Aikaloukku (Across Realtime #2) - Vernor Vinge7.10

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Einari Aaltonen. Nidottu.

Prometheus-palkinto 1987, Hugo-palkintoehdokas 1987.

Eletään viidenkymmenen miljoonan vuoden päässä tulevaisuudessa. Kukaan ei tiedä, miksi maailmassa on jäljellä vain kolmesataa ihmistä. Mielipiteet jakautuvat kahteen leiriin, kun ihmiskunnan rippeet miettivät, pitäisikö heidän asettua asumaan yhteen paikkaan ja luoda pohja uudelle ihmiskunnalle vai suunnata kohti tulevaisuutta energiakenttien avulla. Kentät ovat kuplia, joiden sisällä aika pysähtyy.

Kaikki muuttuu, kun eräs ihminen kuolee tultuaan jätetyksi kuplan ulkopuolelle muiden matkatessa tulevaisuuteen. Murhaajan löytäminen sälytetään ainoan jäljellä olevan poliisin, Wil Briersonin tehtäväksi.

Vernor Vinge (s. 1944) yhdistelee Aikaloukussa salapoliisitarinaa ja tiedeseikkailua. Romaani on jatkoa 2007 ilmestyneelle Rauhansodalle. Like on julkaissut useaan otteeseen palkitulta Vingeltä myös teokset Linnunradan ääret ja Taivaan syvyydet.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: maaliskuu 17, 2008
Kustantaja: Like
Tyylit: scifi
Alkuperäinen nimi: Marooned in Realtime
Arvosanalla: 7.10/10
Arvosanoja: 31
Muokattu: maaliskuu 14, 2012

Across Realtime -kirjasarja

Sarjan suomenkielinen nimi ei ole tiedossa.

Kuuluu yläsarjaan Like-scifi

Rauhansota (Across Realtime #1)6.82
Aikaloukku (Across Realtime #2)7.10

Kirja-arvioita

6/10 |
lokakuu 20, 2018
Rajattu ympäristö pystyttiin sulkemaan kuplaan, stasikseen, missä aika pysähtyy ulkopuoliseen reaaliaikaan nähden. Kuplat tuhoutuivat määrätyn ajan kuluttua eli näin pystyttiin siirtymään ajassa määrättömän pitkälle eteenpäin. ...