Vastannut: kirill potemkin, 29.05.2026
Vastannut: Mustelmann, 28.05.2026
Lapsuuden(kin) televisio-ohjelmat
12.06.2015
Mustelmann
Romu-Nisse oli kyllä uskomattoman hieno sarja, tykkäsin siitä vähän vanhempanakin ja tykkäisin varmasti vieläkin, jos sitä voisi katsella hyvälaatuisena jostain. Youtubesta löytyvät pätkät ovat kuvaltaan ja ääneltään niin huonoja, etten ole pystynyt niiden parissa viihtymään. Parhaiten sarjasta on jäänyt mieleen Iisakki Jöröläisen lentävä saari.
12.06.2015
FreakyMike

Strato
FreakyMikeYritin etsiä netistä tietoa muutamista muistakin sarjoista joista oli vielä jotain epämääräisiä muistikuvia jäljellä ja löytyi oikein pitkä lista. http://lapsuusmuistelua.vuodatus.net/sivut/lastenohjelmatTämä oli hyödyllinen linkki, monen sarjan nimi oli myös itseltäni unohtunut, mutta löytyivät screenshottien avulla näppärästi. PItänee pistää johonkin ylös ne parhaimmat, jos vaikka onnistuisi metsästämään jostain itselle :cheesy:
Aika monet noistasoittivat kelloja, mutta siitä tulisi niin pitkä lista, että ajattelin vain mainita muutaman parhaimman.
Sandokan on ehdottomasti sarja, josta pidin eniten ja varmaan pitäisin vieläkin, jos sitä jostain pääsisin näkemään. Siinä oli sopivassa suhteessa toimintaa ja huumoria kaltaiselleni pienelle pojalle
Toiseksi paras on Bambukarhut, pidin lapsena sarjasta niin paljon, että vanhempani ostivat Bambukarhut-lautapelin, joka taitaa vieläkin olla tallessa. Pitäisikin kaivaa joskus esille ja tutkia miten sitä oikein pelattiin :cheesy: Muistaakseni oli ihan hauska.
Muita sarjoja oli sitten, Fievel-hiiri, Tabaluga ja Turtlesit. Animesta kovia olivat Pokemon, Digimon ja Beyblade sitten vähän vanhempana, ala-asteella.
[quote="FreakyMike" post=33812]Yritin etsiä netistä tietoa muutamista muistakin sarjoista joista oli vielä jotain epämääräisiä muistikuvia jäljellä ja löytyi oikein pitkä lista. http://lapsuusmuistelua.vuodatus.net/sivut/lastenohjelmat

Monesta sarjasta olin unohtanut jo nimen ja paljon muutakin, mutta nuo screenshotit palauttivat mieleen yllättävän monia hauskoja tv-muistoja. :smile:[/quote]

[b]Sandokan[/b] on ehdottomasti sarja, josta pidin eniten ja varmaan pitäisin vieläkin, jos sitä jostain pääsisin näkemään. Siinä oli sopivassa suhteessa toimintaa ja huumoria kaltaiselleni pienelle pojalle :smile: Muistan kun vaadin isää lainaamaan kirjastosta kaikki mahdolliset jaksot vhs:lle, jotta sain rauhassa katsella niitä uudestaan ja uudestaan. Ja joka reissulla piti tietysti tarkistaa onko tullut uusia jaksoja hyllyihin. Näköjään Ruutu+ palvelusta voisi katsoa kaikki suomenkieliset(1.tuotantokauden) jaksot, eka jakso näkyi olevan ilmainen.

Toiseksi paras on [b]Bambukarhut[/b], pidin lapsena sarjasta niin paljon, että vanhempani ostivat Bambukarhut-lautapelin, joka taitaa vieläkin olla tallessa. Pitäisikin kaivaa joskus esille ja tutkia miten sitä oikein pelattiin :cheesy: Muistaakseni oli ihan hauska.

[b]Strato[/b]
[quote]Muistaako muuten kukaan sellaista sarjaa, jossa päähenkilönä oli lajinsa viimeinen mammutti tms. joka asui saaressa, jossa oli tulivuori ja jota pystyi liikuttelemaan laavavirtojen avulla? Kaverina tällä oli hiiri/päästäinen, joka rakasti syödä granaattiomenoita. Sarjan nimi ei vaan tule millään mieleen..[/quote]

Itselleni tulee Nooan Saari tuosta.

Strato
NylkkyStratoSehän se, kiitos!Muistaako muuten kukaan sellaista sarjaa, jossa päähenkilönä oli lajinsa viimeinen mammutti tms. joka asui saaressa, jossa oli tulivuori ja jota pystyi liikuttelemaan laavavirtojen avulla? Kaverina tällä oli hiiri/päästäinen, joka rakasti syödä granaattiomenoita. Sarjan nimi ei vaan tule millään mieleen..Itselleni tulee Nooan Saari tuosta.
[quote="Nylkky" post=33829][b]Strato[/b]

Itselleni tulee Nooan Saari tuosta.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=bJLRy7kanwk[/video][/quote]

Sehän se, kiitos! :smile: Näköjään muistin väärin sen päähenkilön, joka näköjään onkin jääkarhu eikä mammutti. Mutta nehän ovatkin melkein samannäköisiä niin ehkä sen ymmärtää...
13.06.2015
Kyllä siellä on mammuttikin. Jos muistan oikein niin kyseinen mammutti vahtii laavavirran käyttöä ja on saaren vanhin ja viisain. Harmi vaan kun kyseistä ei näy.
Sandokania on youtubessa kaikki jaksot, mutta englanniksi. Suomeksi puhuttuna alkuperäisellä duppauksella niitä on vain 8 jaksoa