Manga: 60 vuotta japanilaista sarjakuvaa
Keskiarvo 3.40
3.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (15)
Kirjahyllytilastot

Manga: 60 vuotta japanilaista sarjakuvaa

Paul Gravett
Julkaistu: syyskuu 2005 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Manga: Sixty Years of Japanese Comics
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjatietokirjat sarjakuvista

Alkuteos ilmestynyt 2004. Nidottu.

Japanilainen sarjakuva eli manga on tullut rytinällä Eurooppaan ja on nopeasti kasvattamassa suosiotaan myös Suomessa.

Trendikkään mangan vaikutus näkyy kaikkialla länsimaisessa nuorisokulttuurissa: elokuvissa, tietokone­peleissä, mainonnassa ja sunnittelussa.

Runsaasti kuvitettu, asiantunteva teos esittelee mangan vaiheet, lajityypit ja tekijät vuodesta 1945 tähän päivään.

Se valaisee niin mangan erikoispiirteitä länsimaiseen sarjakuvaan verrattuna, esittelee Astro Boyn luojan Osamu Tezukan kuin perehdyttää synkempiä ja realistisempia aiheita käsittelevään gekigaan. Myös mangan roolia vientituotteena ja sen maailmanlaajuista vaikutusta pohditaan.

Paul Gravett on freelancetoimittaja ja näyttelykuraattori, joka on työskennellyt sarjakuvien parissa yli 20 vuotta. Hän on toiminut myös Helsingin Tennispalatsissa syyskuussa avautuvan suuren manga-näyttelyn asiantuntijana.
muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

The Avengers: Sankarit ja viholliset. Kaikenkattava hahmo-opasSarjakuvasensuuriSupersankarit: Ilmiö amerikkalaisessa sarjakuvassaUlkomaisia sarjakuvantekijöitä 1Sarjakuvaromaani: ja kuinka se voi muuttaa elämäsi

Kirja-arvioita (1)

Adolfina Romanov avatar
Kirjoittanut
5.0

Paras lukemani tietokirja ikinä. Täydellinen paketti. Tässä kerrotaan ihan kaikki kuviteltavissa oleva niin, ettei uskoisi länsimaalaisen kirjoittamaksi. Erittäin asiantuntevaatietoa, sopii erityisesti niille, jotka jo luulivat tienneensä kaiken. Gravett tarkastelee aihetta kypsään sävyyn ja laajasti: poliittisesti, globaalisti, historiallisesti ja ajankohtaisesti. Opittavaa, tutkittavaa ja pläräiltävää tuntikausiksi. Suosittelen lämmöllä kaikille, joita tyhtään kiinnostaa.

Paikalla 51 vierailijaa
Uusin jäsen: Jyri Kyrönlahti
Jäseniä yhteensä: 9667