Auringon kehrä

Carita Forsgren
Julkaistu: 2010 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: historiapaleofiktio
Avainsanat: antiikin mytologia, kotimainen, mytologia, uskonto

Sidottu, kansipaperi.

Häikäisevä tarina Kemetin hallitsijasta ja pohjoisen näkijäheimon tyttärestä herättää eloon faraoiden Egyptin ja pronssikautisen Suomen.

Pohjoisen näkijäheimon tytär Päivänkehrä kaapataan lapsena orjapiiaksi got-kansan maille. Tie vie monien vaiheiden kautta kauas Kemetin maahan, nykyiseen Egyptiin. Maan hallitsijaksi on noussut itsevaltiaan isän ja juonittelevan äidin varjossa varttunut epävarma Akhenat’n eli Akhanjati, jolla on suuria teorioita jumaluudesta mutta kehno kosketus valtakuntansa arkeen. Hän on päättänyt kääntää maan suunnan kertaheitolla: pääkaupunki siirretään autiomaahan, ja lukuisia jumalia palvovan kansan on otettava jumalakseen aurinko.

Päivänkehrä on vuosia kestäneen matkansa aikana lakannut uskomasta näkemisen lahjaansa. Mutta eräänä päivänä hän osuu kuninkaallisen kulkueen tielle ja tulee vaistomaisesti pelastaneeksi hallitsijan kohtalokkaalta tapaturmalta. Aurinkoon tähyävän Akhanjatin ja pimeässä pohjoisessa kasvaneen Päivänkehrän kohtaamisella on kauaskantoiset seuraukset koko valtakunnalle.

muokattu 10.03.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sudenkorento (Matkantekijä, #2)VelhojuuriTulisielu (Jääsielu, #2)Kuninkaiden kuolema (Uhtred-sarja, #6)Maan vihat (Vihat, #2)
Paikalla 61 vierailijaa
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325