Neverwhere – Maanalainen Lontoo
Keskiarvo 4.01
4.01 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (305)
Kirjahyllytilastot

Neverwhere – Maanalainen Lontoo

Neil Gaiman
Julkaistu: 1998 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Neverwhere
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: tv-sarja
Osallistu keskusteluun (viestejä 21 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen piirros: Jukka Murtosaari.

1. painos: Otavan fantasiaromaani. Kansien sisäpuolella Lontoon maanalaisen kartta. Otava, 1998. Sidottu.
2. painos: Seven. Otava, 2000. Nidottu.

Julia Verlanger -palkinto (Ranska), paras fantasia- tai science fiction -kirja vuonna 1999. Mythopoeic-palkintoehdokas 1998.

HYVIN HAUSKA.
HYVIN JÄNNITTÄVÄ.
HYVIN OUTO.

Lontoon katujen alta löytyy maailma jonkalaista monet eivät pystyisi kuvittelemaan edes unissaan. Siellä on kaupunki täynnä hirviöitä ja pyhimyksiä, murhaajia ja enkeleitä, puhuvia rottia, ritareita haarniskoissaan ja kalpeita mustaan samettiin pukeutuneita tyttöjä. Tässä Lontoossa asuvat ne, jotka ovat pudonneet tavallisen maailman raoista pohjalle asti.

Richard Mayhew on menestyvä nuori mies, joka joutuu vastoin tahtoaan tutustumaan tähän toiseen Lontooseen. Nuoren tytön pelastaminen kadulta koituu Richardille kohtalokkaaksi: teko riuhtaisee hänet pois turavallisesta ja ennaltamäärätystä elämästä maailmaan, joka on samalla oudon tuttu ja äärimmäisen kummallinen.

Tyttö on nimeltään Door, ja hän pakenee verenhimoisia murhaajia. Hänen kanssaan Richard joutuu keskelle mieletöntä seikkailua Alapuolisen Lontoon hylättyihin metrotunneleihin ja katakombeihin, joita asuttavat toinen toistaan merkillisemmät henkilöt. Door haluaa jatkaa isänsä työtä ja avata oven Ylä- ja Alapuolisen Lontoon välille, mutta hänen mahtava vastustajansa on eri mieltä...

Fantasiaromaani NEVERWHERE on Sandman-sarjakuvistaan tunnetun Neil Gaimanin käsialaa. NEVERWHERE on esitetty BBC:n televisiosarjana, ja siitä on tekeillä myös kokoillan elokuva.

muokattu 25.07.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat: Alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus (Ihmeotukset, #1)Pimeä sydän (Mystic City, #2)Pedon veri (Sookie Stackhouse, #9)Kaappaus (Kissojen kesken, #4)Puoliksi villi (Half Bad -trilogia, #2)

Kirja-arvioita (7)

Varjolehti avatar
Kirjoittanut
5.0
Pukumiehiä, metroasemia, todellisuusvääristymiä ja Lontoo. Ja miksikö tämä oli yksi suosikkiromaaneitani kautta aikojen? Ja miksikö Neil Gaiman on ylivoimainen suosikkikirjailijani? Tietenkin siksi, että tässä on kaikki samassa paketissa: mukaansa tempaava tarina, syvään kaivertuvia symboleja ja ripaus brittiläistä huumoria. TV-sarjan käsikirjoitus kyllä kuultaa vielä hieman romaanisovituksenkin läpi, mutta tässä kirjassa on parhaat pahikset, gaimanmaisia älyllisiä ... (lisää)
Denizen avatar
Kirjoittanut
5.0
Neverwhere on kirja, josta on vaikea olla pitämättä, olettaen että brittihuumori iskee, eikä kirjaan olennaisesti sidottu satunnaisuus häiritse. Oikeastaan huonoja puolia on vaikea keksiä, kirja on kekseliäs, älykäs, kantaaottava, jännittävä ja hauska. Päähenkilö on tietyllä tapaa hyvinkin tuttu, tavallinen epäonnistuja, joka joutuu keskelle itseään suurempien tapahtumien kulkua, ja onnistuu lopulta olemaan sankari. Tietystä geneerisyydestä huolimatta päähenkilöä ... (lisää)
Fantasyfan avatar
Kirjoittanut
4.0
Minä en olisi lukenut tätä kirjaa ellei sitä olisi minulle painokkaasti suositeltu. Kirjan kansi ja takakansi eivät sytyttäneet vielä innostusta, mutta kun tarinan malttoi kerran aloittaa niin se vei mukanaan. Kirjan tarina oli ideoiltaan positiivinen yllätys. Oli ihanaa nyrjäyttää ajatus Lontoosta nurinpäin ja hypätä sen maanalaiseen elämään.
Elitistisika avatar
Kirjoittanut
5.0
Mahtava teos, jonka jaksaa kaivaa esille kirjahyllystä aina uudelleen ja uudelleen! Sen verran on itsessäni vielä pikkutyttöä jäljellä, että "Liisan seikkailut ihmemaassa" -tyyliset tarinat ovat mieleisiäni kertomuksia. Huumori kolahti ja sadistisen palkamurhaajat lämmittivät suuresti mieltäni. Varmasti moni vitsi meni yleissivistykseni puutteellisuuden takia ohi, mutta kyllä kirjan huumori naurattaa muitakin kuin mensan jäseniä.
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjan alku laahasi ja olin monta kertaa laskemassa sen käsistäni. Mutta tarina muuttui kiinnostavammaksi ja jännittävämmäksi puolivälin tienoilla ja loppu kirja tulikin luettua nopsaan. Hyvä ja jännittävä kirja. Mielenkiintoisimpiä hahmoja olivat Key-tyttö sekä enkeli Islington apureineen. Neverwhere tosin minusta oli sangen karsea ja oksettava paikka, mutta sopiva tarinan kulisseiksi ja tapahtumapaikaksi. Kirja loppui hyvin eikä jäänyt kesken. Mutta silti minusta Neverwhere ... (lisää)
Thialfi avatar
Kirjoittanut
2.0
Neverwhere on kerrankin kohtuullisen pituisena pysyttelevä fantasiakirja, ja sellaisena varmasti toiminut monella porttina Gaimanin tekstien maailmoihin. Gaimanin romaaneissa on yleensä parasta henkilöhahmojen arkeen liittyvä älykäs huumori. Tarina on hieman epätasainen eikä teos kuulu kirjailijan syvällisimpiin. Yksi ilta kirjan parissa sujuu mukavasti. Urbaanifantastinen ajatus kaupungin alamaailmasta ei ole sen kummempi kuin Harry Potter -kirjoissa. En kuitenkaan kovin paljon ihmettelisi, jos jotain sen kaltaista löytyisi absurdistista kirjailijoista ja muista eriskummallisuuksista tunnetusta Pietarista.
Namine avatar
Kirjoittanut
5.0
Gaiman on jälleen onnistunut kirjailemaan loistavan romaanin ja odotukseni ylittänyt Neverwhere-Maanalainen Lontoo oli loistava lukukokemus. Tarinan kerronta on pikkutarkkaa, mutta samaanaikaan eteenpäin vievää ja lukijana oloni oli koko ajan hiukan jännittynyt ja odottava, kirja piti otteessaan viimeiseen sivuunsa saakka ja keskenjättäminen ei tullut kuuloonkaan. Henkilöhahmot, kuten herran Group ja Vandemar, olivat ihastuttavia ja ympäristä oli selkeästi kuvailtua. Kliseitä ei ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 24 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552