Kirja-arvio: Hiekka

Kirjoittanut Eija - 4.0

Hiekka tempaisi mukaansa välittömästi. Eletään hiekkaerämaassa, missä selviytymisen eteen on tehtävä rankasti töitä. Hiekka tunkeutuu joka paikkaan. Koko maailma on yhtä hiekkaa. Ehkäpä siksi hiekasta käytetään hauskasti eri nimityksiä, riippuen olomuodosta tai mihin hiekka on tunkeutunut.

Hiekkasukeltajat ovat aarteen etsijöitä, jotka etsivät muinoin hiekkaan hautautuneesta kaupungista vanhaa tavaraa. Hiekassa sukeltamisen voi hyvin rinnastaa syvänmeren sukellukseen. Hiekkasukelluksessa on samalla tavalla painevaihtelut ja mm. pintaan nousemisessa on omat sääntönsä. Sukelluksen kuvailussa aistii hyvin klaustrofobisen tunnelman. Maagista tunnelmaa saa taasen aikaiseksi hiekkasukeltajien kyky muovata hiekkaa ajatuksen voimalla.

Tarinan keskiössä on kolme veljestä ja sisko. Myös heidän äitinsä on maisemissa, mutta etääntynyt perheestään. Silloin tällöin ihmisiä lähtee ei-kenenkään maahan toivosta löytää paremmat elinolosuhteet. Sisarparven isä on ollut yksi lähtijöistä, mutta ei ole koskaan palannut. Sisarukset haikailevat myös lähdöstä vaaralliselle matkalle tuntemattomaan.

Kirjaa lukiessani mieleeni tuli kaikuja Mad Maxistä, Villistä lännestä sekä tarunhohtoisesta Atlantiksesta. Jotain viitettä noiden maailmojen tunnelmasta kirjassa on, mutta kuitenkin kirjan maailma on ihan omanlaisensa. Tarinan alkupuolisko oli vetävämpi kuin loppupuoli. Saa nähdä tuleeko kirjalle jatkoa. Mahdollisuudet olisivat, koska asioita jäi vielä avoimiksi.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Hiekka

Hugh Howey Julkaistu: elokuu 2, 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia

Alkuteos ilmestynyt viitenä pienoisromaanina 2013–2014. Suomentanut Einari Aaltonen. Sidottu, kansipaperi.

Howey luo uuden maailman huippumenestyneen Siilon saagan jälkeen

Maailma on hautautunut hiekkaan ja dyynien päällä nuori Palmer haaveilee urasta hiekkasukeltajana, kuten isäkin aikanaan. Kaksitoista vuotta sitten isä lähti sukellukselle, eikä koskaan palannut. Palmer ja hänen sisaruksensa joutuvat kohtaamaan yksin maailman, joka ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeä sydän (Mystic City, #2)Låhtölaskenta (Kepler62, #2)Herran tarhurit (MaddAddam-trilogia, #2)Äänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudestaKuvun alla
Paikalla 26 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384