visitor avatar
Vastannut: Mustelmann, 28.05.2026

Nälkäpeli - Matkijanärhi 1 & 2

28.07.2014
Q_Black avatar
Suzanne Collinsin kirjoittamassa trilogiassa pääosassa seikkailee 16-vuotias Katniss Everdeen. Eletään karuja aikoja. Ihmisten täytyy noudattaa ohjeita, tehdä raskasta työtä ja heidän on hommattava pienillä tuloillaan ruokaa omaan perheeseen. Ylellisyyksiin ei ole varaa. Katnissilla on suuremmat mahdollisuudet joutua Nälkäpeliin kuin monella muulla. Hän on lähes varma, että nyt on hänen vuoronsa. Katnissin kauhuksi, hänen siskonsa Prim kuitenkin valitaan vyöhykkeeltä 12. Epätoivoisena Katniss osallistuu kisaan siskonsa puolesta. Katnissin lisäksi vyöhykkeeltä valitaan tribuutiksi myös poika, Peeta. Katnissin ja Peetan valmentajaksi tulee Nälkäpeli-voittaja ja alkoholisoitunut Haymitch. Katniss pitää Peetasta heti, mutta he eivät saa ystävystyä. Vain yksi selviää Nälkäpelistä ja se tarkoittaa sitä, että Katnissin on tapettava Peeta.

Nyt Nälkäpelit on pelattu ja Katniss on siepattu areenalta kapinallisten matkaan. Trilogian kolmas kirja jaetaan kahteen osaan joista ensimmäisen ensi-ilta on marraskuussa 2014!

Tänään julkaistiin ensimmäinen teaser elokuvasta. HUHU, aivan mahtava! Mua värisyttää vieläkin :lol:

Katso traileri täällä!!
28.07.2014
Saki avatar
Aivan super mahtava traileri!! Nälkäpeli fanina suurinpiirtein poksahdin innosta :lol: Nyt sitten vain odotellaan itse elokuvaa..
29.07.2014
Mab avatar
Minustakin traileri oli kiva. En osaa oikein arvioida kuinka vetävä se oli, mutta oli jännää nähdä uusia hahmoja ja miljöitä.

Yleensä olen filmatisointien suhteen kauhean nuiva kirjakouhottaja, mutta Nälkäpeleissä etenkin viimeinen kirja oli niin hätäisen oloisesti kokoonraavittu, että olen pitänyt enemmän elokuvista ja odotan samalla linjalla jatkavani. Toki leffoissa on omat puutteensa (esim. Katnissin ajatuskulku ei aina oikein välity, kolmiodraaman turha korostaminen), mutta hyviä puolia on selvästi enemmän.

Se on nyt tietenkin eniten huolta aiheuttava kysymys, miten hyvin materiaali on kestänyt venyttämisen kahteen elokuvaan. Pienestä varautuneisuudestani huolimatta Matkijanärhi 1 on kuitenkin varmaan eniten odottamani elokuva loppuvuodelle :smile:
31.07.2014
Q_Black avatar
Veikkaisin, että viimeistä kirjaa on syvennetty ja kohtauksiin ei ole käytetty niin paljon kiirettä nyt kun aikaa on kahden elokuvan verran. En yllättyisi vaikka elokuvassa nähtäisiin kohtauksia joita kirjoissa ei ole. Olen kyllä luottavaisin mielin elokuvien suhteen ja traileri kyllä sai mun uinuneen fanitytön taas esiin :lol:
20.11.2014
Q_Black avatar
Kyllä tätä odotettiinkin! Kolmas kirja jäi kahden ensimmäisen varjoon varmaan osaksi myös siksi, että siinä Nälkäpeliä ei nähdä. Katniss on pelastettu Nälkäpelistä ja hän koettaa pärjätä eteenpäin painajaisten ja Peetan menettämisen kanssa. Kapinalliset kapinoivat ja Presidentti Snow listii vihollisiaan tuntematta omantunnontuskia.

Tässä elokuvassa huomasi, että synkempään suuntaan tarinassa ollaan menossa. Katniss on hilkulla menettää itsensä samaan aikaan kun vyöhykkeiden asukkaat kärsivät ja kuolevat. Capitol tekee oman osansa sekoittamalla Matkijanärhen päätä hämmentävillä videoilla Peetasta.

Siinä missä kirja saattoi olla välillä vähän tylsäkin yllätyin leffaa katsoessa kuinka nopeasti aika todella vierähti! Elokuvasta oli tehty visuaalisesti hieno ja kapinallisten vastaiskut olivat näyttäviä. Elokuva herkisti minua enemmän kuin kerran vaikka siinä ei varsinaisesti mitään kovin surullista tapahtunutkaan.

En muistanut kirjasta kauheasti joten oli piristävää vähän arvuutella, mutta sen mitä muistan niin sanoisin, että aika kirjalle uskollinen oli muutamia pikkujuttuja huomioimatta.

Pelastusretki nosti kyllä pulssia ja Peetasta oli kyllä tehty oikeasti sellainen kuin mitä voisikin olettaa hänen olevan kaiken kokemansa jälkeen.

