Parannusehdotuksia sivustolle?

 • Darkki hahmo Kirjoittaja
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 80
  39.35

24.10.2018 18:46 #1 :: Darkki
Parannusehdotuksia sivustolle?
Puuttuu sivustolta jotain tai onko jokin asia mikä ärsyttää sivuston käytössä, jota tulisi parantaa? Nyt on aika antaa varsinkin risuja täällä, jotta saan korjattua epäkohtia tai rakennettua ihan uusia toimintoja, joita kaipaisitte sivustolle :)

Palautetta antaessa ei kannata miettiä onko jokin asia mahdollista toteuttaa. Heittäkää ideoita ja antakaa mielikuvituksenne lentää! Voitte maalailla pilvilinnoja tai viilata pilkkua, sekä toki myös keskustella vapaasti tässä ketjussa myös muiden ideoista. Kaikki palautteenne varmasti tavalla tai toisella tulevat vaikuttamaan sivuston kehitykseen. Tulen myös henkilökohtaisesti palkitsemaan parhaimmat ehdotukset, jotka pystyn toteuttamaan ja joista on paljon hyötyä kaikille sivuston käyttäjille :)

Palautetta voi antaa tässä viestiketjussa tai palautelomakkeen kautta .

P.S. Myös muut ylläpitäjät voivat tähän osallistua :)
Muokannut 24.10.2018 19:15 Darkki

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 60
  85.95

24.10.2018 19:24 #2 :: Hiistu
Parannusehdotuksia sivustolle?
Minä tykkäisin, jos "Hae kirjatietokannasta" -hakukenttä näkyisi myös sivuston mobiiliversiossa aina eli joka sivulla yläpalkissa. Tai että siellä yläpalkissa olisi näkyvillä edes jokin selkeä "Hae kirjatietokannasta" tai "Etsi kirjaa" linkki, joka veisi suoraan Kirjaston etusivulle eli hakukentän luokse. Nyt täytyy aina ensin kaivaa valikko esiin ja sieltä Kirjasto ja sitten vasta pääsee hakemaan kirjoja.
Tykännyt: Darkki

 • Eija hahmo
 • Eija
  Varjoinen
  Tasolla 48
  57.79

24.10.2018 19:39 #3 :: Eija
Parannusehdotuksia sivustolle?
Kun nyt kerta yllytit :grin:

Olisi hienoa, että olisi sivusto, missä olisi listattuna suomeksi ilmestyneet spefi novellit eli vähän niin kuin isfdb, mutta suomi versio. Olisivat kirjailijan alla listattuna ja linkki, missä on julkaistu. Silloin pitäisi ottaa myös tietokantaan spefi lehdet ym. julkaisut, missä spefi novelleja on ilmestynyt.
Tykännyt: Darkki, Freyja

24.10.2018 22:24 #4 :: Kuurankukka
Parannusehdotuksia sivustolle?
Yksityisviestien lähettäminen tuolla tsätti.härpäkkeellä on ainakin aiemmin ollut epämiellyttävää, eikä tilanne näytä parantuneen (esim. muotoilujen vähyys, oudot pituusrajoitteet). Useammassakin aiemmassa foorumiversiossa homma on ollut paremmin hoidettu.
Tykännyt: Darkki

 • Darkki hahmo Kirjoittaja
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 80
  39.35

25.10.2018 15:50 #5 :: Darkki
Parannusehdotuksia sivustolle?

Hiistu kirjoitti: Minä tykkäisin, jos "Hae kirjatietokannasta" -hakukenttä näkyisi myös sivuston mobiiliversiossa aina eli joka sivulla yläpalkissa. Tai että siellä yläpalkissa olisi näkyvillä edes jokin selkeä "Hae kirjatietokannasta" tai "Etsi kirjaa" linkki, joka veisi suoraan Kirjaston etusivulle eli hakukentän luokse. Nyt täytyy aina ensin kaivaa valikko esiin ja sieltä Kirjasto ja sitten vasta pääsee hakemaan kirjoja.

