Anne Salminen
Tero Niemi (s. 1974) ja Anne Salminen (s. 1976) voittivat Nimbus-kertomuksillaan Portti-lehden novellikilpailun ensimmäisen ja jaetun toisen sijan vuonna 2002. Vuonna 2004 ilmestynyt romaanimuotoinen tarinakokoelma Nimbus ja tähdet on heidän esikoisteoksensa. Nuoren tytön näköinen Nimbus lambda kulkee Unicornis-laivallaan loputonta matkaansa avaruuden halki. Kun aika ja elämä venyvät lähes päättymättömiksi, esiin kuoriutuvat ihmisyyden peruskysymykset: Kuka minä olen? Kuka sinä olet? Minne olemme matkalla? Teos oli ehdokkaana Helsingin sanomien kirjallisuuspalkinnon sekä Tähtivaeltaja-palkinnon saajaksi.
Niemi ja Salminen voittivat vuoden 2005 Atorox-palkinnon kirjassa ilmestyneellä novellillaan ”Matka Reformaan”. Vuonna 2003 suomalainen scifi-fandom oli palkinnut heidät Atorox-palkinnolla novellista ”Äärettömän taivaan valot” (Portti 1/2003). Nimbus-novelli ”Eräitä kevätpäiviä, eli Taivaallisen laatikon tapaus” (Usvazine 2/05) oli Atorox-palkintoehdokkaana 2006 ja sijoittui kolmanneksi.