Saavutuksia
Hyllyni tapahtumia
Kirjana ja tarinana ei minusta aivan vedä vertoja kahdelle tornille. Tässä teoksessa on vahvasti läsnä menetys ja suru, eniten loppuvaiheessa. Lisäksi puolessa kuudetta kirjaa ei tapahdu mitään, vaikka olisi ehkä ollut parempi jos hra Tolkien ei olisi yrittänyt saada siihen toimintaa"Konnun puhdistuksella." Kuitenkin kaiken kaikkiaan erinomainen teos kaikkine synkistelyineenkin ja edelleen klassikkojen klassikko korkean fantasian piirissä. Tämä täytyy kaikkien lukea, on vain pakko.
Mielestäni tämä kirja on koko sarjan paras, sillä tässä käsitellään, enemmän kuin muissa osissa, henkilöiden omia tunteita ja toiveita. Tässä ei koko ajan räiskitä tainnutustaikoja sinne sun tänne. Ja uusi suojautumiawn opettaja on mitä parhain pahis;)
Minusta soturikissat ovat hyvä sarja 9-13 vuotisilla, muttei yhtään sen vanhemmille. Kirjja on loppujen lopuksi lapsellinen, mutta kuitenkin hyvää ajanvietettä. Tämä kirja on...se nyt vain on...
Potterit ovat lempisarjani, olivat jo ennen tätä kirjaa mutta aiai millaisen mestariteoksen on Rowling tehnyt. Huumoria on vähemmän ja synkistelyä enemmän kuin aikaisemmissa osissa mutta ei se vie poi hyvää kirjoitustapaa. Kun olin lukenut tämän viimeisen kirjan, oli pakko heti ottaa viisasten kivi käteen ja lukea uudestaan. Koko sarja. Nyt olen lukenut sarjan 7 kertaa eikä siihen koskaan kyllästy. Ensin luin sarjan kahdessa kuukaudessa, sitten kuukaudessa. Nykyään luen sen kahdrssa viikossa. Voi että mikä kirja!!!
Tämä on loistavan nuorten fantasiasarjan ensimmäinen LOISTAVA osa. Rowling on kylvänyt kaikkialle huumoria jonka jaana kapari on saanut hyvin suomennettua. Kun minulle ensin suositeltiin"Pottereita" en uskonut että voisi olla olemassa näin hyviä kirjoja.
Perillinen on täydellinen lopetus samannimiselle kirjasarjalle. Nyt mukana on sekä taistelukohtauksia että romantiikkaa ja syvällisyyttä. Tuo galbatoriksin kukistaminen on aika kliseinen, pistetään tyyppi katumaan, mutta nyt kun mukana on entistä enemmän hyviä hahmoja, kirja on mielestäni tosiaan arvoisensa lopetus huipulle sarjalle.
En henkilökohtaisesti pitänyt tästä kirjasta yhtä paljon kuin edellisistä osista, vaikka teos sisältäkin enemmän yllättävyyttä ja toimintaa. Mielestäni itse-asiassa juuri toiminta pilaa kokonaisuuden. Kirjassa ei asetuta hetkeksikäön aloilleen ja kuvata tilannetta syvällisesti, vaan hypätään toimintakohtauksesta toiseen. Suosittelen jos pidät toiminnallisuudesta.
Yksinkertaisesti:
Aivan täydellinen kirja!!!
Juoni on hyvä, hahmot edelleen hyviä(paitsi tietysti äärimmäisen lattea eragon)ja itseäni erityisesti viehätti se, miten kirjassa kuvataan kuinka poika oppii asioita ja kasvaa ja muovautuu sekä henkisesti että fyysisesti. Kirja voi olla pitkästyttävä jos pidät räjähdyksistä, ammuskelusta ja henkeäsalpaavasta toiminnasta, mutta itse pidän paljon kirjoista jotka kuvaavat henkilöiden tavallista elämää. Ovathan he kuitenkin vain ihmisiä(sekä haltijoita, kääpiöitä ja urgaleita).
Kirja, olkoonkin hieman lapsellisesti suunniteltu, oli mielestäni mitä hienoin lukukokemus. Pisteitä ansaitsevat ainakin loistavat henkilöhahmot(olkoonkin eragon hiukan lattea ja läpinäkyvä hahmo) erityisesti brom ja maailma joka oli aivan perinteistä fantasiaa(tolkienia) Hiukan itseäni ärsytti se, että kirjan alkuosan juoni ei poikkea oikeastaan millään tavalla tähtien sodasta. Poika asuu maatilalla enonsa kanssa kunnes sinne lähetetään möhkylä joka antaa viestiä prinsessalta. Poika tapaa obiwanin...korjaan siis opettajan ja he lähtevät matkaan.
Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä kirja.