Aemilia avatar
Vastannut: Melian, 25.06.2026

Väärin luetut

22.02.2016
Dyn avatar
Joskus sanat taipuvat silmissä ihan hassuihin merkityksiin, ainakin mulla. Viimeisin "väärin luettu", tämä oli FB-mainos:

"Herkullista vegaaniruokaa ravintoloissa"
=> "Herkullista vegaaniruokaa vahingossa"

Tässä ketjussa voit kertoa omat hassut väärin lukusi.
22.02.2016
punnort avatar
Joskus 90-luvun lopulla Helsingin katukuvssa näkyi Pikapaino-kylttejä. Minä luin ne aina Pikapano.
04.03.2016
Ansa avatar
Seinäjoelta Kauhavalle mentäessä oli ollut Lapuan kohdalla aiemmin kyltti, jossa luki Lapuan hiomopalvelu. Monet ovat sen nopeasti ohi ajaessaan lukenut homopalveluksi. Jossain vaiheessa i-kirjaimen molemmin puolin lisättiin enemmän väliä, että erottuisi paremmin. Sekään ei näyttänyt auttavan ja kyltti katosi jossain vaiheessa. Taisi liike lopettaa toimintansa siinä kohtaa.

Juuri äsken tuli luettua työpöydän roskakori näin: Roskakon. Hämmentävää.
04.03.2016
Lukijatar avatar
Joskus kaupan irtokarkkihyllyn ohi kävellessä olin lukevinani jonkin uutuusmakeisen laatikkoon liimatusta mainostarrasta teksin "pahan makuinen karkki". Ensimmäinen sanahan oli todellisuudessa "purkan".
05.03.2016
Emelie avatar
Ylella oli uutisotsikko: "Uusi Päivä elää faneilleen myös verkossa – erityisesti dramaattiset juonenkäänteet tuovat kysymysvyöryn", luin sen ensin "Uusi Päivä elefanteille myös verkossa - ...".
13.03.2016
LordStenhammar avatar
Härski on, mutta kaverin äiti oli jättänyt tämän kämppää siivotessaan muistilapun, jossa luki suunnilleen: "Muista pikkupyyhkeet". K-kirjaimet olivat kuitenkin niin suoria, että pillupyyhkeiksihän tuo kääntyi.
13.03.2016
Diara avatar
Tämä on jo suhteellisen vanha juttu, mutta naureskellaan edelleen kaverini kanssa tälle. Joskus vuonna x kun olimme vielä lukiossa, istuimme uskonnontunnilla. Siinä sitten kirjoitettiin taululta muistiinpanoja vihkoihin, kun jossain kohtaa kaverini alkoi hihittämään melkoisesti. Hän oli lukenut taululta "asian x perusteella..." hieman väärin ja vihkoon ilmestyi lause "asian x persuteella". Jutusta tuli vuosien päästä persujen vaalivoiton jälkeen vielä hauskempi.
14.03.2016
Dyn avatar
Vähän väsyneenä luin tänään yhden bussin keulasta, että sen määränpää on Hobbiton... uudelleenluvulla sit selvisi, että olikin jotain ihan muuta H-alkuista. :grin:
Dyn avatar
JAMK mainostaa: "Testaa, oletko valmis agrologiksi!" Minä luin, että astrologiksi...
Wind avatar
Kauan sitten oli kadunvarsilla yhteisvastuukeräysmainoksia sotaveteraanien puolesta. Mainoksessa vanha pappa istuu pyörätuolissa, tuolin vieressä nuori hoitajanainen, yllä teksti: Osallistutaan yhdessä. Minä luin: Osallistu yhdyntään, ja meinasin ajaa fillarilla bussin kylkeen. Vieläkin naurattaa, kyllä on hyvät palvelut tarjolla sotaveteraaneille.
Muokannut Wind (05.04.2016)
16.03.2016
Viime viikon Maaseudun Tulevaisuudesta pikaisesti: "Toffeekielto saattaisi kasvattaa köyhyyttä."
... Ei ollut toffee, oli trofee. (Tuttu sana kyllä, mutta toffee tutumpi. :tongue: ) Selittää myös, miksi artikkelin kuvassa oli antilooppi.
Pisania avatar
Kerran kävelin kadulle pysäköidyn pakettiauton ohi ja ihmetelin miksi auton kylejessä lykee "peniskateus". Piti vilkaista uudestaan. Auton sivuovi oli auki ja siinä luki Pekkaniska mutta osa kirjaimista jäi oven alle (ja osan aivoni kehittivät tyhjästä). Lievä lukihäiriö aiheuttaa usein hauskuutta. Yhden kerran olin opastetulla hautausmaakierroksella ja huomautin yhden kiven tekstistä miten herttaista oli että miehen titteliksi oli kirjoitettu "sahansoittaja". Joku huomautti että se on kylläkin "sahanasettaja". En ollut ikinä semmoisesta ammatista kuullutkaan, joten ihan ymmärrettävä aivopieru, kai. Kunpa se vaan olisi jäänyt sanomatta ääneen...:blush:
18.03.2016
Moonlord avatar
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Juuri äsken oli uutisotsikko "Räikkönen vaikuttunut uudesta pomosta".
Minä tietysti luin tuon "Räikkönen vaikuttunut uudesta pornosta" ja ehdin jo miettiä, että jopas on uutisointi Räikkösen yksityiselämästä mennyt rivoksi.
04.04.2016
Dyn avatar
Kaasuyhtiö mainostaa "All boilers half price". Minä luin: "All broilers..."
05.04.2016
Wind avatar
Silmäilin noita vääriluettuja läpi ja huomattavan iso osa oli aivoissa muuntunut joksikin navanalusjuttuun viittaavaksi. On se vaan hauska laite tuo ihmisaivo.
05.04.2016
Jukuke avatar
Wind avatar
JukukeMeillä oli töissä tässä jonkin aikaa sitten kaikkien työntekijöiden sähköpostien allekirjoituksien yhtenäistäminen. Viestissä luki: Kopioi oletus pohja viestin lopusta ja tee tarvittavat muutokset. Laita tämän jälkeen minulle testiviesti. kemmenkunta työporukasta oli pikasesti lukenut; laita tämän jälkeen minulle tekstiviesti.
Heh... minäkin luin "tekstiviesti".
^ Samoin! Tuo on kyllä paha. :D
Jukuke avatar
Jeps loistava esimerkki siitä, et yleensä varsinkin kiireessä luetaan eka ja vika kirjain ja keskellä olevilla ei ole mitään merkitystä. Sitten sinne lisäilee ajattelematta ylimääräsiä kirjaimia ja merkitys muuttuu täysin :grin:
10.04.2016
punnort avatar
Ylellä oli uutinen, jonka otsikko oli "Panamalainen lakitoimisto sotki Punaisen Ristin rahanpesuun".

