HourglassEyes avatar
HourglassEyes avatar
HourglassEyes | Lukupiiri | 35 viestiä | 20.11.2024

Forgotten Realms-sarjan kirjat

Forgotten Realms -sarjan kirjat

Itse olen hyvin kiinnostunut Forgotten Realms -sarjan kirjoista, joissa on esillä huomattavasti monipuolisempi maailma kuin Dragonlance-sarjassa. FR:n maailmassa minua itseäni kiehtoo rotujen ja jumalien moninaisuus. Se ei ole niin mustavalkoinen kuin saman kustantajan DL-sarja. Sen tähden olen koonnut tähän Forgotten Realms -maailman kirjat.

Niissä suomennokset on kursivoidusti ja suluissa olevat ajat ovat niiden Amerikassa ilmestymisajankohta, jonka kustantaja on ilmoittanut. Kirjojen tekijät on alleviivattuna.

Lukujärjestyssuositukset perustuvat osittain omaan mielipiteeseeni ja osittain netissä nähtyihin suosituksiin. Periaatteessa Forgotten Realms -kirjoilla ei ole varsinaista lukujärjestystä, eli ne voi lukea haluamassaan järjestyksessä. Syynä tähän on tapahtumien eriaikaisuus ja moninaisuus eri puolilla tuota maailmaa niiden ollessa vain hyvin löyhästi toisiinsa kytkeytyneinä toisin kuin Dragonlance-kirjoissa, joissa tapahtumat etenevät tietyssä järjestyksessä.

12.05.2016
vinski the bard avatar
Varsin erikoista, ettei Avatar-sarjaa ole suomennettu. Miksiköhän näin on?
05.02.2017
Darkki avatar
(ylläpitäjä)
Tätä artikkelia luetaan niin usein, että lisään vielä tiedoksi, että todella kattava lista englanniksi julkaistuista Forgotten Realms kirjoista löytyy meidän enkkupuolelta.

Sekä myös avainsanalla pääsee listaamaan sarjan kirjoja
Muokannut Darkki (12.09.2024)
Takaisin ylös