Dragonil avatar
Satama
Vastannut HourglassEyes · 28.09.2026 · 166 viestiä · 28,3 t lukukertaa
Darkki avatar
Lukumaailma on täällä – näe, mitä kirjahyllysi kertoo sinusta
Tiedotteet
Vastannut Darkki · 28.09.2026 · 2 viestiä · 37 lukukertaa
LordStenhammar avatar
Leirinuotio
Vastannut LordStenhammar · 27.09.2026 · 264 viestiä · 112,2 t lukukertaa

The Mortal Instruments - elokuvat

05.10.2013
Q_Black avatar
Teinpä tälle nyt uuden ketjun kun edellinen on kadonnut bittiavaruuteen.

Luukaupunki sai siis ensi-iltansa 30.9 ja se ei oikein tuntunut menestyvän. En kyllä ymmärrä miksi koska elokuvan puitteet oli upeat ja näyttelijät todella hyviä.

Sopimukset toisesta elokuvasta on kirjoitettu, mutta elokuvan kuvaukset lykkääntyivät mm. keskeneräisen kässärin ansiosta. Olen niin ärtynyt, että kerrankin hyvä kirjasarja ei ehkä saakaan jatkoa. Ei tietenkään pidä heittää kirvestä kaivoon, mutta...
Muokannut Q_Black (01.11.2013)
05.10.2013
Iivari avatar
Ei onneksi sentään bittiavaruuteen, viestiarkistossa se on tässä.
10.10.2013
Nekrataal avatar
Itse kyllä petyin leffassa siihen että tarinaa oli karsittu/muutettu aika rajusti.
Xariel avatar
Samaa mieltä Nekrataalin kanssa. Hankala kuvitella, miten he onnistuvat sitä jatkamaan niin, että se perhesotku säilyy yllättävänä ja kiinnostavana, koska sillä nyt kuitenkin on suuri rooli seuraavissa kirjoissa ja ensimmäinen kirja pohjusti sen hyvin, leffa ei. Minkä tietenkin ymmärrän, sillä se ei leffassa toimi yhtä hyvin, varsinkin jos seuraavista leffoista ei ole varmuutta. Tarina on onnistuttava lopettamaan edes jotenkin siististi, toisin kuin kirjoissa.

Mistä tulee mieleen, seuraavan kirjan loppu taisi olla cliffhangeri, mitenköhän se siirtyy leffaan? [Spoileri - klikkaa]
Minä taas tykkäsin City of Bonesista. :lol:

Pienet muutokset, kuten[Spoileri - klikkaa]

Mutta toivon todella, että myös City of Ashes päätyy valkokankaalle!
The Big Bad Wolf avatar
Minäkin pidin. Tai siis, menetteli se. Ehkä vois katsoo uudestaan. Ihan okei, jos ei vertaile muihin... Toisaalta... Nääh, eihän tää pärjää mihinkään. Varsinkaan niinku Twilightille, ihQ daa!

Se sarkasmista.

Jamie Campell Bower... Jumalauta. Niin paras henkilö näyttelemään Jacea. Kun kirjoissa kaiken luki niin Claryn kannalta, leffassa näki heti, mitä Jace ajatteli. Ja Jamien ja Lilyn kemia, aivan ihanaa. Lily sai Claryyn paljon syvyyttä. Näyttelijätyö iski kovaa meikäläiseen. Melkein yhtä kovaa, kuin Jamie ilman paitaa. Nimimerkillä taustakuva Lumiassa ja kannettavalla, jonka nimi myös on Jace. Plus vajaat viissataa kuvaa leffasta, kirjoista ja näyttelijöistä kännyssä.

Muutoin en enää ihmeemmin kommentoi, täysin samaa mieltä Kirjaneidon kanssa. Ja jos CoA ei päädy teatteriin... Murr. MURR!!! Meillä oli kavereiden kanssa tarkoitus pukeutua teatteriin varjometsästäjiksi. (Ja etsiä netistä Alecin kengät. Tavan maiharit kalpenee niiden vierellä...) CoA me katsottaisiin teatterissa vähintään kolmesti, kun eka leffa käytiin katsomassa kahdesti. Minä en ikinä, ikinä, ikinä ole aiemmin katsonut leffaa teatterissa useammin kuin sen kerran.
Kirjaneito avatar
The Big Bad WolfMeillä oli kavereiden kanssa tarkoitus pukeutua teatteriin varjometsästäjiksi. (Ja etsiä netistä Alecin kengät. Tavan maiharit kalpenee niiden vierellä...)
Mekin mietittiin siskon kanssa varjonmetsästäjiksi pukeutumista (harkittiin myös sellasten ikivanhojen vähän riimujen näkösten irtotatskojen laittamista), mutta lopulta se homma vähän jäi. Ja Alecin kengät... sanotaanko vaikka että repesin laffateatterissa! :lol:

