Aikaloukku (Across Realtime, #2)
Keskiarvo 3.55
3.55 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (30)
Kirjahyllytilastot

Aikaloukku

Vernor Vinge
Julkaistu: maaliskuu 17, 2008 (Like)
Alkuperäinen nimi: Marooned in Realtime
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Einari Aaltonen. Nidottu.

Prometheus-palkinto 1987, Hugo-palkintoehdokas 1987.

Eletään viidenkymmenen miljoonan vuoden päässä tulevaisuudessa. Kukaan ei tiedä, miksi maailmassa on jäljellä vain kolmesataa ihmistä. Mielipiteet jakautuvat kahteen leiriin, kun ihmiskunnan rippeet miettivät, pitäisikö heidän asettua asumaan yhteen paikkaan ja luoda pohja uudelle ihmiskunnalle vai suunnata kohti tulevaisuutta energiakenttien avulla. Kentät ovat kuplia, joiden sisällä aika pysähtyy.

Kaikki muuttuu, kun eräs ihminen kuolee tultuaan jätetyksi kuplan ulkopuolelle muiden matkatessa tulevaisuuteen. Murhaajan löytäminen sälytetään ainoan jäljellä olevan poliisin, Wil Briersonin tehtäväksi.

Vernor Vinge (s. 1944) yhdistelee Aikaloukussa salapoliisitarinaa ja tiedeseikkailua. Romaani on jatkoa 2007 ilmestyneelle Rauhansodalle. Like on julkaissut useaan otteeseen palkitulta Vingeltä myös teokset Linnunradan ääret ja Taivaan syvyydet.

muokattu 14.03.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Metro 2033 (Metro, #1)Liktorin miekka (Uuden auringon kirja, #3)Mehiläisten historia (Ilmastokvartetti, #1)Labyrintti (Maze Runner, #1)Rämeen olento: Toinen kirja (Rämeen olento, #2)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.0

Rajattu ympäristö pystyttiin sulkemaan kuplaan, stasikseen, missä aika pysähtyy ulkopuoliseen reaaliaikaan nähden. Kuplat tuhoutuivat määrätyn ajan kuluttua eli näin pystyttiin siirtymään ajassa määrättömän pitkälle eteenpäin. Matkustusta tehtiin niin lyhyillä tuntien tai päivän mittaisilla hyppäyksillä kuin pidemmillä sadan ja tuhansien vuosien hypyillä.

Aikaloukku on jatkoa Rauhansodalle ja ei toimi ollenkaan itsenäisenä teoksena, vaikka ... (lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 60 vierailijaa
Pete, Jouni
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379