Kamala luonto

  • Darkki hahmo Kirjoittaja
  • Darkki
    Arkkivelho
    Tasolla 80
    85.02

05.04.2021 13:40 #1 :: Darkki
Kamala luonto
Kamala luonto  -sarjan eläimet eksyivät myös Risingin kirjatietokantaan. Hämmennys oli suurta, että mitä ne täällä tekevät, mutta ilmeisesti kettu oli johdattanut heidät harhapoluille.

Itselleni Kamala luonto -sarjakuvat ovat parasta strippisarjakuvaa, mitä tällä hetkellä on luettavissa. Normaalisti en hirveästi sarjakuvia ylipäänsä lue muuta kuin lehdistä, mutta nämä veijarit ovat sen verran hauskoja, että on pitänyt ostaa kotiin ihan albumeittain näitä.. jos ei itselle, niin ehkä seuraaville sukupolville ;) Jos joku toinen sarjakuva pitäisi nostaa esille, niin se olisi Asterix . Nyt kun lisäsin kirjojen tietoja sivustolle niin samalla huomasin, että tekijöiden suosikkisarjakuvaksi nousevat myös Asterixit. Jotain samankaltaisuutta olin näissä jo aiemmin ollut huomaavinani... työnlaatu, tapa piirtää tai jokin selittämätön asia. Oli mikä oli, niin itse tykkään näistä kovasti!

Mitäs mieltä te muut olette Kamala luonto -sarjakuvasta?
Muokannut 05.04.2021 14:10 Darkki

  • Hiistu hahmo
  • Hiistu
    Varjovelho
    Tasolla 61
    27.38

05.04.2021 15:40 #2 :: Hiistu
Kamala luonto
Minua harmitti, kun Kamalan luonnon julkaiseminen päättyi Ilta-Sanomien verkossa viime vuoden lopussa. Tuli lähes päivittäin luettua. Julkaistaanko sarjakuvaa tällä hetkellä jossain muualla netissä?

Onko teillä suosikkihahmoja? Oma suosikkini on kettu. Hänellä on mukavan lennokkaita ja syvällisiä mietteitä, eikä hän lannistu vastoinkäymisistä, ainakaan pitkäksi aikaa. Jaksaa koheltaa eteenpäin ja iloita elämästä, vaikkei välillä kukaan muu oikein ymmärräkään hänen jutyujansa.  Ajoittain samaistun myös majavan sosiaaliseen rajoittuneisuuteen, vaikka sentään eri sarjassa painiskellaankin. Pöllön neuvontapalvelulle tuli myös usein naurahdeltua. Ja kaikelle muullekin oikeastaan, paitsi ihan pelkille ilmavaivoille. Jouluisin sian kohtalo suretti. 

Viime ajoilta on jäänyt mieleen  tämä strippi.   Minua puhuttelevaa viisautta siinä, että kamalinkin päivä loppuu aikanaan. 

05.04.2021 17:15 #3 :: Pisania
Kamala luonto
Törmäsin Kamalaan luontoon ekan kerran joskus 10+ vuotta sitten. Tykkäsin kuvituksesta, mutta muuten sarja ei aluksi oikein iskenyt. Pikku hiljaa ajan kuluessa huumorikin alkoi vedota ja kaikki albumit on tullut luettua. Viimeksi uutukainen Sunnuntaivuoro pari viikkoa sitten. Huomasin, että yhteen pötköön luettuna sunnuntaisarjat alkavat vähän puuduttaa ja toistaa itseään, ja muutenkin tuntuu siltä että KL toimii parhaiten yhden stripin päivävauhdilla. Todellakin siis harmi, ettei sitä enää löydy Iltiksen sivulta, josta se tuli aina luettua. KL on mielestäni visuaalisesti tosi toimiva: hahmot ovat söpöjä (muttei imeliä) ja ilmeikkäitä ja miljöö on suorastaan kaunis. Siltikin lempistrippisarjikseni on Fok_it. Se on ihan omaa luokkaansa.

Lempihahmoni Kamalassa luonnossa taitaa myöskin olla kettu, se kun on niin surrealistinen ja fysiikan lakeja noudattamaton tyyppi. Lempistripissäni eläimet kinastelivat siitä, kuka on metsän vaarallisin/pelottavin ja ruohonjuuritasolta punkki huuteli "haluatteko borrelioosin" (en nyt löytänyt linkkiä). 

Tiesittekö muuten, että Kamalasta luonnosta on myös tehty kuunnelma tms? areena.yle.fi/audio/1-50288626
Tykännyt: Hiistu

  • Hiistu hahmo
  • Hiistu
    Varjovelho
    Tasolla 61
    27.38

05.04.2021 20:13 #4 :: Hiistu
Kamala luonto
^ En ole tiennyt kuunnelmasta, kiitos vinkistä! Ekan osan jo kuuntelin. 

Sarjakuvassa on tosiaan paikoin hyvin kauniita maisemia. Esim. Ilves ja Kärppä katselevat edessään aukeavaa järvimaisemaa. 

  • Jukuke hahmo
  • Jukuke
    Aseenkantaja
    Tasolla 11
    98.12
05.04.2021 22:26 #5 :: Jukuke
Kamala luonto
Öö Keskisuomalaisen sivuilla on kyseinen sarjakuva edelleen päivittäin luettavissa. Kattelin uudenvuoden tienoilla, et sarjakuvien numerointikin vaikutti menevän oikein, mut välillä tulee kyllä mietittyä onkohan nämä kuitenkaan uusia.

