Kategoria: Teatteri | 893 viestiä | 197,4 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 24.05.2026
Vastannut: kirill potemkin, 24.05.2026
Harry Potter - tv-sarja ja elokuvat
26.03.2026
Harry Potter -maailma on jo tuttu ja koluttu, mutta siitä on nyt tulossa kuitenkin joulukuussa uusi tv-sarja. Ensimmäinen trailer uusine näyttelijöineen on julkaistu:
Itse pääsin jo tuon perusteella takaisin maagiseen Potterversumiin ja muistoihin siitä, kun luin ekan kirjan kuta kuinkin 25 vuotta sitten. Toivottavasti sovitus on tv-sarjassa parempi kuin elokuvassa. Ainakin odotan sen katsomista innolla. Traileri sai vanhan Potteristin hihkumaan innosta, sillä Petunia Dursley oli vihdoin blondi. Kuinka siitä väännettiin tosifanien parissa silloin ekan elokuvan aikaan.
Meinaatko palata Tylypahkaan Harryn mukana? Millä mielin odotat tv-sarjaa?
Keskustellaan kirjasarjan maailmasta ja sen visuaalisista sovituksista (ja jätetään kirjailija nyt taka-alalle).
[youtube]RIu4sFKGi6E[/youtube]
Tykkäykset (1): debrafrey
28.03.2026
Aulis
Kyllähän tuo uusi sarja pitää katsoa ihan mielenkiinnosta, vaikka vähän ohi olen Pottereista jo kasvanutkin. Äkkiseltään trailerista en keksi mitään nillitettävää.
En oikein koskaan ole lämmennyt elokuville, vaikka niissä komeat puitteet ja hyvät näyttelijät onkin. Kirjojen tuntemus on käytännössä pakollinen, jotta niistä saa oikein mitään irti. Sarjasta toivottavasti saadaan ehjempi kokonaisuus, kun ei tarvitse tiivistää niin paljoa.
Yhdyn monien muiden tapaan kritiikkiin Kalkaroksen näyttelijävalinnasta, jota en voi käsittää. Kalkaros on vielä yksi lempihahmojani kaikki lukemani fiktiivinen kirjallisuus mukaan luettuna! Alan Rickman oli roolissa erinomainen, joskin liian karismaattinen. Olisivat valinneet rooliin vaikka Adam Driverin tai Cillian Murphyn.
John Lithgow on varmasti ihan hyvä Dumbledorena, hänessä on minusta sellaista pilkettä, mitä hahmossa arvokkuuden lisäksi pitääkin olla. Liian vakavia oli D:n elokuvaversiot.

28.03.2026
Minulla ei ole vielä mielipidettä Kalkaroksen uudesta näyttelijästä. Minä en pitänyt Kalkaroksesta kirjassa ja minulle hän oli inhokki loppuun saakka, vaikka mitä sanottaisiin :D
John Lithgowsta olen taipuvainen ajattelemaan samoin. Hyvä valinta näin ennakkoon ajateltuna.
30.03.2026
Aulis
Haluan tarkentaa vielä, että minulla ei ole Paapa Essiedua vastaan mitään. Hän on varmasti ammattitaitoinen näyttelijä, joka tekee vain työtään ja on törkeää millaista p*skaa hän saa kestää. Tämä tapaus minusta vaan taas kerran alleviivaa sitä, että monimuotoisuuden edistämisyritykset väärissä paikoissa vain lisää vihapuhetta eikä edistä tasa-arvoa millään tavalla.
Kalkaros hahmona varmasti jakaa mielipiteitä. Minulla on jokin heikko kohta tuollaisia päähänpotkittuja hahmoja kohtaan :smile:

Tykkäykset (2): Freyja, KiLLPaTRiCK
09.04.2026
Aulis
Tulipa tuossa katsottua HBO:lta tuo Finding Harry: The Craft Behind the Magic -dokkari sarjan teosta.
[left]Teki kyllä vaikutuksen se, kuinka paljon on panostettu mm. lavastukseen ja puvustukseen. Näkemäni perusteella puheet jopa HBO:n kaikkien aikojen panostuksesta ei ole ihan pelkkää sanahelinää.[/left]
[left][/left]
[left]Pelkäsin vähän, että tässä mennään tietokonetehosteet edellä, mutta siitä ei taida olla pelkoa.[/left]
09.04.2026
Päitsy
Mä rehellisesti sanottuna en usko että tulen katsomaan tuota. Trailerin perusteella vaikuttaisi ihan ok sarjalta mutta juurikin nuo tietyt näyttelijävalinnat ei nappaa lainkaan. Potterfanina kiinnostaisi kyllä mutta häiritseviä tekijöitä on liikaa mitä olen kuullut ja lukenut. Pidättäydyn vain kirjoissa ja leffoissa.
10.04.2026
sansa
Myönnän, että sarja tulee katsottua, vaikka siinä olisi mitä päättömyyksiä
Roolitukselle olen avoin. Elämme ihanaa aikaa, kun rooliin voidaan valita näyttelijä, joka osaa ilmentää hahmonsa luonnetta parhaiten, ei vain ulkonäkönsä puolesta parhaiten soveltuva näyttelijä.
Myönnän, että sarja tulee katsottua, vaikka siinä olisi mitä päättömyyksiä :grin: toivon kuitenkin, että sarjassa saadaan esille enemmän hahmojen monia puolia kuin leffoissa yksinkertaisesti ehtii.

Melkein odotan eniten sitä, kun saa katsoa päänäyttelijöiden kasvavan sarjan myötä lapsista aikuisiksi. On niin söpöä, kun voi nyt aikuisena katsoa ekoja HP-leffoja, ja muistella miten on katsonut niitä silloin aikoinaan suunnilleen samanikäisenä kuin näyttelijät :laugh:
Tykkäykset (1): Freyja
09.05.2026
Aleksei
3 kirjaa, 1 viesti
Itsekin odotan tv-sarjaa mielenkiinnolla, vaikka epäilyksiä on. Elokuvasarjan ongelma oli juuri tiivistäminen — varsinkin myöhemmät kirjat olisivat ansainneet enemmän tilaa hengittää. Jaksomuoto antaa toivottavasti tilaa niille pienille hetkille ja sivuhahmoille, jotka leffoissa jäivät pintaraapaisuksi.
Itse muistan ekan kirjan luvun yhä, vaikka aikaa onkin vierähtänyt. Toivottavasti tv-sarja tavoittaa jotain siitä alkuperäisestä lukuelämyksestä.