HourglassEyes | Lukupiiri | 38 viestiä | 20.11.2024
Viimeisin Freyja | 25.01.2025
Hillo vai manteli?
16.02.2015
On mahdollista, ettei tällä foorumiversiolla ole vielä etsitty vastausta tähän suureen kysymykseen... Asia vaatii korjausta! Joten:
Mitä täytteeksi laskiaispullaan? :wink:
Minä kuulun mantelinsyöjiin. Hillostakin tykkään, mutta hilloa on kaikenlaisissa muissakin leivosjutuissa ympäri vuoden, mantelitahna on minulle spesiaalimpaa herkkua. Lisäksi manteli maistuu mielestäni paremmalta, hyvän kermavaahdon kanssa kertakaikkisen nam. Etuna lisäksi, että siinä vaiheessa, kun esim. kaupasta ovat laskiaispullat lähes loppu (kuten eilen läheisestä ruokakaupasta), ovat pari jäljellä olevaa melko suurella varmuudella mantelitäytteisiä. Koska enemmistö ostajista ei tässä pulla-asiassa ymmärrä hyvän päälle. :tongue:
Mitä täytteeksi laskiaispullaan? :wink:

[b]Mitä täytteeksi laskiaispullaan?[/b] :wink:

Jouni
Molempi parempi, mutta ei samassa pullassa. Mantelimassaa sisältävä on aidompi laskiaispulla, mutta absoluuttisella makuasteikolla hillo on aavistuksen parempi.
Maailmanherra
Molemmat ilman kermavaahtoa. Vanillavaahto voisi toimia, kun itsekin olen tälläinen vanukas.
16.02.2015
Minä ihastuin yhtenä vuonna mantelitäytteeseen kovin ja hyppäsin hilloleiristä mantelileiriin, mutta seuraavana vuonna mantelitäyte maistuikin tosi äklöltä. En tiedä, johtuiko se siitä että mantelitäytteissä on eroja vai että muuten vain makuaistini oli muuttanut mieltään, mutta en ole uskaltanut sen jälkeen kokeilla.

Nylkky
Ei ollu vaihtoehtona kaikki joten vastaan sen tänne XD
Ei ollu vaihtoehtona kaikki joten vastaan sen tänne XD

Louhikäärme
Paremmuus voittaa aitouden.
Paremmuus voittaa aitouden.
16.02.2015
Ehdottomasti hilloa ja kermavaahtoa, mantelimassapullat jää kauppaan, yöks.
Ehdottomasti hilloa ja kermavaahtoa, mantelimassapullat jää kauppaan, yöks.
16.02.2015
RinjaEn koskaan muista edellisten vuosien merkkejä, mutta tänä vuonna söin Leivon Leipomon mantelipullat ja pidin niistä. (*) No minulle nyt lähinnä tärkeintä, että massaa oli paljon (ei siis vain sellaista nökärettä siinä keskellä)... Makua osaan verrata sen verran, että saattoi olla vähän makeampaa kuin jossain muussa, maku ei semmoinen suuhun jäävä.
*) Nyt voin tulla ensi vuonna tarkistamaan asian täältä... :wink:
[quote="Rinja" post=29004]
Olisiko suositella jotain merkkiä, jossa ainakin pitäisi olla hyvä mantelitäyte?[/quote]

*) Nyt voin tulla ensi vuonna tarkistamaan asian täältä... :wink:
Mab
Mun mielestä molemmat on hyviä, mutta manteli on loppupeleissä kuitenkin parempaa ja fiinimmän tuntuista. Hilloa tulee syötyä puuron, pannukakun, lättyjen, vohveleiden, paahtoleivän ja vaikka minkä kanssa, joten ei se tuo samanlaista erikoisjuhlafiilistä kuin ihastuttava manteli.
Jos kaupan mantelimassa/marsipaanijutut maistuvat liian makeilta, voihan sitä kotioloissa sotkea esim. mantelijauheesta, kermasta ja sokerista oman makuunsa sopivan tahnan. Mä en tosin ole toistaiseksi törmännyt valmispullissakaan (ainakaan muistaakseni) liian makeisiin yksilöihin, mutta mantelimäärän vähäisyys on useasti ollut ongelmana :lol:

