Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Aloittelijan kirja-arvostelut ja chattihuoneet.

  • Aurelia hahmo
Aurelia
Ratsumestari
Taso: 25
  • Viestejä: 136
Aurelia loi aiheen: Aloittelijan kirja-arvostelut ja chattihuoneet.
05.03.2014 10:10 #1

Hei ylläpito. Olen aika uusi Risingin jäsen ja kysyisin tällaisia kenties vähän tyhmiä kysymyksiä. Saako Risingissä arvostella minkä kirjan vaan ja laittaa arvostelun näkyviin? Myös sellaisia mitkä eivät ole fantasiaa. Ja millä tavalla kirja pitäisi arvostella? Onko siinä jotain yleisiä sääntöjä vai saako arvostella miten haluaa? Entäpä sitten, onko mahdollista, että Risingiin voisi rakentaa sellaisia suorachattihuoneita, joissa voisi keskustella toisten jäsenten kanssa "suoraan"? En tiedä onko tämä chattihuone oikea ilmaus tälle, mutta tarkoitan sellaisia chattihuoneita kuin esimerkiksi suomi24 on.


"Anteeksi saat aina. Ei kai ole sulle sen helpompaa..."

  • Hiistu hahmo
Hiistu
Varjovelho
Taso: 60
  • Viestejä: 3085
Hiistu vastasi aiheeseen: Aloittelijan kirja-arvostelut ja chattihuoneet.
05.03.2014 11:04 #2

Hei! Tässä vastausta kirja-arvosteluista ja kysy ihmeessä lisää, jos jokin juttu jää hämäräksi:

Aurelia kirjoitti: Saako Risingissä arvostella minkä kirjan vaan ja laittaa arvostelun näkyviin? Myös sellaisia mitkä eivät ole fantasiaa. Ja millä tavalla kirja pitäisi arvostella? Onko siinä jotain yleisiä sääntöjä vai saako arvostella miten haluaa?


Risingin Kirjasto-kirjatietokantaan voivat tosiaan kaikki käyttäjät kirjoittaa arvosteluja ihan kaikista tietokannasta löytyvistä kirjoista. :smile: Genreltään tietokannan kirjat ovat pääosin fantasiaa, scifiä ja kauhua. Arvostelun pääsee lisäämään kunkin kirjan omalta sivulta, kun on ensin antanut kirjalle arvosanan (eli niitä "tähtiä" tai tyhjä arvosana).

Mikäli arvostelu sisältää juonipaljastuksia kirjan tarinasta, tulee se kohta raksia siitä "arvostelulomakkeesta". Mitään muita erityisiä ohjeita ei arvostelujen sisällöstä ole, kukin arvostelee omalla tyylillään. Mitä kirjasta tykkäsi ja miksi... Tietenkin kannattaa noudattaa sen verran asiallista linjaa, ettei mitään ruokottomuuksia kirjoita.

Arvostelunsa ja muitakin kirjoihin liittyviä ajatuksiaan kannattaa lähettää myös foorumille, Lukusaliin, niin että kirjoista voi syntyä myös keskustelua. Täällä on linkkilista jo olemassa olevista kirjailijakeskusteluista: Linkki. Jollei kirjailijaa ole listassa, kannattaa hänen kirjoilleen perustaa uusi keskusteluketju Lukusaliin.

Foorumille voi kirjoittaa arvioita myös kaikista muista kirjoista genreen katsomatta esim. Lukusalin "Mitä olet viimeksi lukenut" -ketjuun ( Linkki ). Tietenkin jos kyseessä on joku sellainen kirjailija, jonka tuotantoa arvelee muidenkin lukeneen (vaikkei siis olisikaan fantasiaa/scifiä/kauhua), voi jälleen perustaa oman keskustelun.

Sitten ovat erikseen nuo Artikkeleissa näkyvät toimitetut kirja-arvostelut. Niiden toimituksesta vastaa ylläpidon Dyn , joten laita vaikka yksityisviestiä hänelle, mikäli niistä on kysyttävää.


Viimeksi muokattu: 05.03.2014 11:06 : Hiistu.

Paikalla 2 jäsentä ja 52 vierailijaa
Andromeda, sterle
Uusin jäsen: Susa Leppänen
Jäseniä yhteensä: 8664