Kirja-arvio: Uinuvat jättiläiset

Kirjoittanut Eija - 3.5

Kirjan juju on formaatissa. Se on haastattelujen, päiväkirja merkintöjen, uutisartikkelien ja raporttien muotoon kerrottu tarina muinaisen maapallon ulkopuolista perua olevan artefaktin löytymisestä ja hyödyntämisestä valtapolitiikassa. Haastattelijana toimii nimetön henkilö, kylmän laskelmoiva hallituksen salaisen palvelun agentti. Ilman haastattelu muotoista kerrontaa, tarina saattaisi jäädä valjuksi ja hukkua muiden poliittisten trillereiden jalkoihin. Formaatti mahdollistaa tarinankuljetuksen, missä suvantovaiheet puuttuvat ja keskitytään olennaisiin tapahtumiin. Myös huumori tulee esiin haastattelujen osapuolten sanailujen lomassa.

En odottanut kirjalta suuria ja alku ei myöskään erityisesti vetänyt, mutta kiinnostuin kuitenkin matkan varrella ja aidosti halusin tietää lopputuloksen. Valitettavasti kirja on sarjamuotoinen ja tarina jäi tyystin kesken. Toivottavasti seuraaviin osiin kirjailija saa tuotua jotain uutta eikä tarina kulje eteenpäin saman kaavan mukaisesti.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Uinuvat jättiläiset

Sylvain Neuvel Julkaistu: tammikuu 23, 2017
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Juha Ahokas. Sidottu, kansipaperi.

IHMISKUNNAN SUURIN MYSTEERI ALKAA AVAUTUA

Kun 11-vuotias Rose ajaa pyörällään syvään monttuun, maanpinnan alta paljastuu valtava metallinen, valoa hohtava käsi. Seitsemäntoista vuotta myöhemmin tutkijaksi opiskellut Rose kokoaa tiimin, joka löytää lisää metallisia ruumiinosia eri puolilta maailmaa. Osista muodostuu jättiläismäinen patsas, jonka alkuperän ja käyttötarkoituksen Rose ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Saga: Kolmas kirja (Saga, #3)He eivät tiedä mitä tekevätLiktorin miekka (Uuden auringon kirja, #3)Joen jumalaTerveiset Kutturasta
Paikalla 32 vierailijaa
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723