visitor avatar
Sivut: 1, 2, 3
Radoxeald avatar
Kategoria: Konserttisali | 252 viestiä | 133,6 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 28.05.2026

Ender's Game ensi-illassa 6.12.

Xariel avatar
Tälle nyt on saatava oma ketjunsa!

maxYksi syksyn tärkeimmistä elokuvista muuten puuttuu aloitusviestistä, nimittäin Ender's Game, joka tulee Suomeen noin kuukauden päästä. Varmaan kaikki sci-fifanit ovat ainakin jossain ikävaiheessa sitä kuitenkin fanittaneet (itse fanitan edelleen, jatko-osia myöten) ja tässä filmatisoinnissa pitäisi ainakin olla puitteet kohdallaan.
Kirjakin on jakanut mielipiteitä. Minuun se upposi aivan täysillä, kun sen joskus luin. Se oli aivan loistavaa seikkailua, jännittävää ja samalla siitä sai paljon irti seuraavillakin lukukerroilla. Varmasti löytäisin siitä uusia asioita, jos sen nyt lukisin uudelleen, sillä siinä on paljon historiallisia viittauksia, joita varmasti paremmilla pohjatiedoilla tulkitsen kuin yläasteikäisenä.

Kaikki eivät siitä kuitenkaan ole pitäneet.

Thialfi kirja-arvostelussaanM. G. Soikkeli on todennut, että Ender on tolkuttoman yliarvostettu kirja. Kun luin kirjan en pitänyt siitä. Sen jälkeen olen useampaan otteeseen yrittänyt lukea sitä uudelleen ja pidän siitä kerta kerralla vähemmän.
Joka tapauksessa, ensi-iltaan on muutama viikko, ja trailerikaan ei näytä huonolta. Pääosassa on nuori Asa Butterfield, jolta en ole ennen nähnyt muita elokuvia. Mukana on paljon tuttuja nimiä, kuten Harrison Ford, Hailee Steinfeld, Ben Kingsley, Viola Davis ja Abigail Breslin.

Nyt kirjat uusintalukuun ja mars teatteriin marraskuussa!

[video]http://www.youtube.com/watch?v=X5ev-nOWJH8[/video]

muoks// Suunnitelmissa on myös leffamiitti. Tervetuloa!
Muokannut Sini (25.11.2013)
Jaragil avatar
Suhtaudun elokuvaan tällä hetkellä varovaisen optimistisesti. Pidin kirjasta erittäin paljon, olkoonkin että siinä oli muutamia hieman omituisempia sivujuonia (Enderin sisarusten poliittiset juonittelut, joissa ei ollut mitään järkeä edes silloin, kun luin kirjan ensimmäisen kerran teini-ikäisenä), mutta ydintarina on erittäin hyvä ja sallii varmasti elokuvamuodossa paljon hyvää kuvasto.

Mikä kyllä näkyykin trailerissa, olkoonkin että esimerkiksi niin sanottu taisteluhuone sattuukin silmiin - liikaa tavaraa menossa yhtä aikaa. Mutta esimerkiksi varsinaisten taistelujen johtaminen kädenliikkeillä näyttää ainakin trailerissa erittäin hienolta, joten katsotaan, mitä tästä saadaan aikaiseksi.

Luulen vain, että tämän elokuvan hyvyyden tai huonouden tulevat pitkälti ratkaisemaan nuo lapsinäyttelijät. Älysivät onneksi vanhentaa heitä varhaiseen teini-ikään, mutta voi olla silti hieman epätasaisia roolisuorituksia luvassa. Toivottavasti edes tärkeimmät lapset on saatu hyvin valkokankaalle.

Mutta pitäähän tuo siitä huolimatta käydä isolta ruudulta tarkistamassa, jos ei muuta niin erikoistehosteiden vuoksi.
Vehka avatar
Inhosin traileria ja minusta se ei tavoittanut kirjan ideasta ja tunnelmasta yhtään mitään, mutta Enderin näyttelijään minulla on kyllä aika kova luotto, joten se saattaa pelastaa paljon. Ja mikäli elokuva onnistuu säilyttämään juonen ja ytimen, saattaa siitä hyvä tullakin, trailerin perusteella on paha mennä tuomitsemaan liikaa. Koetan kovasti pitää mielen avoimena ja positiivisena, vaikka se vähän hankalaa onkin, kun Ender on ollut yksi suosikkiscifiteoksistani jo pitkään.

(Ja Jarren kanssa olen ihan eri mieltä Enderin sisarusten juonitteluista, minusta ne olivat tosi kiinnostavia ja Peterin hahmo erittäin hienosti luotu. Myös Valentinesta pidin, ja nimenomaan siitä, miten he loivat taustaa ja historiaa Enderin hahmon ympärille. :tongue: )
Leffamiitti?
Vehka avatar
Minua ainakin kiinnostaisi. :) Pitäisikö perustaa Kohtauspaikkaan ketju?
Joo! :)
Xariel avatar
VehkaPitäisikö perustaa Kohtauspaikkaan ketju?
Jos meitä kolme on, niin perustetaan!

