Kirjoittamisesta: Muistelmia leipätyöstä
Keskiarvo 4.22
4.22 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (58)
Kirjahyllytilastot

Kirjoittamisesta: Muistelmia leipätyöstä

Stephen King
Julkaistu: 2000 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: On Writing: A Memoir of the Craft
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjoittaminen
Avainsanat: locus-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 223 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Runot suomentanut Riku Juti.

1. painos: Tammi, 2000. Kansi: Heikki Kalliomaa. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Loisto, 2006. Nidottu.
3. painos: Tammi, 2018. Uusi kansikuva. Sidottu.

Locus-palkinto (paras tietokirja) 2001.

Stephen King, ”kauhun kuningas”, ei esittelyä kaipaa. Hänen nelisenkymmentä teostaan ovat lähes poikkeuksetta olleet kansainvälisiä bestsellereitä. Hän on myös kokeillut epäsovinnaisempia teostyyppejä kuten jatkokertomusta (Kuoleman käytävä 1–6) ja internet-romaania.

Monet Kingin lukijat ovat varmasti ihmetelleet, miten hän sen oikein tekee. Kirjoittamisesta tarjoaa kysymykseen vastauksia. Se on suunnattu ennen kaikkea aloittelevalle kirjailijalle, ja sisältää runsaasti hyödyllisiä ja rohkaisevia käytännön neuvoja sekä kieliasioista että juonenkuljetuksesta, työtilojen ja -aikojen järjestämisestä ja kustantajan lähestymisestä. Lisäksi King kertoo, mitkä ovat kirjailijan työkalut ja miten niistä on pidettävä huolta.

Teoksen aloittaa sarja eläviä ja väkeviä muistoja lapsuusvuosista, koulusta ja opiskelusta sekä niukkuuden vuosista ennen ensimmäisen romaanin, Carrien, ilmestymistä. Niistä päätellen King eli Stephen Kingin maailmassa jo paljon ennen kuin siitä tuli tavaramerkki.

Teos päättyy koskettavaan kuvaukseen siitä, miten hänen voittamaton tarpeensa kirjoittaa kannusti häntä hänen toipuessaan vakavasta onnettomuudesta ja palautti hänet elämään.

"Klassikko, ainoa lajissaan" – The Wall Street Journal

"Kingin Kirjoittamisesta tarjoaa hienoja hetkiä. Sitä lukiessa King rinnastuu Beatlesiin. Kummatkin nousivat nopeasti maineeseen. Kummatkin käyttivät suosiotaan kasvaakseen, kokeillakseen, oppiakseen. Ja King tekee edelleen niin, kertoo tarinoita kaikkien näiden vuosien jälkeen." – USA Today

muokattu 11.03.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kirjoittamisen taide ja taitoZen sanataiteessa: Esseitä luovuudestaKummallisen kirjoittajat: Opas fiktiivisen maailman luomiseenMaailmoja rakentamassa: Tyyliopas kauhun, scifin ja fantasian kirjoittamiseenTuoretta verta: Kauhukirjoittajan opas

Kirja-arvioita (1)

Jehudiel avatar
Kirjoittanut
3.0
Pidän kovasti tämän kirjan tyylistä kertoa kirjoittamisen taidosta. Kingin opas aloitteleville (ja miksei vähän vanhemmillekin) kirjailijoille on persoonallisesti kirjoitettu, viihdyttävä ja perinpohjainen olematta silti pilkuntarkka. Kielioppiasita käsitellään hauskasti mutta samalla tomerasti ja ammattimaisesti. Kyllä huomaa Kingin olevan ammattilainen tällä alalla! Tämä kirja on minun mielestäni Kingin parhaimmistoa, vaikka se onkin pelkkä opas. Se on persoonallinen, viihdyttävä ja asiansa tunteva kirja, jonka avulla kuka tahansa voi oppia kirjoittamaan jos vain ottaa asiansa vakavasti.
Paikalla 2 jäsentä ja 76 vierailijaa
Iivari, Freyja
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724