Kirja-arvio: Taipumaton

Kirjoittanut Eija - 3.0

Taipumaton on aloitusosa avaruussota kirjasarjasta Kadonnut laivasto. Alianssin laivasto on jumissa vihollisen, Syndikin, hallinnoimalla alueella ja tarkoitus olisi päästä kotiin omaan avaruuteen. Ensimmäinen osa kattaa alkutaipaleen pitkästä kotimatkasta, mikä ei suju ilman vastoinkäymisiä. Tarinan pääpaino on sodankäynnissä ja sotastrategioissa. Laivaston kapteenina toimii 100 vuoden syväjäästä herätetty ”Black Jack” Geary. Osa miehistöstä pitää Gearya melkein jumalolentona hänen historiassa tapahtuneen menestyksen vuoksi. Toiset palvoo ja toiset on legendaa vastaan. Gearyn sotastrategiat ovat miltei virheettömiä ja ainoastaan käskyjä tottelemattoman miehistön vuoksi hommat eivät aina suju tarkoitetulla tavalla. Geary tuntuu muutenkin olevan täydellinen persoona. Inhimillinen ja ei kaipaa toimillaan kunniaa eikä mammonaa.

En lue juurikaan tällaisia sotakirjoja enkä pysty vertaamaan laatua muuhun vastaavaan teokseen. Luin kirjaa ihan mielelläni, vaikka tyyli tuntuu liian totiselta makuuni. En usko kuitenkaan lukevani jatkoja, vaikka ikävästi tarina jäi kesken. Aikaa eikä innostusta taida riittää lukemattomiin jatko-osiin ja alasarjoihin, mitä sarjasta on tehty. Taidankin tarkistaa juonenkulun, miten tämä pääsarja (6 kirjaa) päättyy, ihan vaan netistä.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Taipumaton

Jack Campbell Julkaistu: marraskuu 30, 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifisotilasscifi
Avainsanat: avaruusmatkat

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Matti Rosvall. Kannen kuva: IstockPhoto. Sidottu.

YLI VUOSISADAN JATKUNUT maailmojen sota on kääntymässä Allianssin tappioksi. Yllättävä toivo herää, kun Allianssin sata vuotta aikaisemmin sankarillisesti pelastanut John Geary löytyy syväjäädytettynä tuhoutuneen aluksensa pelatuskapselista.

Kun neuvottelut Syndikin kanssa menevät pahasti pieleen, Gearysta tulee laivaston komentaja. Hän pakenee laivastonsa kanssa syvälle ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rengasmaailma (Galaxy Scifi, #1)Äärimmäiseltä rajaltaKuilukaupunki (Ilmestysten avaruus, #2)JäänpuskijatAvaruuden portti
Paikalla 1 jäsen ja 40 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376