Jari_J - kirjahylly
Suosikkejani
Omat hyllyt: Scifi 2
Viimeisimmät tapahtumat
Uskomaton kirja. Luin tämän kirjan vuosia sitten 90-luvun lopulla. Kirjan tarina oli aivan upea. Tarina kertoo käytännössä siitä, kuinka kaukaiselle planeetalle oli lähtetty ensin avaruusalus, jonka robotit kasvattivat perheen vieraalle planeetalle. Vuosi satojen kehityksen aikana maan kehitys oli kehittynyt ja pystyttiin lähettämään valtava avaruusalus täynnä nukkuvia ihmisiä kaukaiseen aurinkokuntaan. Tarina kertoo siitä, kuinka tämä avaruusalus pysähtyi hetkeksi aikaa tälle planeetalle korjatakseen suojiaan avaruuden pienhiukkasia vastaan.
Tällä välin osa avaruusaluksessa nukkuvista ihmisistä herätetään ja he sitten tutustuvat planeetan ihmisiin. Jotkut avaruusaluksen matkaajista perustavat jopa perheitä planeetan asukkaiden kanssa.
Kirja kertoo siitä, kuinka avaruusalus laskeutuu maahan. Aluksessa on kaikki tietävä hahmo, joka muistuttaa paholaista. Hän tuntuu ennakoineen ja ennakoivan kaikki tulevat tapahtuvat pilkun tarkasti globaalisti. Siitä, kun luin kirjan on jo liikaa aikaa, mutta muistan haltioituneeni valtavasti siitä, kun kirjan lopussa yksi ihminen jää maahan ja dokumentoi tuntemuksiaan ja kokemuksiaan maailman lopusta. Hän tarinoi siitä, kuinka hän ensimmäisenä ja viimeisenä ihmisenä näkee maapallon ilman vettä tai kuinka vedettömän maapallon kuu alkaa pyörimään. Selkäpiitä karmi hyvällä tavalla, kun luin kuvausta maailman lopusta.
Paljon on unohtunut yksityiskohtia tästä kirjasta, mutta paljon muistan asioita siitä ja muistan tunteen. Vieläkin tulee kylmät väreet, kun muistelen kirjaa. Erittäin hyvä kirja minun kaltaiselleni scifistille.
Luin tämän kirjan kauan sitten ollessani sairaalassa. Kirjan tarina on aivan mahtava minunlaiselleni ihmiselle, jota kiinnostaa scifi sekä erilaiset rinnakkaistodellisuustarinat.
Tässä kirjassa rinnakkaistodellisuudet vaihtuvat viuhaan tahtiin ja juuri se oli aivan mahtava kokemus. Tykkäsin tästä pariskunnasta ja tykkäsin hauskasta ja tavasta kirjoittaa minulla on jatkuvasti vedet silmissä nauramisesta kirja pelasti minut monesta ollessani sairaana. Harmi, ettei tällaista scifiä enää nykyään tunnuta tekevän.
- Members
- Jari_J