  • kyty hahmo
  • kyty
    Senesalkki
    Tasolla 42
    86.01

05.04.2021 22:50 #6 :: kyty
Kamala luonto
Juu, tykkään kyllä! En yleensä kauheasti välitä stripeistä, sillä niistä puuttuu yleensä ihan jo formaattinsa takia suurin osa asioista joiden takia sarjakuvaa luen. Ihan kovin montaa itseäni kiinnostavaa strippisarjaa ei siis löydy vaikka lapsena niitä paljon luinkin, mutta niistä mistä tykkään on Kamala Luonto ehdottomasti kärkikastia. Alkuun sarja tuntui olevan lähes pelkkää pieruhuumoria, mutta se on kasvanut sisällöltään ja usein se huvittaa, jollain lailla koskettaa tai laittaa ajattelemaan.

  • Hiistu hahmo
  • Hiistu
    Varjovelho
    Tasolla 61
    27.38

12.04.2021 19:06 #7 :: Hiistu
Kamala luonto

Jukuke post=63280 kirjoitti: Öö Keskisuomalaisen sivuilla on kyseinen sarjakuva edelleen päivittäin luettavissa. Kattelin uudenvuoden tienoilla, et sarjakuvien numerointikin vaikutti menevän oikein, mut välillä tulee kyllä mietittyä onkohan nämä kuitenkaan uusia.
 

Kiitos vinkistä, olen käynyt nyt tuolta lukemassa.  Jotkin tämän vuoden puolella ilmestyneet tunnistin samoiksi, joita ollut Ilta-Sanomissa aiemmin. Mutta ollut paljon sellaisiakin, joita en ainakaan muista lukeneeni, joten ihan täydestä menevät. 

12.04.2021 19:31 #8 :: haplotus
Kamala luonto
Milloinkas Kamala luonto aikoikaan nousta pinnalle? No, joka tapauksessa kauan sitten. Silloin sarja tuntui raikkaalta ja sen viiva jollain tavalla toi mieleen Lassin ja Leevin. Taisinpa sarjaa jossain päin nettiä kehuakin.

Enää en oikein jaksa näitä lukea, sillä jokin sarjan potentiaalissa jää toteutumatta ja pieruhuumori saa minun makuuni liikaa tilaa. Mutta onneksi oma makuni ei ole absoluuttinen totuus. Esimerkiksi vaimoni pitää tästä käsittääkseni paljonkin. Minä luen mieluummin vanhempia strippisarjoja silloin kun strippejä haluan.

  • kyty hahmo
  • kyty
    Senesalkki
    Tasolla 42
    86.01

14.04.2021 22:56 #9 :: kyty
Kamala luonto
Minusta taas pieruhuumori on nimenomaan vähentynyt, vaikka onhan sitä kieltämättä edelleen enemmän kuin mitä itse kaipaan. Viime aikoina on (taas) keskusteltu suomalaisen sarjakuvan kurjasta tilasta, ja jännästi keskusteluista huomaa ettei Kamala luonto tunnu sarjakuvaharrastajien keskuudessa nauttivan kovinkaan suurta suosiota. Tai sitten olen nähnyt yksipuolisia kommentteja. Tosin sarjakuvan ydinskene nyt ei taida muutenkaan paljoa innostua ns. vähemmän taiteellisesta tarjonnasta. Ainakaan sitä ei Suomessa juuri julkaista, ainakaan kotimaisella puolella. Siis strippejä lukuun ottamatta, ja suurin osa muista mainstreamtekijöistä taitaa piilotella netissä.

Tosin pitäisi ehkä itse huolestua kun Kamalan luonnon masentava pohjavire puhuttelee niinkin paljon...

19.04.2021 21:00 #10 :: haplotus
Kamala luonto
Voi hyvin olla, että sarjan pieruhuumori on vähentynyt. Luen strippejä nykyisin niin satunnaisella otannalla, että mitään varmaa en asiasta uskalla sanoa.

Olen sarjakuvien suurkuluttaja, mutta en oikein tunnista, mikä sarjakuvaharrastamisen ydinskeneä Suomessa olisi, joten Kamalan luonnon tavoittamasta yleisöstäkään en osaa mitään sanoa.

  • kyty hahmo
  • kyty
    Senesalkki
    Tasolla 42
    86.01

21.04.2021 00:48 #11 :: kyty
Kamala luonto
Eiköhän sen tavoittama yleisö ole suurimmaksi osaksi samaa kuin muillakin strippisarjoilla, eli tavalliset lukijat jotka eivät välttämättä sarjakuvaa muuten lue. Strippien maailma on muutenkin niin erilainen kun vertaa muuhun suomenkieliseen tarjontaan, jonka perusteella olen itse aina luullut että ydinskene sijoittuu taiteellisemmalle puolelle. Hassusti kuulemani (ja näkemäni) negatiiviset kommentit Kamalasta Luonnosta ovat tulleet sekä vanhemmalta väeltä, joka ei näe esim Harald Hirmuisessa vikaa, että sarjakuvaväeltä, joka inhoaa Harald Hirmuista. Pieruvitsit mainitaan usein.

  • max hahmo
  • max
    Kapteeni
    Tasolla 46
    88.50

29.04.2021 20:03 #12 :: max
Kamala luonto
Jos helvetissä on eläinsarjakuville oma kerros, niin siellä on oltava erityinen osasto "räväköille" eläinsarjakuville. Vehniäisen vitsit tulivat tutuiksi jo aikoinaan Suosikissa ja kiintiö täyttyi.

Valvojat: RinjaEmelie