Muoks// Tänne näin! --> ketju
Jussi avatar
Minua elokuva kiinnostaa kovasti, ja aion käydä katsomassa sen valkokankaalta.

Odotin, että jokin kustantamo ottaisi tänä syksynä pokkaripainoksen leffakannella Enderin suomennoksesta, mutta näin ei tapahtunut. Yhdysvalloissa Ender's Game on yksi kaikkien aikojen suosituimmista scifiromaaneista. Kirjaa on siellä myyty yli seitsemän miljoonaa kappaletta.
Jaragil avatar
Vehkalle sen verran, että

[Spoileri - klikkaa]

edit: Huolettomalle pahoitteluni. Ei ollut yhtään mielessä, kun rupesin miettimään vastausta.
Huoleton avatar
Muistuttaisin tämän olevan elokuvan ketju, ei kirjan eli olisi kiva, jos käytäisitte spoileri-varoitusta, kiitos. Mulla on nimittäin hiukan vielä kirja kesken.
max avatar
Kannattaa muuten huomata että yhden huhun mukaan elokuva pohjautuu itse asiassa kahteen kirjaan eli Ender's Game ja Ender's Shadow. Ender's Shadow on siis tämän uudemman Ender-universumia syventävän "Shadow-sarjan" ensimmäinen osa, joka kertoo ajallisesti samoista tapahtumista kuin Ender's Game, mutta Beanin näkökulmasta ja täten syventää tarinaa. Eli jos on lukenut vain Ender's Gamen, niin siitäkin voi tulla pieniä painotuseroja, jotka voi tuntua oudoilta/ärsyttäviltä. Itse pidin Ender's Shadowsta todella paljon, ja jos nostalgialasit ottaa pois, niin voisin jopa sanoa, että pidin sitä Ender's Gamea parempana. Varsinaisia juonielementtejä ei tosin Ender's Shadowsta uudemman tiedon mukaan ole (eli Ender on päähenkilö).
Jussi avatar
maxKannattaa muuten huomata että yhden huhun mukaan elokuva pohjautuu itse asiassa kahteen kirjaan eli Ender's Game ja Ender's Shadow.
Olen kuullut saman väitteen, ja se pelottaa eniten koko elokuvaprojektissa. Ender's Shadow on täysin turha kirja eikä pääse lähellekään alkuperäisen tasoa. Minulla ei ollut minkäänlaista halua jatkaa Shadow-saagan lukemista eteenpäin.

Näyttää muuten siltä, että filmin nimeä ei ole suomennettu.
HVM avatar
Alkuperäinen teaseri elokuvasta kyllä ei lämmittänyt yhtään, mutta uusimman trailerin perusteella leffan voisi kokeeksi vielä katsoakin. Muutoin on melkoisen selvä että sellaisenaan kirja ei ole (elo-) kuvaus kelpoinen (mitä siitä nyt muistan) joten muutoksia tapahtumissa ja henkilöiden iässä tarvitaan. Päällimmäisenä Orson Scott Cardin tuotannosta on jäänyt mieleeni päähenkilöiden pakko-oireet niin Ederissä kuin Alvin tarinoissakin, plääh.

Ja sitten siihen moraaliseen puoleen, josta en itse ajatellut valittaa, mutta kun täällä ei asiata ole mainittu niin... Jos Sanderson ja Jordan kuuluvat niihin ”hyvis” mormonikirjailijoihin niin Card kyllä menee sinne ”pahis” osastolle. Ei siksi että Card on kirjoitellut kolumneissaan ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen olevan huonoa tiedettä (vaikka kannattaa vaihtoehtoisen energiamuotojen tutkimista fossiilisten polttoaineiden ollessa rajalliset). Eikä senkään vuoksi että Card on puolustellut älykästä suunnittelua sekä muita USA:n uskonnollisen oikeiston hihhulointeja oikean tieteen sijasta (vaikka väittää olevansa demokraatti). Vaan siksi että Card aktiivisesti vastustaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Card rinnastaa homouden pedofiliaan sekä on esittänyt että kaikki homot pitäisi kerätä leireille jotteivät tartuta lapsia... Card on myös the National Organization for Marriage(NOM)-järjestön lautakunnan jäsen ja rahoittaja, järjestön jonka pääasiallinen tehtävä on sukupuolineutraalien avioliiton vastustaminen. Tämän aiheen takia Cardin mielipiteet ovat nousseet suuremman yleisön tietouteen, vaikkakaan Card ei koskaan eli tuntojaan asian ympärillä salaillut.

