Musteloitsu (Mustesydän-trilogia, #2)
Keskiarvo 3.98
3.98 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (190)
Kirjahyllytilastot

Musteloitsu

Cornelia Funke
Julkaistu: marraskuu 2, 2006 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Tintenblut
Käännetty englanniksi: Inkspell
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Marja Kyrö. Sidottu, kansipaperi.

Locus-palkintoehdokas (nuortenkirjat) 2006.

• Mustesydän-trilogia jatkuu
• Kirjan sankaritar Meggie päätyy keskelle lempikirjansa lumoavaa maailmaa

Vaikka seikkailusta on kulunut jo vuosi, Meggie ajattelee edelleen päivittäin Mustesydäntä, kirjaa, jonka hahmot heräsivät eloon ja muuttivat hänen elämänsä täydellisesti.

Meggie on kuullut äidiltään niin paljon Mustesydämen lumoavasta maailmasta, että hän haluaa itsekin sinne. Hän onnistuukin lukemaan itsensä muilta salaa sisälle kirjaan, mutta uusien henkilöiden myötä Mustesydämen tarina kuitenkin muuttuu, eikä onnellinen loppu olekaan enää itsestäänselvyys.

Cornelia Funken kirjoja on myyty yhteensä miljoonia kappaleita eri kielille käännettyinä. Edelliset suomennetut teokset, ilmeikkäät fantasiakirjat Mustesydän, Lohikäärmeellä ratsastaja ja Rosvoruhtinas ovat olleet ympäri maailman valtaisia myynti- ja arvostelumenestyksiä. Mustesydämestä ja Lohikäärmeellä ratsastajasta on molemmista tekeillä myös elokuva.

muokattu 20.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Eksynyt sankari (Olympoksen sankarit, #1)Merten gorillaFimbul-talvi (Matka Asgårdiin, #1)Kesän miekka (Magnus Chase, #1)

Kirja-arvioita (4)

Puolikuu avatar
Kirjoittanut
3.0
Raah, pitäisi selkeästi valita tarkemmin, mitkä kirjat lukee ja _ostaa_. Mustesydämestä ihan vielä tykkäsin, mutta olihan sekin jo jotenkin kuiva. Ompas tämäkin. Ideahan on kivan kiva, omaperäinen ja siisti. Haluaisin itsekin ehkä lukea itseni johonkin tarinanaan, joten siinä on onnistuttu. Hahmot nyt menettelevät, osa on jopa ihan hyviä (kuten Tomusormi ja Fenoglio), mutta eivät herätä juuri minkäänlaisia tunteita. Sama se, kuolevatko vaiko eivät. Lisäksi teksi on ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
Musteloitsu on yhtä hyvä ja jännittävä kuin edeltäjänsäkin. Musteloitsussa käsitellään taas syvällisempiä kirjoihin ja lukemiseen liittyviä asioita jännittävän seikkailullisen juonen ohessa. Bibliofiili sielussani nousi barrikadeille kun kirjoja taas kohdeltiin kaltoin tässä teoksessa. Musteloitsu tavallaan pohjustaa tarinaa ja tapahtumia sarjan kolmanteen osaan jossa ilmeisesti lopullisesti ratkaistaan Mustemaailman, Todellisen maailman ja varsinkin tarinan itsensä ... (lisää)
zaza avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä kirja oli aivan fantastinen! Minusta on hyvä, että kirjassa ei ole minä-kertojaa, vaan asiat saa nähdä monen ihmisen näkökulmasta. Cornelia Funke on PARAS!<3
The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
4.0
Kieli tästä tekee lukemisen arvoisen, kieli, hahmot ja koukuttavuus. Toki juonikin on ihan kelvollinen, mutta en liikaa ylistä. Mustesydän on aika erilainen, ei vain miljöönsä vuoksi. Niin riipaisevan aito Tomusormi, niin monenlaisia erilaisia rakkauksia. Tunteellinen tämä ainakin on. Pieni, hellä huumori siellä välillä, koristeellista, runollista kuvailua jokaiseen väliin. Fenoglion epätoivo ei vielä sykkinyt niin paljon kuin muistin mukaan kolmosessa, mutta lähelle ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 38 vierailijaa
Mustelmann, LordStenhammar
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873