Kaikenkaikkiaan mahtava kokemus joka herätti tunteita suuntaan ja toiseen, enpä malttaisi millään odottaa jatko-osaa! Mitä ihmettä me sitten odotellaan kun tämä trilogia päättyy?
22.11.2014
The Big Bad Wolf avatar
Odotukset olivat hyvin matalalla tuon kahtiajakamisen vuoksi, minkä vuoksi niiden oli äärimmäisen helppo ylittyä. Ja paljon.

Todella hyvä leffa.

En muista kirjasta kaikkea tai oikeastaan paljon mitään, mutta lähestulkoon kaikki kohtaukset mukailivat hajanaisia muistikuviani. Vain [Spoileri - klikkaa] Eli aika pieni juttu.

Haymitchia olisin kaivannut lisää. Paras hahmo ikinä. Kaikki kieltolakivitsit. Jes.

Pidän Snow'n kanssa pörräävän pikkutytön hiuksista. Katnis-letin purkaminen. Ja Primin kissa! :heart:

The hanging tree on tullut kuunneltua youtubesta hyvin useasti. Todella kaunis laulu, ja valkokankaalla äärimmäisen voimakas.

Suosittelen, ja kovat odotukset päättöosaa kohtaan!
23.11.2014
Mustelmann avatar
Tuli vaan mieleen, että Nälkäpeli - Matkijanärhi voi olla melko hämmentävä otsikko sellaiselle, joka ei ole koskaan kuullutkaan koko leffa- tai kirjasarjasta. Itsekin olen käytännössä täysin pihalla, mistä niissä on kyse, minkä vuoksi tuollainen nimiyhdistelmä herättää minussa kyllä varsin erikoisia mielikuvia. Enemmän nimestä tuee mieleen draamantäyteinen luontodokumentti kuin toiminta/seikkailuelokuva. Matkijalinnusta olen kyllä kuullut, mutta matkijanärhi ei taida olla oikea lintulaji?

Voisihan nämä leffat joskus katsoakin, trailerit eivät ainakaan ole yhtään hullumpia.
26.11.2014
Mab avatar
Astorethein Matkijalinnusta olen kyllä kuullut, mutta matkijanärhi ei taida olla oikea lintulaji?
Joo, ei ole matkijanärhi oikeassa elämässä lintulaji :D Mutta Nälkäpeleissä sillä on ihan näppärä tarina, kuinka se kehittyi ja miksi se päätyi kapinan symboliksi.

Kävinpä nyt minäkin katsomassa Matkijanärhen. Näyttelijät olivat edelleen vakuuttavia (niin vanhat tutut kuin uudetkin kasvot) ja synkempään suuntaan oltiin tosiaan menossa. Nälkäpeleissä on aina ollut hienoa se ajatus, että areenalta eivät niin sanotut voittajatkaan selviä vahingoittumattomina, mikä ei varmaankaan jäänyt nyt kellekään katsojalle epäselväksi. Mutta vaikka henkilöhahmojen syventäminen oli sinänsä ihan hyvin käytettyä aikaa, puhumattakaan Vyöhyke 13:n ja sen propagandakoneiston avaamisesta ( :lol: ), oli elokuva ehkä vähän ...liikaa pelkkä väliosa? Tai jotain. Leffasta jäi vähän sellainen tunne, että tässäkö tämä nyt oli. Ei se toiminut niin hyvin omillaan kuin edeltävät osat. Mutta ei Matkijanärhestä kuitenkaan tullut sellaista rahastuksen ja väen vängällä venyttämisen tuntua kuin Jacksonin Hobiteista, sillä yhteen elokuvaan pakattuna tarina olisi varmaan jäänyt ikävän hätäisen ja pinnallisen oloiseksi.
04.12.2014
Niksu avatar
Matkijanärhessä oli paljon tunnelmaa ja piti hyvin otteessaan alusta loppuun asti. Ehkä suurin pettymys oli Katniss, jonka osa olisi voitu kirjoittaa eri tavalla. Liikaa itkeskelyä makuuni. Olisin halunnut nähdä hänessä tulta ja tappuraa. Katniksen ja Peetan suhteessa oli turhan suuri painoarvo, kuten varmasti myös seuraavassakin osassa tulee olemaan. Elokuvan positiivinen yllättäjä oli Liam Hemsworth, jonka Gale-hahmosta en ole aiemmissa osissa pitänyt, mutta tässä hän pääsi loistamaan. Olisinkin toivonut, että painoarvo olisi ollut enemmän näissä loistavissa sivuhahmoissa, Galessa ja siinä juoppolallissa Haymitchissä. He jäivät aivan liikaa Katniksen varjoon. Myös presidentti Snow on mielenkiintoinen hahmo. Elokuva oli välistä turhan hidas. Tämä Potterista alkanut trendi pilkkoa suosittujen teinielokuvien viimeinen osa kahtia, on välillä turhauttava. Tähän elokuvaan olisi tarvittu enemmän vauhtia ja vähemmän halpoja nyyhkykohtauksia.