Laulu kadonneesta saaresta (Mustien ruusujen maa, #2)
Keskiarvo 3.30
3.30 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Laulu kadonneesta saaresta

Katri Alatalo
Julkaistu: marraskuu 14, 2013 (Vaskikirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Kansikuva: Meri Siitonen. Kartta: Valtteri Halonen. Taitto: Erkka Leppänen. Nidottu.

”Tiedätkö sinä, kuinka syvä meri voi olla? Sen kaikkein syvimmissä, pimeimmissä rotkoissa?”

Dinja on saapunut suuren, lämpimän meren ääreen. Elämä Kesäsaarilla on mukavaa ja rauhallista, mutta eräs yöllinen kohtaaminen tekee Dinjan jälleen levottomaksi. Hän ei ole vielä saavuttanut päämääräänsä eikä saanut selville totuutta kadonneesta äidistään, ja menneisyyden kysymykset vaivaavat mieltä. On aika jatkaa matkaa.

Dinja kumppaneineen purjehtii meren yli etsimään vastauksia. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Yllättäen Dinja joutuu salaiseen valtakuntaan ja saa tehtävän, jonka suorittamisesta riippuu hänen tulevaisuutensa. Apuna hänellä on vain vieraaseen kansaan kuuluva, salaperäinen Soloshi, joka suhtautuu häneen vähintäänkin epäluuloisesti.

Laulu kadonneesta saaresta on jatkoa teokselle Karnin labyrintti ja toinen osa Mustien ruusujen maa -fantasiatrilogiasta. Dinja yrittää seurata äitinsä jalanjälkiä, mutta minne hän lopulta päätyy?

”Alatalon vahvuudeksi voidaan lukea päähenkilöiden onnistunut inhimillistäminen. Liian usein sankarit ovat yksiulotteisia suorittajia, joiden ainoa tehtävä on viedä tarinaa eteenpäin. Alatalon henkilöt ovat pohdiskelevia, ristiriitaisia ja jopa raivostuttavia – sanalla sanoen inhimillisiä.” – Petja Savoila, Keskisuomalainen 21.1.2014

”Alatalolla on onnistuneen tarinankerronnan resepti hallussaan. Vaikka päähenkilö on quest-fantasioille tyypilliseen tapaan kohtalonomaisten tapahtumien keskipisteessä, juoni kulkee luontevasti ja mukana on sopivasti yllätyksellisyyttä.”
– Osmo Määttä, Tähtivaeltaja 1/2014

muokattu 28.02.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuun merkki (Soturikissat: Tähtien enne, #4)Elävät taulutKuolleiden laiva (Magnus Chase, #3)Kahden valtakunnan valtiatarReckless: Veljeni peloton (Reckless, #2)

Kirja-arvioita (1)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0
Vihdoin ja viimein sain luettua jatko-osan! Hiukan oli kerinnyt unohtaa edellisen kirjan tapahtumia, mutta tässä osassa sai taas juonesta kiinni hetken aikaa luettuaan. Siinä missä edellisessä osassa pakkanen paukkui ja lämpö huokui, tässä osassa pääsi tutustumaan tarunhohtoiseen mereen ja sen mystisiin olentoihin. Vaikka en nyt luokittele näitä kirjoja suosikeiksi niin joku näissä vetää puoleensa ja innostaa lukemaan. Kirjan vielä luki melko nopsaan joten pituudesta ei ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 35 vierailijaa
Louhikäärme, Jorma Isokukko
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451