Tämä on kohta tulossa sivustolle käyttöön :) Nyt jo ylläpidolla testissä ja jos kaikki toimii hyvin, niin julkaisen sen käyttöön kaikille käyttäjille lähiaikoina.

 • Darkki hahmo Kirjoittaja
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 80
  39.35

25.10.2018 18:35 #6 :: Darkki
Parannusehdotuksia sivustolle?
Kirjatietokannan haku on nyt käytössä myös mobiililaitteilla (puhelimilla) näkyen kaikkien sivujen ylälaidassa. Kiitos Hiistulle ideasta lisätä sellainen näkymään!

Ja myös kiitos Eijalle ja Kuurankukalle palautteista! Laitan näitä myös ylös kehityslistalleni ja katsotaan jospa näistäkin ideoista kehittyisi jotain uudistuksia myöhemmin :)
Muokannut 04.11.2018 10:44 Darkki
Tykännyt: Hiistu

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 60
  85.95

25.10.2018 19:51 #7 :: Hiistu
Parannusehdotuksia sivustolle?
Kiitos, helpottaa paljon kirjatietokannan käyttämistä tälleen puhelimella! :smile:
Muokannut 25.10.2018 20:01 Hiistu

 • Fievre hahmo
 • Fievre
  Pakkasvelho
  Tasolla 40
  39.75

25.10.2018 20:55 #8 :: Fievre
Parannusehdotuksia sivustolle?
Onko sellaista alasvetovalikkoa, josta voisi hypätä suoraan jollekin tietylle keskustelualueelle, mahdollista saada? Sellainen olisi kiva. :smile:
Tykännyt: Kuurankukka

26.10.2018 07:56 #9 :: Pisania
Parannusehdotuksia sivustolle?
Tykkään foorumilla olevasta kiitos-toiminnosta, mutta olisi kivaa jos voisi saada jotain muitakin vaihtoehtoja sen oheen. Joskus tekisi mieli esim. onnitella / ottaa osaa tai peukuttaa lyhykäisesti ja silloin kiitos ei ole ihan osuva.
Tykännyt: Kuurankukka

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 60
  85.95

26.10.2018 22:26 #10 :: Hiistu
Parannusehdotuksia sivustolle?
^ Minusta olisi yleisesti internetissä parempi, jos ihmiset peukutusten ym. sijasta puhuisivat toisilleen. Toisaalta foorumikeskustelussa ei ole ollut tapana kannustaa ihmisiä lähettämään runsaasti sanan tai parin mittaisia viestejä, eikä pidempiäkään välttämättä ehdi/kehtaa/jaksa alkaa kirjoittaa.... Ehkä saataisiin luotua sellaista kulttuuria, että lähetettäisiin ihmisille yksityisviesteillä esim. onnitteluja tai muita lyhyitä kommentteja heidän foorumilla kertomiinsa asioihin, silloinkin kun niitä kommentteja ei halua kirjoittaa erikseen foorumille. Tyyliin: "Ikävää, että kaktuksellesi kävi niin." "Onnea uuteen kotiin!" "Nam joo, juustokakku on herkkua." Etenkin jos yksityisviestitoimintoon on joskus tulevaisuudessa tulossa parannusta.
Muokannut 26.10.2018 22:28 Hiistu

 • Wuntvor hahmo
 • Wuntvor
  Kaartilainen
  Tasolla 19
  54.15

11.11.2018 19:46 #11 :: Wuntvor
Parannusehdotuksia sivustolle?
Leirinuotion nimi ei kommentoinnin määrän perusteella ole osuva. Viimeisen kahden vuoden aikana tarinoista vain n. 25% on saanut kommentteja. Ehdotan Leirinuotion nimen muuttamista Unohdettujen tarinoiden hautausmaaksi.

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 60
  85.95

11.11.2018 20:27 #12 :: Hiistu
Parannusehdotuksia sivustolle?
^ Sivuston aktiivisimmat kirjoittajat ja kommentoijat taitavat tällä hetkellä olla Kirjoituspiirissä. Kannattaa ilmoittautua mukaan.

