypetetyin anime on vaikea pala kuvailtavaksi. Kill la Kill on jotain sellaista, joka täytyisi nähdä omin silmin. Kyseessä siis Trigger-animaatiostudion ensimmäinen tuotos, jonka tekijöitä on aiemmin ollut mukana mm. sellaisissa pikkuprojekteissa kuin Evangelion-leffat ja Tengen Toppa Gurren Lagann.

Oleellisimmat jutut tiivistettynä:
 • Taistelevia koulutyttöjä. Suuruudenhulluja toimintakohtauksia. Jättimäisen saksen puolikas miekkana. Elävä ja pervo ja verta imevä koulupuku (!), joka antaa pukijalleen supervoimat.
 • KLK räjäyttää tajuntasi atomipommin voimalla. Tyylillisiä ja taiteellisia vapauksia otetaan niin isolla kädellä, että niillä täyttäisi nykytaiteen museon. Joka toinen ruudulle vyöryvä älyvapaa kohtaus saa pohtimaan millaisia mömmöjä käsikirjoittajat ovat oikein vetäneet.
 • Yksittäisessä jaksossa on enemmän munaa ja asennetta kuin keskinkertaisen toiminta-animen koko tuotantokaudessa. Sanat epic, badass ja hardcore ovat olemassa vain tätä sarjaa varten. Kun Chuck Norris näki KLK:n, hän vuodatti miehisiä kyyneleitä.
Tykännyt: Moonlord

12.01.2014 14:28 #19 :: Aemilia
Anime
En usko että jaksaisin Kill la Killiä ellei lisäksi yhtenäinen juoni pysyisi kasassa. Mukaansatempaava kyllä ekasta jaksosta alkaen, ja nihilistinen maailma on värikäs.

Osa jengiä ei anna sarjalle mahdollisuuttakaan koska suuri osa hahmoista juoksee puolialastomana enimmän osan aikaa. Fanservice on fiksusti toteutettu (osana fantasiamaailmaa, juonen ja henkilöiden kehitystä), mutta se on silti olemassa.

12.01.2014 17:22 #20 :: Gespenst
Anime
Shingeki no kyojin pitäisi katsoa, samoin Kill la Kill, jälkimmäinen kun se on samoilta tuottajilta kuin Gurren Lagann.
En ees tajunnut et tääl Risingissä on keskustelu animesta,vaikka tälläinen pikku-otaku olenkin :3

Valvojat: RaccoonRasimus