Pimeää ainetta - Blake Crouch5

Kirja-arvio :: Pimeää ainetta

Kirjoittanut Eija

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Tarinassa käytetään Kvanttimekaniikkaa ja Schrödingerin kissa teoreemaa pohjana. Crouchin tarinassa se miten elämme, valinnat mitä teemme vaikuttaa siihen millainen maailma on siellä, missä elämme. Todellisuuksia on ääretön määrä.

Alku oli mukiinmenevä, mutta tieteellinen pohja haihtui tarinan edetessä taivaan tuuliin ja koko juttu alkoi käydä melkoisen epäuskottavaksi. Toisaalta uskottavuus tässä kirjassa tuskin on avainasemassa vaan tarina lieneekin tarkoitettu kevyeksi viihteeksi. ”Vain viihde” kirjoissa ei ole sinänsä mitään vikaa ja sellaisena sitä luinkin vielä sujuvasti eteenpäin. Maailmoissa, joissa sankarimme käy, ei ole mitään omaperäistä. On ydintuhon jälkeistä maailmaa, sairauksien riipimää maailmaa, äärimmäisten sääilmiöiden riepottelemaa maailmaa, futuristista maailmaa, missä elämä on helppoa ja auvoista. Tuntuukin, että kirja on kirjoitettu visuaalinen kuva mielessä, elokuva tai TV-sarja kiikarissa. Loppupuoliskolla alkoi kevyt viihdekin vaihtua rasittavaksi. Hölmöjä teorioita ja sattumia on liikaa, jotta päästään tarinassa haluttuun lopputulokseen ja sitä paitsi miksi kaikista variaatioista näkökulma Jason on se paras jätkä?


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Pimeää ainetta

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kannen kuva: iStockphoto. Sidottu.

\"Nopeakäänteisin, erikoisin trilleri jonka tänä vuonna luet.\" – Mashable.com

Fantastisen kauhistuttava jännitysromaani epäonnistuneesta kvanttifyysikosta, joka elää rinnakkaistodellisuudessa unelmiensa elämää – kohtalokkain seurauksin.

\"Oletko tyytyväinen elämääsi?\" ovat viimeiset sanat, jotka kvanttifyysikko Jason Dessen kuulee, ennen kuin naamioitunut sieppaaja kolkkaa hänet. Kun Jason tulee tajuihinsa, maailma tuntuu nyrjähtäneen sijoiltaan. Enää hän ei ole nukkavieru fysiikan professori, vaan juhlittu nero joka onnistui siinä missä luuseri-Jason epäonnistui.

Paitsi, että pian unelma osoittautuu painajaiseksi. Seuraa kiihkeä pakomatka rinnakkaistodellisuuden syövereihin. Sinne, missä odottaa Jason Dessenin pahin vihollinen.

\"Wayward Pinesin kirjoittajan uutuus on nerokkaaseen scifi-pakkaukseen kääritty trilleri, joka tarjoilee sekä riehakasta viihdettä että syvämietteistä pohdintaa elämän risteyskohdista.\" – Justin Cronin, Ensimmäisen siirtokunnan ja Linnakkeen kirjoittaja