USA:n sateenkaari järjestöt ovatkin yrittäneet boikotoida koko elokuvaa, johon Card on maininnut myyneensä elokuvan oikeudet könttäsummaan jo ajat sitten, joten hän ei tule hyötymään elokuvan rahallisesta menestyksestä. Sen sijaan kirjojen lisenssi maksut menevät NOMin taskuun. Joten Cardin kirjat jäävät ainakin itseltäni jatkossa ostamatta. Sen sijaan leffan saatan katsoakin.

(Itse asiassa se että Alvinin jatko-osat ovat jääneet suomentamatta saattaa olla jotain tekemistä yllä mainitun kanssa.)
Narri avatar
Jussi
Näyttää muuten siltä, että filmin nimeä ei ole suomennettu.

Enderin peli! Hih!
max avatar
En nyt tiedä voiko sanoa niinkään että kaikki liberaali on "hyvistä" ja on "pahis" jos on liberaalien mielipiteitä vastakkainen mielipide johonkin asiaan... :roll:

Kirja on suomennettu ytimekkäästi "Ender", ehkä se "Ender's Game" on kivempi nimi leffalle sitten, en tiedä.
HVM avatar
12.11.2013
Narri avatar
HVMNiin jos Maxin mielestä on vain hyvästä, että kirjailija on kynäilyn lisäksi hyödyllisiä harrastuksia: Kuten poliittinen organisaatiovaikuttaminen niin hyvä. Mutta jos näihin vaikuttimiin kuuluvat mm. ”homojen kaikkien kansalaisuus oikeuksien poistaminen” (eikä siis vain avioliittolait) niin jos tämäkin on Maxista ihan ok. niin taidan lisätä myös Maxinkin sinne ”pahiten” puolelle, omatekoisessa moraaliasteikossani.
Käytän vertausta...

Ihailkaamme pyramidia, unohtakaamme faarao.
25.11.2013
NarriEnderin peli! Hih!
Kuten max mainitsi, on kirja suomennettu nimellä Ender. Ketjun otsikkoa pitäisi muuten muokata, sillä ensi-ilta on Suomessa vasta 6. joulukuuta. Tässä levittäjän laatima esittelyteksti:

Lähitulevaisuudessa vihamielinen avaruusoliorotu, formikit, on hyökännyt Maahan. Ilman suuramiraali Mazer Rackhamin (Ben Kingsley) tarunomaisia sankaritekoja kaikki olisi ollut hukassa. Valmistautuessaan seuraavaan hyökkäykseen suuresti kunnioitettu eversti Hyrum Graff (Harrison Ford) ja kansainvälinen armeija kouluttavat parhaita nuoria kykyjä löytääkseen uuden Mazerin.

Ender Wiggin (Asa Butterfield), ujo mutta strategisesti älykäs poika, värvätään eliittijoukkoon. Saavuttuaan taistelukouluun Ender hallitsee nopeasti ja helposti yhä vaikeammat haasteet ja simulaatiot erottuen joukosta ja saavuttaen tovereidensa kunnioituksen. [Spoileri - klikkaa]

26.11.2013
max avatar
Jussisillä ensi-ilta on Suomessa vasta 6. joulukuuta.
Joo, nää viime hetken muutokset on tosi kivoja. Just kysyttiin lastenhoitaja tälle viikonlopulle....
16.02.2014
max avatar
No mitä ootte mieltä Ender's Gamesta? Itse olin puolittain pettynyt. Toisaalta leffan avaintapahtumat tuli käytyä läpi ja ihan tyylikkäällä tavalla, mutta toisaalta ne juostiin läpi sellaista vauhtia ettei mikään kirjassa koskettava/tärkeä tapahtuma tuntunut oikein missään. Suosin mieluusti alle kaksituntisia leffoja, mutta tässä sellainen 30min lisää olisi tehnyt todella hyvää. Varmaan leikkaushuoneen lattialta sen verran löytyykin, outo ratkaisu kumminkin. Toivottavasti leffa houkuttaa tulevatkin sukupolvet tarttumaan kirjoihinkin, siinä mielessä silti hyvä juttu että tämä nyt saatiin edes jotenkin tehtyä.
21.03.2015
Niksu avatar
Kävin katsomassa tämän silloin aikoinaan. En tunne kirjoja, mutta tässä oli kaksi suosikkinäyttelijääni Asa Butterfield ja Harrison Ford. Elokuva oli hieman tylsähkö, muistan istuneeni elokuvateatterissa ja vilkuilleeni kelloani. Kuitenkin sääli, ettei tälle tule jatko-osia, kuten käsittääkseni oli tarkoitus. Jotain hyvää tarinassa kuitenkin oli ja varsinkin Asan roolisuoritus jäi positiivisesti mieleeni.