Ihmeen tuntua: Näkökulmia lasten ja nuorten fantasiakirjallisuuteen
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Ihmeen tuntua: Näkökulmia lasten ja nuorten fantasiakirjallisuuteen

Ismo Loivamaa, Anne Leinonen
Julkaistu: toukokuu 4, 2006 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: kotimainen

Toimittaneet Ismo Loivamaa ja Anne Leinonen.

Sisällys:

 • Anne Leinonen ja Ismo Loivamaa: Esipuhe
 • Vesa Sisättö: Fantasia ja fantasiakirjallisuus
 • Anne Leinonen: Fantasian taikamaailma
 • Sari Peltoniemi: Minun lohikäärmeeni: Kirjoittaja fantasian äärellä.
 • Jukka Halme: Esilukijan näkemyksiä ja kokemuksia: Kustantamon lukijan näkökulma
 • Sini Neuvonen: Fantasiaa kirjastossa
 • Pasi Jääskeläinen: Komeron kautta toisaalle
 • Boris Hurtta: Sata vuotta pohjoista fantasiaa
 • Liisa Rantalaiho: Kaikenikäisille keskenkasvuisille: Fantasia Leena Krohnin lasten- ja nuortenkirjoissa
 • Maria Ihonen ja Markku Ihonen: Pohdintoja fantasiakirjallisuudesta ja kristinuskosta
 • Irma Hirsjärvi: Fantastisten lajityyppien ongelmia
 • Anne Leinonen: Fantasian harrastaminen Suomessa
 • Fantasiakirjoja, henkilöt ja hakemisto, teoshakemisto

Yleistajuinen ja laaja johdantoteos fantasian maailmaan on ilmestynyt!

Fantasia on viime vuosien vahvimpoia suuntauksia kirjallisuudessa. Rowlingin Harry Potter ja Tolkienin Taru sormusten herrasta ovat tehneet fantasiakirjallisuuden tutuksi kaikenikäisille. Roolipelit, tietokonepelit ja fantasiakirjoista tehdyt elokuvat ovat kasvattaneet fantasian suosiota entisestään: fantasiakirjoja suomennetaan vuosittain kymmeniä ja vanhoista klassikoista otetaan kaivattuja uusintapainoksia. Ihmeen tuntua –artikkelikokoelma toimii johdatuksena fantasiakirjallisuuden maailmaan.

Ihmeen tuntua kertoo, mitä fantasiakirjallisuudelle kuuluu Suomessa juuri nyt. Artikkeleissa pohditaan mm. Harry Potter -kirjojen suhdetta kristinuskoon, fantasian asemaa kotimaisessa kirjallisuuskentässä ja kustantamoiden valintaprosesseja. Samalla kirjassa myös muistutetaan, että fantasian harrastamisella ja kirjoittamisella on Suomessa pitkät perinteet.

Ihmeen tuntua on ensimmäinen näin laajamuotoinen fantasiakirjallisuuden johdantoteos Suomessa. Kotimaiset alan harrastajat ja asiantuntijat nostavat esille näkemyksiään ja kokemuksiaan fantasiakirjallisuudesta niin kirjailijoina, kriitikoina, tutkijoina kuin lukijoinakin. Teoksessa on myös runsas kaunokirjallisuusvalikoima, luettelo tietokirjoista sekä tietoa alan lehdistä ja harrastamismahdollisuuksista.

muokattu 25.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hobitti: Odottamaton matka. Kuvitettu opasHobitti: Smaugin autioittama maa. Kuvitettu opasHobitti Tolkienin silminHarry Potter: Suuri hahmokirjaEragon: Lohikäärmeratsastajan opas

Kirja-arvioita (2)

StaCa avatar
Kirjoittanut
4.0
Kokoelma esittää määritelmiä siitä, mitä oikeastaan on fantasia ja millaisiin lajityyppeihin se sitten jakautuu. Näkökulmia on niin kirjoittajien kuin kustantamojen puolelta, ja näin seitsemän vuotta myöhemmin oli mielenkiintoista lukea, mihin suuntaan nuorten fantasiakirjallisuuden ennustettiin liikahtelevan. Helppoa ei ennustaminen näköjään ollut, paranormaali romantiikka puuttuu mietinnöistä täysin. Luin kiinnostuneena, vaikken ihan ymmärtänytkään Boris Hurtan Sata ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
Mielenkiintoinen kirja fantasiakirjallisuudesta kirjallisuustieteessä ja kirjallisuudenlajina. Suosittelen kaikille fantasian ystäville. Ihmeen tuntu on hyvä ja mielenkiintoinen, mutta ei silti voita kirjoja "Fantasian monet maailmat", "Totutun tuolla puolen" ja "Velhot, örkit ja sankarit". Kirjan ehkä antoisin artikkeli oli Liisa Rantalaihon artikkeli Leena Krohnista tai sitten Jukka Halmeen artikkeli kustantamopuolen asioista fantasian suhteen. Hyvä kirja joka erittelee mainiosti fantasian, scifin, spekulatiivisen fiktion, maagisen realismin ja muut kirjallisuuden lajit. Arvosana: 8.
Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455