Ennen Aatamia
Alkuteos ilmestynyt 1906.
1. laitos: Suomentanut Kaapo Murros. Vihtori Kosonen, 1908. Kuvituksena kahdeksan Charles Livingston Bullin painokuvaa.
2. laitos: Kustannus Oy Alfa, 1920.
3. laitos: Suomentanut A. I. Relander. Viiden markan sarja 16. Suomi, 1927.
E-kirja Project Gutenberg: https://www.gutenberg.org/ebooks/56329
”Nämä ovat meidän esivanhempamme ja heidän historiansa on meidän historiatamme. Muistakaa, että yhtä varmasti kuin me kerran olemme lipuneet alas puista ja alkaneet kulkea pystysuorassa, aivan yhtä varmasti me paljon aikaisemmin olemme ryömineet ylös merestä ja kokeneet ensimmäiset kohtalomme maalla.”
(Lainaus sisäpuolen otsikkosivulta, vuoden 1908 suomennos.)
Käyttäjät lukeneet myös
Jack London
Jack London (John Griffith London, 1876–1916) oli suosittu yhdysvaltalainen kirjailija, joka käytti usein aiheenaan Alaskan erämaata.
Köyhissä oloissa varttunut London oli kirjailijana itseoppinut. Nuoruudessaan hän toimi muun muassa sanomalehtipoikana ja satamajätkänä. Kulkurinuoruuden jälkeen London lähti Alaskan Klondikeen kultaryntäyksen aikoihin.
Londonin tunnetuimpia romaaneja on Erämaa kutsuu (1903), joka kertoo Klondiken kultaryntäyksen aikana vetotehtäviin ryöstetystä koirasta. Menestyttyään kirjailijana hän asettui Kaliforniaan ja purjehti Tyynellämerellä. London kuoli melko nuorena, mutta ehti silti julkaista viitisenkymmentä kirjaa.