Painoton tila
Keskiarvo 3.53
3.53 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Painoton tila

Tess Gerritsen
Julkaistu: 2001 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Gravity
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Annika Eräpuro. Sidottu, kansipaperi.

Ensimmäiseksi outoon tautiin sairastuvat aluksen hiiret, sitten yksi astronauteista saa tartunnan.

Laboratoriokokeiden hämmentävät tulokset saavat kansainvälisen avaruusaseman lääkärin Emma Watsonin miettimään jo hätäevakuointia. Se merkitsisi kuitenkin satojen biologisten ja lääketieteellisten kokeiden keskeyttämistä ja luultavasti hänen uransa loppua NASA:ssa.

Vasta kun sairaus tappaa astronautin yksi toisensa jälkeen, NASA:n ja puolustusministeriön hälytyskellot alkavat soida. Valkoinen talo määrää avaruusaseman evakuointikieltoon – epidemia saattaisi maahan levitessään tuhota koko ihmiskunnan.

Viimeisenä asemalla on elossa Emma. Tappava loisaine tekee tuhojaan jo hänessäkin, ja ainoastaan aviomies jaksaa enää uskoa vaimonsa pelastumiseen. Mutta miksi armeija jarruttaa tutkimuksia ja pimittää tietoja NASA:lta?

muokattu 21.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)Pahan atolliThe Ghost Network: Järjestelmävirhe (The Ghost Network, #3)TalviVenäläisen lohikäärmeen tapaus

Kirja-arvioita (1)

Ara avatar
Kirjoittanut
4.0
En useinkaan lue scifi/jännitys kirjoja, mutta tämä kuulosti niin kiinnostavalta, että päätin kokeilla. En joutunut pettymään. Painoton tila on todellakin hyvä lukukokemus, eikä siinä ole liika 'tiedesanastoa', joten tavallinen tallaaja ymmärtää kyllä mistä kirjassa puhutaan. Eli jos lukee enimmäkseen fantasiaa tai kauhua tai muuta samantyyppistä kirjallisuutta, niin tämä kirja on hyvä ensiaskel kohti muita kirjallisuudenlajeja. Tiede-osiot on sujuvasti sekoitettu juonen ... (lisää)
Paikalla 49 vierailijaa
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569