Uusimmat keskustelut
Lukusali
kesäkuu 14, 01:48
6 viestiä | kyty
Satama
kesäkuu 13, 21:56
3 viestiä | Echramath
Lukupiiri
kesäkuu 13, 12:48
108 viestiä | Eija

Atorox-palkinto jaetaan Virtuaali-Finnconissa

  • Darkki hahmo Kirjoittaja
  • Darkki
    Arkkivelho
    Tasolla 79
    78.43

09.06.2020 22:13 #1 :: Darkki
Atorox-palkinto jaetaan Virtuaali-Finnconissa
Vuoden parhaan scifi- tai fantasianovellin Atorox-palkinto jaetaan Virtuaali-Finnconissa 10.-12.7.2020. Palkinto jaetaan todennäköisesti lauantaina 11.7., mutta aika varmistuu lähempänä tapahtumaa. Palkinnon jakaa Turun Science Fiction Seura (TSFS).

Aiemmin ilmoitettiin, että Atorox-palkinto jaettaisiin syksyllä omassa pienessä tilaisuudessaan. Finncon kuitenkin kutsui TSFS:n mukaan osaksi Virtuaali-Finnconin ohjelma, ja TSFS otti kutsun vastaan.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Atorox jaetaan virtuaalisesti. Kymmenelle parhaiten sijoittuneelle kirjoittajalle ilmoitetaan sijoittumisestaan etukäteen. Palkinnonjako kuvataan etukäteen ja lähetetään osana Virtuaali-Finnconin ohjelmaa.

Atorox jaetaan aina edellisen kalenterivuoden parhaalle kotimaiselle tieteis- tai fantasianovellille. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Ehdokaslista kootaan esiraadin ja fandomin antamien äänien perusteella. Palkinto on jaettu vuodesta 1983 lähtien ja se on saanut nimensä Aarne “Outsider” Haapakosken Atorox-robottihahmon mukaan.

Atorox-pää uudistuu

Atorox-pään on pitkään valmistanut keraamikko Outi Kurkijärvi, mutta hänen jäätyään eläkkeelle TSFS on etsinyt uuden Atorox-päiden valmistajan. Uusi keraamiikko Carola Gunell kunnioittaa aiempia Atorox-malleja, mutta tuo mukaan oman ilmeensä.

Uusi Atorox-patsas ei ehdi valmistua Virtuaali-Finnconiin mennessä, joten se julkistetaan seremoniallisesti Finnconissa 2021. Samassa tilaisuudessa jaetaan siis sekä tämän että ensi vuoden palkintopatsaat. Ennen palkintopatsaansa vastaanottamista tämän vuoden voittaja saa merkitsi voitostaan kunniakirjan, joka postitetaan hänelle.

Myös Nova jaetaan samaan aikaan

Atoroxin kanssa perinteisesti samassa tilaisuudessa jaettavan Nova-kirjoituskilpailun tulokset julkistetaan niin ikään Virtuaali-Finnconissa. Nova on Turun Science Fiction Seuran, Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetin ja Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien yhteinen palautteellinen kirjoituskilpailu.

Lisätietoja

Anna Mattila / Atorox-vastaava
atorox2020@tsfs.fi
Muokannut 09.06.2020 22:15 Darkki