16.02.2015
Taisin päästä täysi-ikäiseksi, ennen kuin tuli vastaan ensimmäisen kerran mantelimassainen laskiaispulla. Meni vielä jokunen vuosikymmen ennen kuin opin niistä pitämään. Eli minun ensisijainen valintani on hillolaskiaispulla ja hillon kuuluu olla vielä ehdottomasti vadelmahilloa. Paremman puutteessa mantelimassallakin käy.
sinidean
En ole yhtään hillojen perään, joten tähän on vain yksi oikea vastaus: haluan ehdottomasti pullani mantelimassalla ja kermavaahdolla. Maiskis! :cheesy:
Warghast
tein tänään iltapäivällä tämän ketjun innoittamana empiirisen kokeen ja ostin yhden pullan molempia... kotia päästyä halkaisin pullat (että saa aamulla kaakaon kanssa myös molempia..) ja toinen puolisko joutui testipenkkiin..
tuloksena voitaneen sanoa, että jos ei normaalistikkaan maista makeaa kovin helposti niin laskiaispullat jäävät jokatapauksessa melko vaisuiksi...
toisessapuolessa maistui kyllä vadelma ja pulla.. toisessa ei juuri makua ollut pullan lisäksi ja piti tarkistaa silmämääräisesti oliko hampaat osuneet ollenkaan manteliin..
lopputuloksena: jos ostaa kaupasta teollisen laskiaispullan niin täytteellä ei juuri ole eroa.. epäilisin, että oikein tehtynä saattaisin mantelista pitää (ja maistaa sen vähän paremmin) mutta ainakin nyt vaaka kolahti hillon puolelle.. taidan viedä franken-pullan töihin.. josko sielä joku innostuisi enemmän..

Emelie
Olipa vaikea valinta. Kaikista mieluummin söisin sen pullan ilman mitään täytteitä, koska täyteaineet ovat niin pirun makeita, etteivät tahdo mennä alas. Äänestin kuitenkin hilloa, se on kuitenkin se nostalgisempi vaihtoehto.
17.02.2015
Hilloa ja kermavaahtoa. Mitä raikkaampaa hilloa, sen parempi - siksi kotitekoinen raparperi-mansikka on ollut paras mitä olen tähän mennessä kokeillut.
Saki
Hilloa tietenkin. Hillo ja kermavaahto käy myös mutta pelkästään hillo on parasta. Eihän manteli kuulu laskiaspullaan ollenkaan.
Doc Nicholson
Huomasin tuossa (hilloista) laskiaispullaa syödessäni, että olen päässyt ihan aikuiseen ikään manteliversiota maistamatta. Tämä pitää korjata illalla, ennen äänestämistä...
EDIT: Hilloa. Mantelitahna oli aika makeaa, ei manteli maistunut. Yhden kappaleen otos häirinnee.

Muokannut Doc Nicholson (18.02.2015)
Lupus
En muista milloin olen laskiaispullia viimeksi syönyt, kun minulla ei ole mitään kiinnostusta kaupan valmispulliin enkä yleensä jaksa laipoa mitään itse (pulla ei ole jostain syystä koskaan onnistunut minulta muutenkaan). Vastasin siis lähinnä äidin tekemien ja itse täytettävien laskiaispullien perusteella että molempia.
Tähän voisi lisätä tarkennuksena, että pullia kuuluu syödä vuorotellen hillolla ja mantelimassalla. Kun sitten on syönyt jo niin paljon makeaa, ettei sitä enää maistakaan, voi syödä myös yksittäisiä pullia, joissa on sekä hilloa että mantelimassaa. (Kermavaahto on hyvää, muttei pakollista.)
Kun nyt luin äsken kirjoittamani, täytyy sanoa, ettei makeansietoni enää nykyään taida olla sellaista luokkaa, että tuo ensinkään onnistuisi. Mikä on varmaan lähinnä hyvä asia.

kyty
Tulee vähän myöhässä mutta kyllä tänne vielä kelpaisi laskiaispulla... siis hillon kanssa. Ja oikein paljon kermavaahtoa! Itselle se tuntuu olevan hilloakin tärkeämpi osa laskiaispullaa, tai sanotaanko että hillo maustaa sitä mukavasti.
Kaupan laskiaispullat ovat ihan ok jos ei liikaa ajattele mitä ne pitävät sisällään, mutta kyllä parasta on kun ja jos löytää kunnollisen leipomopullan. Tekisin itse mutta en osaa leipoa pullaa... ja sitä tulisi muutenkin liikaa kun ei kaikkea pysty syömään ja ei ole edes pakastinta missä säilöä ruokia (kumma kun vuokrayksiöissä ei ole koskaan kunnollisia pakastimia).

Echramath

kyty
EchramathMuistakaa kohtuus, ettei teillä käy kuten Ruotsin kuninkaalle Fredrik Aadolfille, joka muutenkin runsaan aterian jälkeen söi neljätoista (14) kermassa uitettua laskiaispulla (mantelimassalla).Mutta olisiko kuollut jos niissä olisi ollut hilloa?
Ja kuoli.
[quote="Echramath" post=29107]Muistakaa kohtuus, ettei teillä käy kuten Ruotsin kuninkaalle Fredrik Aadolfille, joka muutenkin runsaan aterian jälkeen söi neljätoista (14) kermassa uitettua laskiaispulla (mantelimassalla).

Ja kuoli.[/quote]

Mutta olisiko kuollut jos niissä olisi ollut hilloa?
- Keskustelut
- Satama