Tietenkin olisi mukavaa, jos Leirinuotiokin olisi nykyistä aktiivisempi paikka. Siihen vain taitaa ylläpidon taholta olla vaikea vaikuttaa, ennemminkin se on semmoista jokaisen käyttäjän omalla esimerkillään
tapahtuvaa aktivoimista. Tai tuleeko mieleen jotain ideaa, mitä muuta voisi toteuttaa?

 • Fievre hahmo
 • Fievre
  Pakkasvelho
  Tasolla 40
  39.75

12.11.2018 18:11 #13 :: Fievre
Parannusehdotuksia sivustolle?

Hiistu kirjoitti: Sivuston aktiivisimmat kirjoittajat ja kommentoijat taitavat tällä hetkellä olla Kirjoituspiirissä. Kannattaa ilmoittautua mukaan.


Siellähän me ollaan, ja meidän iloiseen joukkoon mahtuu hyvin mukaan! :smile:Piirissä jokainen jäsen kommentoi toistensa tekstejä eli palautetta saa takuuvarmasti. Tuosta Hiistun antamasta linkistä pääsee piirin omaan ketjuun.

Tuli muuten tuosta Wuntvorin huomiosta mieleen, että eikö täällä ollut menneinä vuosina yhteisiä kirjoitusprojekteja Tarinatuokion puolella? Jos joku innostuu aktivoimaan Leirinuotiota, niin siinähän olisi yksi valmiiksi hyödynnettävä idea.

 • Wuntvor hahmo
 • Wuntvor
  Kaartilainen
  Tasolla 19
  54.15

12.11.2018 18:13 #14 :: Wuntvor
Parannusehdotuksia sivustolle?
Kirjoituspiiri on muuten hyvä idea mutta on todella vaikeaa löytää inspiraatiota valmiista tehtävänannosta. Osallistuisin mieluummiin piiriin jossa voisi kirjoittaa vapaasti valitusta aiheesta.

Leirinuotion osalta esim. kirjoituksia ei voisi lukea jos ei ole kommentoinut aikaisempia kirjoituksia mutta en ole varma onko sitä mahdollista toteuttaa järkevästi.

 • Makis hahmo
 • Makis
  Mekaanikko
  Tasolla 11
  5.37
22.07.2019 12:27 #15 :: Makis
Parannusehdotuksia sivustolle?
Laitankin sähköpostin sijaan tänne:

Itse keräilen noita suomenkielisiä scifisarjoja jonkunlaisella, vaihtelevalla innolla. En ole listannut kirjoja tänne, koska luulin, että nuo sarjat puuttuvat. Sen sijaan minulla on Google Docsissa dokumentti. No, sarjathan löytyy, mutta ihan keräilytarpeeseen nuo listaukset eivät sovi. Ensinnäkäänhän sivulta ei näe suoraan, mitkä kirjat jo omistaa ja toiseksi listaa ei saa järjestettyä, vaan se on noin suurin piirtein alkuperäisen julkaisuvuoden mukaan (tosin joissakin tapauksissa näköjään suomenkielisen version mukaan) ja listauksessa on vain kirjan nimi, ei kirjailijaa. Hankalinta on kuitenkin se, että jos kirja kuuluu johonkin toiseen sarjaan, esim. Säätiö-sarjaan, eivät kirjat näy listauksessa, vaan pitää klikkailla Alasarjat -> Säätiö -> Säätiö-trilogia.

Tosin päätelleen siitä, että noissa sarjoissa on virheitä, tuota koko toimintoa ei ole kovin moni kaivannut...

