Kirja-arvio: Paholaisen päivä

Kirjoittanut Eija - 4.0

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Halloweenin aikaan lokakuun lopulle. Endlandsin talolliset eivät vietä perinteistä Halloweenia kuten muualla kylillä on tapana vaan siellä vietetään vuosittaista Paholaisen päivää. Paholainen, vanha Kehno, houkutellaan silloin alas nummelta laaksoon ja tehdään erinäisiä rituaaleja Paholaisen karkotukseen ja poissa pysymiseen. Goottilaiseksi kertomuksen tekee vanha miljöö, monen sukupolven ajan Pentecostien pitämä ränsistyvä lammastila, alueen metsät ja nummet sekä yliluonnolliseen vivahtava ilmapiiri. Kirja on myös sukutarina.

Eri aikojen menneisyyttä ja nykyisyyttä kerrotaan limittäin ja lomittain niin sujuvasti, ettei sitä edes lähes huomaa vaan aivot automaattisesti tajuaa missä mennään. Elämän kovuutta ja yhteisön ja perheen elämää kuvataan niin, että sen karu tunnelma on aistittavissa muutenkin kuin näköhermojen kautta. Jännitys tiivistyy vääjäämättä tarinan edetessä. Kauhuntunne on osittain piilossa taustalla olevaa, painostavaa.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Paholaisen päivä

Andrew Michael Hurley Julkaistu: toukokuu 25, 2018
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhugoottilainen kauhu

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Kannen kuva: iStock / Sebastian Knight. Sidottu, kansipaperi.

"Kaikki laaksosta kertovat tarinat alkavat paholaisesta."

Joka vuosi John Pentecost palaa juurilleen syrjäiseen kylään Luoteis-Englannin nummille. Laaksossa asiat pysyvät muuttumattomina vuodesta toiseen, mutta tänä vuonna on toisin. Johnin isoisä – kyläläisille Ukko – on kuollut ja John tuo hautajaisiin myös tuoreen vaimonsa, ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

KauhutarinoitaKootut kertomuksetRakkauden ja kuoleman laulujaDraculaLinna on aina ollut kotimme
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
Darkki, Fievre
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873