Michael Swanwick

Michael Swanwick

Michael Swanwick (s. 1950) on palkittu yhdysvaltalainen kirjailija. Hänet tunnetaan omaäänisenä, vaikeisiin haasteisiin tarttuvana kirjailijana, jonka tuotantoa ei voi lokeroida mihinkään luokkaan. Swanwickilta on julkaistu suomeksi science fictionia ja fantasiaa yhdistävä romaani Rautalohikäärmeen tytär (1993) sekä novelleja sf-lehdissä.

Michael Swanwick syntyi New Yorkissa ja asuu nykyisin Philadelphiassa. Nuorena Swanwickin esikuvia olivat Ronald Barthelme, Julio Cortázar, Samuel R. Delany, Harlan Ellison, Ursula K. Le Guin, Thomas Pynchon, Joanna Russ ja Gene Wolfe. Hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja poika. Kirjailija kävi Suomessa vuoden 2003 Finnconin kunniavieraana.

Vuonna 1993 ilmestynyt romaani Rautalohikäärmeen tytär on surrealistinen ja ironinen satu, joka pohtii vertauskuvallisesti elämää ja olemassaoloa. Maailman kuvaus sekoittaa amerikkalaista yhteiskuntaa ja satumaata. Kirjan päähenkilö Jane on Swanwickin omia suosikkihahmoja tuotannossaan. ”Olin tietoinen siitä, että moni romaanin lukijoista olisi teini-ikäinen, joten kirja onkin pitkälti nuorille vielä vieraan maailmamme selittämistä.” (Tähtivaeltaja 4/2003)

Muokannut 27.11.2020

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Ei rekisteröitymistä - Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjailijasta tai hänen teoksistaan? Jaa ajatuksesi ja liity keskusteluun!

Teoksia kirjailijalta Michael Swanwick
  ★ 6.44 / 92