 • Makis hahmo
 • Makis
  Mekaanikko
  Tasolla 11
  5.37
22.07.2019 16:36 #16 :: Makis
Parannusehdotuksia sivustolle?
Mietittyäni asiaa vähän lisää tulin siihen tulokseen, että riittävä toiminnallisuus ei vaadi kovin isoja muutoksia. Ja osa muutoksista on sellaisia, jotka ainakin minusta parantaisivat muutenkin Kirjaston toimintaa:
 • Kirjasarjan sivulla näytettäisiin myös kirjat, jotka kuuluvat johonkin sarjaan, sen sijaan että ne joutuu kliksuttelemaan auki.
 • Listauksessa näkyisi kirjailijan nimi.
 • Listauksessa olisi näkyvissä annetut tägit kun on kirjautuneena ("luetut", "omistetut" ym). Tämä olisi minusta hyvä ominaisuus koko Kirjastollekin. Olisi kiva vaikka etsiä tiettyä kirjailijaa ja yhdellä silmäyksellä näkee, mitä omistaa ja mitä vielä puuttuu, tai mitä on lukematta.
 • Kirjasarjan voisi lajitella jollain muulla kuin nyt käytössä olevalla. Jos edes joko kirjailijan tai suomalaisen version julkaisuvuoden mukaan, niin listat olisivat paljon helpommin luettavia. Nyt tosiaan en oikein tiedä, millä perusteella nuo on listattu, mahdollisesti alkuperäisen julkaisuvuoden mukaan yleensä, mutta sitten jossain tapauksessa suomenkielisen version.

18.01.2021 13:00 #17 :: Kuunliekki
Parannusehdotuksia sivustolle?
Viestin kirjoittaminen on mobiililla aika tuskaista. Tai kyllä tällaista perustekstiä kirjoittaa ihan mukavasti. Mutta jos pitäisi vaikka boldata jokin kohta (enemmän kuin yksi sana), niin jo menee vaikeaksi. Puhumattakaan jos haluaisi kopioida/leikata siitä työnalla olevasta tekstistä jonkin kohdan.

24.02.2021 16:13 #18 :: Kuurankukka
Parannusehdotuksia sivustolle?
Yksityisviestin lähettämisessä oli melkoinen työmaa. Ensin yritin yksityisviesti-osiosta löytää jonkin mahdollisuuden valita vastaanottaja, en löytänyt. Sitten menin käyttäjälistaan, mutta siellä ei ollut hakua, joten menin viestihakuun, ja sieltä löysin kaipaamani henkilön viestejä. Klikkasin profiiliin, jossa ei jälleen ollut mitään mainintaa yksityisviesteistä. Vajosin lievään epätoivoon. Menin johonkin käyttäjän viestiin ja klikkasin tieni kirjahyllyyn, josta lopulta löysin piskuisen viestisymbolin ja pääsin lähettämään yksityisviestiä! Olen aika varma että joskus ennen tämä on ollut helpompaa. (Lisäksi toki tuntuu stressaavalta, kun yksityisviestit ja chatti ovat siinä samalla sivulla, pelkään aina että lähetänkin viestini johonkin julkiseen chattiin. Ja yksityisviestien käytettävyys ja esimerkiksi muotoiluhommat toki olivat ennen paljon monipuolisemmat!)

 • Darkki hahmo Kirjoittaja
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 80
  39.35

24.02.2021 16:35 #19 :: Darkki
Parannusehdotuksia sivustolle?

Kuurankukka kirjoitti: Yksityisviestin lähettämisessä oli melkoinen työmaa. Ensin yritin yksityisviesti-osiosta löytää jonkin mahdollisuuden valita vastaanottaja, en löytänyt. Sitten menin käyttäjälistaan, mutta siellä ei ollut hakua, joten menin viestihakuun, ja sieltä löysin kaipaamani henkilön viestejä. Klikkasin profiiliin, jossa ei jälleen ollut mitään mainintaa yksityisviesteistä. Vajosin lievään epätoivoon. Menin johonkin käyttäjän viestiin ja klikkasin tieni kirjahyllyyn, josta lopulta löysin piskuisen viestisymbolin ja pääsin lähettämään yksityisviestiä! Olen aika varma että joskus ennen tämä on ollut helpompaa. (Lisäksi toki tuntuu stressaavalta, kun yksityisviestit ja chatti ovat siinä samalla sivulla, pelkään aina että lähetänkin viestini johonkin julkiseen chattiin. Ja yksityisviestien käytettävyys ja esimerkiksi muotoiluhommat toki olivat ennen paljon monipuolisemmat!)

Tähän on tulossa lähiaikoina paljon parannuksia :) On yksi niistä uudistuksista, jotka ovat vielä vaiheessa uuden ulkoasun osalta.
Tykännyt: Kuurankukka