Vastannut: kirill potemkin, 29.05.2026
Vastannut: Mustelmann, 28.05.2026
Kauhuelokuvat
11.07.2015
Tapsa
Suspiria kolahtaa meikäläisellekin, ja suosittelen tsekkaamaan myös muita Dario Argenton elokuvia. Phenomena oli mielestäni vielä parempi, vaikkakin selvästi enemmän suunnattu jenkkimarkkinoille (pääosassa on Jennifer Connelly), ja Profondo rosso ehkäpä hyvällä tavalla oudompi. Näillä elokuvilla on oma viehättävä, värikäs estetiikkansa, jollaista ei tule vastaan edes saman aikakauden (70-80-lukujen) Hollywood-kauhuissa.
[i]Suspiria[/i] kolahtaa meikäläisellekin, ja suosittelen tsekkaamaan myös muita Dario Argenton elokuvia. [i]Phenomena[/i] oli mielestäni vielä parempi, vaikkakin selvästi enemmän suunnattu jenkkimarkkinoille (pääosassa on Jennifer Connelly), ja [i]Profondo rosso[/i] ehkäpä hyvällä tavalla oudompi. Näillä elokuvilla on oma viehättävä, värikäs estetiikkansa, jollaista ei tule vastaan edes saman aikakauden (70-80-lukujen) Hollywood-kauhuissa.
11.07.2015
Moonlord
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Kauhu on vaikea laji, se kun usein menee tahattomasti komedian puolelle. Ja joskus tarkoituksella, kuten suosikkeihini kuuluvat Evil Deadit ja Warlock, jossa saa revittyä hupia 1600-luvun tyyppien toilailuista nykyajassa.
Edellä mainittu Manaaja oli sekin hyvä, ja pidin sen jatko-osistakin, harvinaisesti. En ole koskaan pitänyt Jack Nicholsonista, joten tykkäsin ennemmin Hohdon tv-versiosta (varsinkin kun siinä oli ihana Rebecca de Mornay). Kubrick on muuten kyllä yksi suosikkiohjaajiani.
Suosikkeihi kuuluvat hyvällä tyylillä tehdyt kauhufilmit, kuten Dellamorte Dellamore, Coppolan Dracula tai Interview with the Vampire. Tai sitten tunnelmallaan loistavat, psykologiset kauhut, kuten Pet Sematary, The Others, Session 9 tai Rosemary's baby.
Blair Witch Project ei kolahtanut sitten yhtään. Ainoat jotka ovat oikeasti vähän pelottaneet ovat olleet Nightmare on Elm Street ja Event Horizon, sekä jokin hyvin nuorena katsottu, joka piti lopettaa kesken kun ei uskaltanut. Olisiko ollut House of Usher. Kaikki Vincent Pricen kauhuleffat ovat muuten upeita. Edgar Allan Poe ja Vincentin karisma on lyömätön yhdistelmä.
Aivan kaikkia suosikkejani en nyt tässä kehtaa luetella että jää jotain leffavisaankin...
Splattereista en tykkää. Entisenä martial artistina minua ärsyttää niissä tyypit jotka eivät osaa tapella vastaan. Se olisi kunnon kauhua jos tyypit laittaisivat tehokkaasti vastaan kaikin mahdollisin tavoin, ja silti tulisi lähtö, mutta sellaisia ei juurikaan tule vastaan. Enkä pidä suolenpätkillä mässäilystäkään (paitsi zombieleffoissa). Yleensä ottaen uudet kauhuleffat tulee ohitettua... "Jaa, taas yksi teinikauhu lisää...."
Kauhu on vaikea laji, se kun usein menee tahattomasti komedian puolelle. Ja joskus tarkoituksella, kuten suosikkeihini kuuluvat [url=http://www.imdb.com/title/tt0083907/]Evil Dead[/url]it ja [url=http://www.imdb.com/title/tt0098622/]Warlock[/url], jossa saa revittyä hupia 1600-luvun tyyppien toilailuista nykyajassa.

Edellä mainittu [url=http://www.imdb.com/title/tt0070047/]Manaaja[/url] oli sekin hyvä, ja pidin sen jatko-osistakin, harvinaisesti. En ole koskaan pitänyt Jack Nicholsonista, joten tykkäsin ennemmin [url=http://www.imdb.com/title/tt0118460/]Hohdon tv-versio[/url]sta (varsinkin kun siinä oli ihana Rebecca de Mornay). Kubrick on muuten kyllä yksi suosikkiohjaajiani.

Suosikkeihi kuuluvat hyvällä tyylillä tehdyt kauhufilmit, kuten [url=http://www.imdb.com/title/tt0109592/]Dellamorte Dellamore[/url], [url=http://www.imdb.com/title/tt0103874]Coppolan Dracula[/url] tai [url=http://www.imdb.com/title/tt0110148/]Interview with the Vampire[/url]. Tai sitten tunnelmallaan loistavat, psykologiset kauhut, kuten [url=http://www.imdb.com/title/tt0098084/]Pet Sematary[/url], [url=http://www.imdb.com/title/tt0230600/]The Others[/url], [url=http://www.imdb.com/title/tt0261983/]Session 9[/url] tai [url=http://www.imdb.com/title/tt0063522/]Rosemary's baby[/url].

Blair Witch Project ei kolahtanut sitten yhtään. Ainoat jotka ovat oikeasti vähän pelottaneet ovat olleet [url=http://www.imdb.com/title/tt0087800/]Nightmare on Elm Street[/url] ja [url=http://www.imdb.com/title/tt0119081/]Event Horizon[/url], sekä jokin hyvin nuorena katsottu, joka piti lopettaa kesken kun ei uskaltanut. Olisiko ollut [url=http://www.imdb.com/title/tt0053925/]House of Usher[/url]. Kaikki Vincent Pricen kauhuleffat ovat muuten upeita. Edgar Allan Poe ja Vincentin karisma on lyömätön yhdistelmä.

13.07.2015
Rasimus
1 kirja, 890 viestiä
Italialainen kauhu on aina ollut suurinpiirtein oma alalajinsa. Tyypillistä koukeroinen juoni, runsas gore ja mun mielestä liian hidas tahti. En siis ole giallokauhulle lämmennyt samaan tapaan kuin taannoin japani- ja espanjalaiskauhulle.
Nyt ei tunnu / taida olla pinnalla oikein mitään virkistävää uutta liikettä. Lähinnä Hollywoodin puhkikaluttuja zombipätkiä. Luojan kiitos, vampyyribuumi ainakin on ohi vaikka tv:ssä joku Strain pyöriikiin (ihan ok sarja muuten).

13.07.2015
Mustelmann
Joo, kauhuelokuvat eivät tunnu olevan kovin pop tällä hetkellä, vaikka silloin tällöin jotain pientä putkahtaakin esiin. Jokunen vuosi sitten oli se goreporn-vaihe, mutta sekin jäi aika lyhyeksi eikä edes varsinaisesti ollut kauhua. Ehkä oikean, pelottavan kauhun vuoro on sitten, kun supersankarien valtakausi joskus päättyy.
En muista nähneeni pitkään aikaan mitään maininnan arvoista (uutta) kauhuleffaa. Sinister taitaa olla edellinen hyvällä tavalla mieleen jäänyt kauhuilu, mutta senkin olen katsonut vähintään vuosi sitten.

Muokannut Mustelmann (14.07.2015)