Sisäinen vihollinen
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Sisäinen vihollinen

Christer Persson
Julkaistu: 1973 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Den inre fienden
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1971. Suomentanut Ulf Erik Qvickström.

Christer Perssonin toinen romaani kasvaa suoraan hänen palkitun ja kiitetyn esikoisteoksensa teemoista. Lohikäärmetappajassa Persson kaunopuheisesti varoitti edistyksen vaaroista, vetosi ympäristön säilyttämisen puolesta. Sisäisessä vihollisessa hän näyttää maailman, joka ei kuunnellut noita varoituksia.

Perssonin pelon utopia on kuin suurennos tämän päivän yhteiskunnasta, tarkka ja hätkähdyttävä kuva totalitaarisesta järjestelmästä, jonka on valta, voima ja kunnia. Täysin valoton tuo kuva ei ole, ei ainakaan vielä; siinä on tilaa tiedostamiselle, kapinalle, toivolle alkuperäisemmästä elämästä. Mutta kuinka kauan on?

Persson ei anna helppoja, yksiselitteisiä vastauksia. Hänen romaanillaan on monta ilmettä; kokonaisuus on samalla kertaa tiukka ja väljä, niin kuin Perssonin kielikin on samalla kertaa täsmällistä ja lyyrisen tiheää, lukuisille tulkinnoille avointa.

muokattu 27.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Äänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudestaSpekulatiivinen TurkuNokkosvallankumousNova 2016 -antologia (Nova-antologiat, #3)Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 47 vierailijaa
MARGO, NoctilucA
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455