Ja Jamie Campbell Bower, piti mainita jo edellisessä viestissä, mutta tyyppi tosiaan hoiti homman loistavasti kotiin. Olin aluksi aika epäluuloinen kuultuani näyttelijävalinnasta, mutta pikku hiljaa aloin uskoa homman toimivuuteen ja leffateaterissa kaveri voitti minut lopullisesti puolelleen. Ja vaikka ei puhuttaisi Jamiesta sanaakaan, Jace nyt näin yleensäkin on mahtavuutta. :heart:
The Big Bad Wolf avatar
Kirjaneito
Hei, Alecin kenkiä upeampaa ei tältä planeetalta löydä! :tongue:
13.10.2013
Nekrataal avatar
Itsellä ehkä eniten harmittaa loppukohtauksen muuttaminen koska kirjassahan se tapahtu aivan eri paikassa ja aivan eri tavalla. Mutta odotukset CoA:iä kohtaan ovat korkealla.
15.10.2013
Xariel avatar
Alecin kengillä on näköjään faneja täällä, mutta mun suosikki on kyllä Magnus. Okei, leffassa hänellä on aika laimea ja pieni sivuosa, mutta kirjassa voi sitä iloa!

Haluan laittaa tähän kuvan.

[Spoileri - klikkaa]
01.11.2013
Q_Black avatar
Ah, minä rakastin elokuvaa alusta loppuun :heart: Musta siinä oli kaikki oleellinen eikä muutokset haitanneet. En jotenkin voi mitenkään käsittää miksi se sai niin huonot arvostelut. IHANA elokuva :heart:

CoA:n kohtalohan oli vaakalaudalla. Elokuvan kuvaukset piti alkaa jo syyskuussa, mutta niitä lykättiin. Alkoi tuntua siltä, että elokuvaa ei ehkä tulekaan. Huonolta näytti.

ONNEKSI hiljattain julkaistiin uutinen, jonka mukaan elokuvaa aletaan työstämään ensi vuoden puolella. Jesh :heart:
Aave avatar
Olin katsomassa Luukaupungin kaverin kanssa ja kyllä se oli aivan mahtava! Olkoonkin, etät huomattavia kohtia oli karsittu pois mutta eihän elokuva aina vastaa kirjaa. [Spoileri - klikkaa]
emmazki avatar
Kumma juttu että monet on sitä mieltä, että huono leffa, liika karsittu jne. koska mun mielestä se oli oikeesti tehty tosi hyvin ja valittu juuri oikeet kohtaukset. Tietenkin sieltä jotakin kivaa jäi puuttumaan, mutta hei ei leffaan nyt voi oikeesti kaikkee voi mukaan ottaa. Toivottavasti tää sarja jatkuu!
Scartti avatar
Useat varmasti tajuaa, ettei kaikkea voi ympätä, mutta kun tapahtumien tapahtumapaikat vaihtuu tai pieniä hyvin tärkeitä asioita muutetaan, niin kyl se vaikuttaa hyvin negatiivisesti(vanhaan ketjuun taisin linkittää eroista jotain). Valentinellä on valkoiset hiukset ja sitä kirjassa painotetaan Sebunkin(Jonathan) kohdalla. Romantiikka oli taas vaivaannuttavaa katseltavaa ja Jace.. en edes aloita. Alec tais olla lyhyempi kuin Clary. Ja niin paljon kuin Jonathan Rhys Meyeristä tykkään, en voinut olla hekottamatta hänen hahmolleen, joka oli myös Claryn mittainen.

Leffa ei ollut susipaska, mut ei huippukaan. IMHO siitä vaan olis saatu niin paljon parempi.
Kirjaneito avatar
Valentinen hiuksista olen samaa mieltä. Niiden valkeutta tosiaan korostettiin kirjassa, joten ne mustat letit tulivat vähän puun takaa. (Nimimerkki en tunnistanut trailereissa Valentinea Valentineksi vaan mietin, että kukas kumma rastapää tuolla huitelee... :roll: ) Mutta Jamie.

Myönnän olleeni aluksi todella epäluuloinen kuultuani hänen valinnastaan Jacen rooliin, trailereiden kohdalla mielipiteeni alkoi kuitenkin häilyä yhä enemmän ja enemmän, kunnes olin tehnyt täyskäännöksen. Mielestäni Jamie hoiti homman kunnialla kotiin, sillä ei varmastikaan ole helppoa astua noin rakastetun hahmon saappaisiin, etenkin kun kirjoissa koko ajan korostetaan hänen hyvännäköisyyttään.

Ei leffa mustakaan mikään vuosisadan mestariteos ollut, mutta ihana silti. Ja juurikin suurimmaksi osaksi koska Jace/Jamie. (Ja Simon myös :wink: )
30.12.2013
Huoleton avatar
Tykkäsin leffasta. Näyttelijävalinnat nuorten osalta ovat mielestäni osuneet aika hyvin kohdalleen. En muista kirjasta muuta kuin pääjuonen ja silloin tällöin pieniä yksityiskohtia. Mahtavana yksityiskohtana pidin instituution oven lukitusmenetelmää- todella makea.
Valentinen hiukset- en muistanut niiden olevan vaaleita, enemmän minua häiritsi näyttelijän nuoruus. Mielestäni hänen tilalle olisi voinut ottaa jonkun vähän vanhemman.
Viimeisen kohtauksen tapahtumapaikan vaihdos oli hiukan erikoinen muutos. Varmaankin jokin säästötempaus olla tekemättä uutta paikkaa.
Kokonaisuutena ihan toimiva leffa-en huomannut paljastuksia toisesta leffasta.