Minä luin "Panamalainen lakitoimisto sotki Punaisen Ristin rahanpesun".
10.04.2016
Pisania avatar
Näin yhtenä päivänä mainoksen Grandiosan hyväntekeväisyyskampanjasta, jossa lahjoitetaan rahaa vähävaraisten perheiden lasten jääkiekkoharrastukseen. Puolihuolimattomasti luettuani luulin siinä lukeneen vähärasvaisten...:roll:
13.04.2016
LordStenhammar avatar
Tulipa vielä yksi kaksimielinen mieleen:

Hauskat kotivideot tuli luettua joskus muodossa "Hauskat käteenvedot". Tiedä sitten, kumpaa ohjelmaa katsoisin mieluummin...
13.04.2016
HourglassEyes avatar
Kiitti, päivän *TIRSK!* -hetki :D
14.04.2016
Piru Naiseksi avatar
Taloussanomien verkkosivu uutisotsikkoineen lehahti eteeni. Luin muunmuassa:
Kuka kumma saa vielä asuntolainan viideksi vuodeksi ja kuukauden euriborin?

Vaikka en ymmärrä talousasioista paljon muuta kuin sen, että pankkitilini kärsii anoreksiasta, oudoksuin lukemaani. Ovatpa asuntolainojen ehdot kiristyneet!

Silmäilin sanat toistamiseen. Nyt näytti todelliselta ja tältä:
Kuka kumma saa vielä asuntolainan viitekoroksi kuukauden euriborin?

Pohdituttaa: miten moni kohtalokaskin erhe johtuu lukuvirheestä, joka ei herätä hairahtuneen huomiota.
24.04.2016
Strato avatar
Luinpa juuri kanapaketista, että "kananpoikamma kasvavat vapaina lattiakaivoissa".

Piti lukea uudemman kerran ja oikea muoto oli tietysti lattiakanaloissa. Hieman jo rupesin pohtimaan tuota vapauden käsitettä. Näinköhän lattiakaivosta tarttuisi makua noihin kananpoikiin...