Kirja-arvio: Tappava kärpänen

Kirjoittanut Eija - 2.0

Tappava kärpänen on yksi lukemattomista Nick Carter Killmaster sarjan kirjoista, joita on julkaistu Wikipedian mukaan vuosien 1964 ja 1990 välillä ainakin 261 kappaletta. Kirjoittajina toimii eri kirjailijoita.  Nick Carter on USA:n salaisen palvelun vakooja koodinimeltään Killmaster, agentti numero N3. Hänellä on aina mukanaan kolme nimettyä asetta -  yhdeksänmillinen Luger Wilhelmina, stiletti Hugo ja kaasukranaatti Pierre, jota hän säilyttää haaroissaan.

Nick Carter saa tehtäväkseen ratkoa, kuka levittää tappavaa tartuntaa ympäriinsä. Päästään suuruudenhullun tohtori DNA:n jäljille, joka on kehittänyt geneettisesti muunnellun tsetsekärpäsen. Kärpäsien aivoihin on istutettu rautahiukkasia ja ovat näin ollen ohjattavissa kompassin tavoin kohteeseen kuin ohjus. Normaalin tsetsekärpäsen kantaman taudin laatuakin on muunneltu karmivammaksi ja ennen kaikkea tappavammaksi. Ajojahtia käydään Etelä-Afrikan kaupungeissa Johannesburgissa, Kapkaupungissa ja Krugerin villieläin reservaatissa sekä Namibian Windhoekissa, Walvis Bayssa ja Swakopmundissa.

Kirjan sisältö on mätkimistä, tappamista, seksiä ja täpäriä tilanteita. Muistaakseni en ole aiemmin yhtäkään Nick Carteria lukenut, mutta sisältö nyt oli jo ennalta tiedossa – ei kirjan tyylissä mitään yllättävää ollut. Yhden tällaisen voi lukea elämänsä varrella, mutta enempään tuskin taivun.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 1982. Kirjoittanut Robert E. Vardeman. Suomentanut Tarmo Haarala. Nidottu.

Nerokas mutta mielipuolinen tutkija on luonut kärpäsen, joka käskystä levittää kuolemaa tarttuvien tautien avulla.

Mielipuolen päämääränä on päästä maailman hallitsijaksi. Osoittaakseen valtaansa hän panee Etelä-Afrikan hallituksen jäsenet kärsimään.

Nick Carter saa tehtäväkseen yrittää lopettaa massamurhan. Mutta ehtiikö hän
ajoissa?

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kukaan ei kaipaa sinuaUtopiaMerenpinta nousee The Ghost Network: Aktivoi  (The Ghost Network, #1)Kuvun alla
Paikalla 1 jäsen ja 54 vierailijaa
Jussi
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723