Adolfin linna
Keskiarvo 2.80
2.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Adolfin linna

Norman Mailer
Julkaistu: lokakuu 2, 2007 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Castle in the Forest
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Kalevi Nyytäjä.

1. painos: Gummerus, 2007. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Gummerus, 2009. Nidottu.

Hitlerin pirulliset nuoruusvuodet

Adolf Hitler oli paha mies, mutta oliko hän paha lapsi? Kauan odotetussa romaanissaan Norman Mailer ryhtyy ajatusleikkiin, jota vain harva kirjailija rohkenisi kokeilla. Saamme seurata Adolf ”Adi” Hitlerin nuoruusvuosia paholaisen kätyrin kertomana.

Jumalan ja Saatanan kosminen taistelu Adin sielusta limittyy Hitlerin suvun tarinaan. Tutustumme Adolfin elostelevaan Alois-isään ja lempeään Klara-äitiin. Seuraamme Adin sotaleikkejä Itävallan peräkylien metsiköissä, hänen kasvavaa viehätystään mehiläisiin, tuleen ja kiiltäviin saappaisiin. Adolfin linna on yhtä aikaa realistinen, satiirinen, karmiva ja provosoiva kuvaus maailmanhistorian pahamaineisimman persoonan kehityksestä. Mailer haastaa lukijan puntaroimaan vanhaa teesiä pahan arkipäiväisyydettä. Riittävätkö repaleinen lapsuus, perimä ja sattuma selittämään ihmishirviön synnyn? Vai toimivatko taustalla sittenkin ihmisiä suuremmat voimat?

Yhdysvaltalainen Norman Mailer (s.1923) on aikamme merkittävimpiä kirjailijoita. Hän on briljantti verbalisti ja provosoiva keskustelija, joka on kirjoituksillaan vuoroin ihastuttanut ja vihastuttanut melkeinpä jokaisen väestöryhmän niin kotimaassaan kuin maailmalla. Adolfin linna ei ole poikkeus. Kirja on kerännyt ylistäviä arvioita, mutta on myös suututtanut niitä joiden mielestä kirjailijan ei sovi sorkkia historioitsijoille kuuluvia asioita.

”Norman Mailer on kapinallinen enkeli, joka ei koskaan langennut.” – The New York Times

”[Adolfin linna] on vangitseva muotokuva hirviömäisestä sielusta” – Publisher’s Weekly

(muokattu 29.05.2010)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pyövelin vallankumous (W.A.R.P., #2)Arsenin neljä elämääHuijarin oppipoika (Taikuri ja taskuvaras, #2)VaeltajaSydänverelläni kirjoitettu (Matkantekijä, #8)
Paikalla 25 vierailijaa
Uusin jäsen: Aava Hatula
Jäseniä yhteensä: 8858