visitor avatar
Kategoria: Konserttisali | 252 viestiä | 133,6 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 28.05.2026

Kaikkien aikojen paras fantasiaelokuva

Keskiyön kyyhkynen avatar
Olen pitkään miettinyt mitkä fantasiaelokuvat ovat muiden mielestä pakko nähdä. Olisi mahtavaa, jos saisin tähän kysymykseen vain parikin vastausta. Siispä tässä se tulee: Mikä on sinun mielestäsi paras näkemäsi fantasiaelokuva?
Voit myös kirjoittaa pienen tiivistelmän kyseisestä elokuvasta, sillä kukapa sinua estäisi!:wink:
Moonlord avatar
1006 kirjaa, 2038 viestiä
En jaksa tiivistelmiä alkaa kirjoittelemaan vaan teenpä ihan perinteisen listan. Jokainen voi tutustua leffan kuvaukseen ihan itse. IMDB:n mukaan olen katsonut 870 elokuvaa/sarjaa joissa on fantasiaa ja täyden kympin olen antanut seuraaville:

It's a Wonderful Life (1946)
Justice League: The Flashpoint Paradox (2013)
The Double Life of Veronique (1991).
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Games of Thrones (2011-2016)
Samurai Jack animaatiosarja (2001-2016).

Sormusten herra leffoissa ja luulen että Justice Leaguessakin on vähän fanipoikaa mukana eli ne eivät ole aivan täydellisiä vaikka kympin olen antanutkin.

Ysin arvoisia on 55 kpl eli niitä en ala listaamaan mutta laitan muutaman, kenties vähemmän tunnetun (ei-animen)..

Angel-A (2005)
Be With You (2004)
Dead Man (1995)
Dellamorte Dellamore (aka Cemetary Man) (1994)
Excalibur (1981)
Mr. Nobody (2009)
Pan's Labyrinth (2006)
Stardust (2007)
The Bride with White Hair (1993)
The Crow (1994)
The Man from Earth (2007)
The Princess Bride (1987)
The Stone Flower (1946)[/url]
Children of the Dune (2003 Miniseries)
Alkemisti avatar
Parhaimpiin lasken nämä:

The Illusionist, http://www.imdb.com/title/tt0443543/.
Perfume: The Story of a Murderer, http://www.imdb.com/title/tt0396171/.

Katsomisen arvoisia ovat myös:

Ravenous, http://www.imdb.com/title/tt0129332/.
Event Horizon, http://www.imdb.com/title/tt0119081/.
Army of Darkness, http://www.imdb.com/title/tt0106308/.

Tämän vuosikymmenen elokuvista nämä tulevat ensimmäisinä mieleen:

Inception, http://www.imdb.com/title/tt1375666/
Doctor Strange, http://www.imdb.com/title/tt1211837/.
The Fox Lover, http://www.imdb.com/title/tt4960930/.

Ja A Nightmare on Elm Street -elokuvat kannattaa katsoa.
FreakyMike avatar
Tarinatuokio ei ole parhaita paikkoja elokuvakyseille. Siirtäisin mieluummin Teatterin puolelle jos osaisin, mutta eiköhän joku pätevämpi moderaattori voi hoitaa sen homman.. :roll:
Moonlord mainitsi Prinsessan ryöstön, Excaliburin, Crowin ja Panin labyrintin kaltaisia klassikkoleffoja, joista olen itsekin tykännyt, joten tässä vielä lisääkin erityisesti 80-luvun fantasiaa:

Legend (1985) http://www.imdb.com/title/tt0089469/
Lohikäärmeentappaja (1981) http://www.imdb.com/title/tt0082288/
Labyrintti (1986) http://www.imdb.com/title/tt0091369/
Päättymätön tarina (1984) http://www.imdb.com/title/tt0088323/
Tumma kristalli (1982) http://www.imdb.com/title/tt0083791/
Willow - Suuri seikkailu (1988) http://www.imdb.com/title/tt0096446/

Eivät ole välttämättä parasta A-luokkaa nykyajan ihmisten mielestä, mutta olin noiden ilmestyessä vielä sen ikäinen, että lapsuuden lukuisiin katsomiskertoihin liittyvä nostalgia antaa niihin paljon lisäpisteitä.
Lopuksi vielä pari sen jälkeenkin tullutta elokuvaa joiden visuaalinen tyyli on mielestäni aivan fantastinen. (Myös animen puoleltakin löytyisi paljon upeita elokuvia etenkin Ghibli studion tuotannosta, mutta en jaksa käydä niitä sen tarkemmin listaamaan..)

Kadonneiden Lasten Kaupunki (1995) http://www.imdb.com/title/tt0112682/
Taivaan tuolla puolen (1998) http://www.imdb.com/title/tt0120889/
Mustelmann avatar
Sormus-trilogia onkin jo mainittu ja sitä suosittelen itsekin. En valitettavasti jaksa sanoa siitä sanaakaan, koska olen jauhanut noistakin elokuvista vuosien aikana sen verran, että enää ei vaan pysty. Muitakin hyviä nimiä on jo tullut esiin, kuten Willow, joka oli minulle nuorena kloppina kovimpia fantsuleffoja koskaan.

Kenties hieman erikoisempana vaihtoehtona heittäisin animaatiokaksikon nimeltä Heavy Metal (eka ilmestyi vuonna 1981, toinen 2000). Jälkimmäinen ei oikeasti ole kummoinen, mutta ensimmäinen on kaikin puolin hieno ja kiehtova fantasia/scifi-elokuva. Inspiraationa on amerikkalainen, samanniminen sarjakuvalehti, jonka erikoisalaa on "aikuinen" scifi ja fantasia, eli lähinnä väkivalta ja erotiikka.

Heavy Metal

Heavy Metal 2000
Kultasuu avatar
Koska tässä kysyttiin vain yhtä suosikkifantasialeffaa, niin vaikka valinta on erittäin vaikea koska vaihtoehtoja on niin pirun loputon määrä, niin sanoisin, että se on Neil Gaimanin samanimiseen kirjaan perustuva Stardust. Ja, vaikka en yleensä pidä ihan noin lempeistä ja yltiömäisen "kilteistä" leffoista, niin silti tämä on mulle ylivoimaisesti parasta fantasiaa, niin visuaalisesti kuin kaikilla muillakin mahdollisilla kriteereillä. Myös elokuvan näyttelijävalinnat on osunut mun mielestä täysin nappiin ja napakymppiin ja muutenkin tästä mahtavasta seikkailusta on vaikea löytää mitään pahaa sanottavaa. Suosittelen kyllä jokaiselle joka ei ole nähnyt tätä, olitpa sitten Gaiman-fani tai et.