Moonlord avatar
visitor avatar
Vastannut: kirill potemkin, 19.04.2026
Kategoria: Satama | 726 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Ageha, 19.04.2026

Jatkoa turha odottaa - ainakaan suomeksi

Arvostelu: Margaret Weis ja Tracy Hickman: Petoksen lohikäärmeet (Dragonlance: Kohtalot #1)

Petoksen lohikäärmeet (Dragonlance: Kohtalot #1) - Margaret Weis, Tracy Hickman
1980-luvulla fantasiagenren suurin popularisoija olivat roolipelit. Dragonlance on yksi Dungeons & Dragons roolipeliin suunnitelluista maailmoista. Roolipelifiktioon ilmestyi uusia teoksia kuin liukuhihnalta ja näistä osa päätyi jopa käännetyksi suomeksi. Suurimmiksi myyntihitekisi nousivat R.A. Salvatoren Drow-kirjat ja Weis & Hickman parin Dragonlance-kirjat. Petoksen lohikäärmeet on paluu tähän maailmaan.

12.05.2025
visitor avatar
1 viesti
Kuulemma huonojen myyntilukujen takia kustantaja oli kertonut tutulleni, ettei trilogian kahta muuta osaa tulla julkaisemaan suomeksi
KiLLPaTRiCK avatar
Aika kepeätä fantasiaa. Sellaista alle kouluikäisille lapsille luettavaa. En yhtään ihmettele, että ei enää mene kaupaksi. Aika on ajanut ohi.
Itsellä vielä kesken Salvatoren Drow-sarja Murroskaudet kohdasta ja ilman vessaan siirtymistä tuskin luku urakka edistyisi.
Dragonlance jäi kesken johonkin Sielujen sota kohtaan, kun ei löytynyt noita pari jälkimmäistä kirjaa halvalla. Mihin on muuten on kadonnut näiltä sivuilta tuo "suositeltava lukujärjestys"? Oli kyllä äärimmäisen hyvä, että pysyi jonkinlainen käsitys siitä, missä mennään ja kuka on kirjoittanut mitä.
Darkki avatar
Dragonlancen suositeltava lukemisjärjestys löytyy edelleen täältä.
Tykkäykset (1): KiLLPaTRiCK
Darkki avatar
Darkki (17. toukokuuta 2025)Dragonlancen suositeltava lukemisjärjestys löytyy edelleen täältä.
Korjasin vielä tämän vanhan artikkelin kirjojen linkitykset taas toimimaan meidän kirjatietokannan tietoihin.
KiLLPaTRiCK avatar
Kiitos. Onko muuten vastaava lukemisjärjestys olemassa Forgotten Realmsistä? Helpottaisi kummasti.
Siis tuota Drizztin legendan mukaan olen mennyt ja nyt kohdassa Ikikesä. Mutta aika sekava on tuokin sivusto, kun näinkin isosta sarjasta on kysymys.
Darkki avatar
Forgotten Realms -maailmaan liittyen löytyi vanha artikkeli, joka voi olla hyödyllinen. Artikkelissa ei kuitenkaan ole suoria linkkejä kirjatietokantaan, eikä sitä ole päivitetty vuoden 2007 jälkeen.

Tämä sai minut samalla pohtimaan, voisinko kehittää työkalun, jonka avulla sivustolla voitaisiin yhteisöllisesti ylläpitää suurten kirjasarjamaailmojen, kuten Forgotten Realmsin, lukujärjestyksiä ja suosituksia. Tällainen työkalu mahdollistaisi esimerkiksi:
  • kirjojen järjestämisen oikeaan tai suositeltuun lukujärjestykseen
  • lisätietojen, kuten kirjoittajien, hahmojen tai aikajanan liittämisen
  • käyttäjien omien lukukokemusten ja vinkkien jakamisen

Tarkoituksena olisi helpottaa sekä uusien että kokeneiden lukijoiden orientaatiota monimutkaisissa kirjasarjamaailmoissa, erityisesti silloin, kun teoksia on kirjoittanut useampi eri kirjailija.

En kuitenkaan lupaa vielä, että pystyisin tällaisen rakentaa, mutta laitan tämän nyt vakavasti harkintaan :)
Tykkäykset (3): KiLLPaTRiCK, Aulis, Georgi
KiLLPaTRiCK avatar
Hienoa, jos näin viitsit tehdä. Tyytyisin kyllä vain suomennettujen laittamiseen järjestykseen tai jopa pelkästään Salvatoren kirjojen järjestys.