Mustemaailma (Mustesydän-trilogia, #3)
Keskiarvo 3.90
3.90 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (110)
Kirjahyllytilastot

Mustemaailma

Cornelia Funke
Julkaistu: syyskuu 18, 2009 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Tintentod
Käännetty englanniksi: Inkdeath
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Marja Kyrö. Sidottu, kansipaperi.

Mustesydän-trilogian maaginen huipennus kietoo taikapiiriinsä jokaisen kirjallisuutta rakastavan

”Sanohan yksi asia, Meggie. Tahdotko sinäkin takaisin kotiin, siihen maailmaan josta tulimme?” isä kysyi.

Tyttö painoi päänsä. ”En tiedä. Ehkä. On niin rasittavaa pelätä koko ajan, pelätä sinun puolestasi, ja Faridin ja Mustan prinssin ja… Tiedät, että Fenoglio pitää surullisista tarinoista. Ehkä kaikki onnettomuus johtuukin siitä.”

Oletko koskaan ajatellut, mitä tapahtuisi, jos lempikirjasi henkilöt heräisivät eloon?

Meggie elää isänsä Mon ja äitinsä Resan kanssa Mustesydän-kirjan maailmassa. Rosvojoukon johtajan roolin saanut isä on jatkuvassa hengenvaarassa, ja tarinankertoja Fenoglio on menettänyt Orfeukselle valtansa muuttaa tarinan kulkua. Onko Molla, Resalla, Meggiellä ja hänen rakastetullaan mitään mahdollisuutta selvitä Mustesydämen maailmasta, vai vangitseeko se heidät lopullisesti?

Mustemaailma on jatkoa kirjoille Mustesydän ja Musteloitsu. Trilogia on voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja, ja Mustesydän-kirjaan perustuva Warner Brosin elokuva valloitti valkokankaat keväällä 2009.

”Omaperäinen ja suurella sydämellä kirjoitettu fantasiatrilogia.” – Portti Science Fiction

muokattu 20.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Gregor ja Alismaan vitsaus (Alismaan tarinat, #3)Reckless: Veljeni peloton (Reckless, #2)Yhdeksän maailman sankaritHotelli Tiilenpää (Roistoakatemia, #2)

Kirja-arvioita (2)

Aemilia avatar
Kirjoittanut
5.0
Sarjan kolmas osa on synkempi muita, eikä ihme, koska alkuperäisen nimensä mukaisesti se kertoo paljon kuolemasta. Harmillisesti juonen kannalta tärkeä pieni yhteneväisyys nimiin menee hukkaan kyllä kauniinkuuloisissa suomenkielisissä nimissä: sydän, veri, kuolema onkin sydän, taika, maailma. Ensimmäisen osan lukemisesta on aikaa, samoin kuin toisen, joten vähän jouduin pinnistelemään muistaakseni kaikki hahmot ja tapahtumat. Noh, yhtenäinen on sarja, vanha palaa takaisin, ... (lisää)
The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
4.0
Itkettää. Häräntappoaseen ja muiden koulujuttujen vuoksi en voinut lukea tätä kunnolla yhteen putkeen. Koukuttava tämä silti on, vaikka onnistuinkin pyristelemään sen vaikutuksista ulos. Uusia hahmoja (tai ainakin vasta tässä kirjassa kunnolla esiteltyjä hahmoja) marssi esiin ja aika moni valtasi sydämen. Oih, Doria... Musta Prinssi karhuineen on edelleen ihana, Resan ajatusmaailma herkkä. Lintusiemeniä. Jacobo hurmasi. Niin kaunis, säröinen hahmo. Pilalle hemmoteltu ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 44 vierailijaa
Pisania, Fiktiivi
Uusin jäsen: Ilona
Jäseniä yhteensä: 9574